Τι συνδέει τη βύθιση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο και πυραυλακάτου στο Αιγαίο

Τι σχέση έχουν τα όσα απίστευτα έγιναν στο Στεφανοβίκειο με τη βύθιση της παροπλισμένης πυραυλακάτου ΤΟΥΡΝΑΣ ενώ την ρυμουλκούσαν προς την Κρήτη; Την αδυναμία ορισμένων να αντιληφθούν ότι δεν έχουν το αλάθητο…

Δεν είναι μυστικό ότι επί Αρχηγίας Κώστα Φλώρου , ο Α/ΓΕΕΘΑ θέλει να έχει άποψη και να εγκρίνει ακόμη και τα δελτία Τύπου των Γενικών Επιτελείων. Δεν είναι επίσης μυστικό ότι οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων μετατράπηκαν σε…εκπροσώπους του Α/ΓΕΕΘΑ.

Μετά απ΄ όλα αυτά είναι μάλλον παράδοξο να προσπαθούν ορισμένοι να μας πείσουν ότι για τα όσα έγιναν με

τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, την ευθύνη έχει αποκλειστικά ο διοικητής της 1ης ΤΑΞΑΣ. Δύσκολο να πιστέψει οποιοσδήποτε ότι δεν είχε ανοιχτή γραμμή με το ΓΕΕΘΑ για το θέμα του χρόνου μεταστάθμευσης των ελικοπτέρων. Όπως αποδείχτηκε η απόφαση ελήφθη με καθυστέρηση. Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το αν εγκλωβίστηκαν και καλύφθηκαν από το νερό ελικόπτερα που βρίσκονταν σε υπόστεγα συντήρησης.

Στο θέμα της πυραυλακάτου ΤΟΥΡΝΑΣ που βούλιαξε κατά τη διάρκεια ρυμούλκησης της στην Κρήτη. Το Πολεμικό Ναυτικό είχε επισημάνει ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες και το ρίσκο μεγάλο για να ρυμουλκηθεί το πλοίο. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις και είχαμε το ατυχές αποτέλεσμα.

Όλα αυτά είναι σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ; Οι πληροφορίες λένε πως ναι και γι΄ αυτό παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις Δένδια -αυτονόητες σε μεγάλο βαθμό- οι θερμοκρασίες στις σχέσεις με τον Α/ΓΕΕΘΑ είναι πολύ ψυχρές. Ωστόσο αυτό αντισταθμίζεται από την απόλυτη και για πολλούς ανεξήγητη (;) στήριξη που έχει ο Α/ΓΕΕΘΑ από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

The post Τι συνδέει τη βύθιση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο και πυραυλακάτου στο Αιγαίο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα