Τι προέκυψε στις Σπέτσες για Εθνική Άμυνα και θητεία-Ποια ήταν η εισήγηση Αποστολάκη

Στις τριήμερες εργασίες της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  στις Σπέτσες, υπήρξε συζήτηση και για τα θέματα Άμυνας. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επικεντρώθηκαν στην διαμόρφωση των αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», στο οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε εκτενώς κατά την έναρξη των εργασιών. Το σχέδιο που πρότεινε, αποσκοπεί στην ανασυγκρότηση του κράτους, ώστε αυτό να καταστεί αποδοτικό και λειτουργικό, στην ευημερία και πρόοδο για όλους, σε μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής

δημιουργίας, καθώς και σε μια πατριωτική και υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική.

Ποια ήταν η εισήγηση του Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη:«Λαμβάνοντας υπόψη τη σημερινή κατάσταση των Ε.Δ., τις συνθήκες εργασίες και διαβίωσης του προσωπικού  και τις διαρκώς μεταβαλλόμενες γεωπολιτικές συνθήκες, οι προτάσεις μας για την Εθνική Άμυνα είναι οι εξής:Επανεξέταση του σχεδιασμού των Ε.Δ. με κριτήρια την προτεραιοποίηση, την οικονομία δυνάμεων, την βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, τις νέες τεχνολογίες και την εμπέδωση των συμπερασμάτων από τις τελευταίες ένοπλες συγκρούσεις, συγκρότηση  Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, μείωση της υπάρχουσας διασποράς (αποχαρακτηρισμός μη επιχειρησιακών στρατοπέδων) και ανασυγκρότηση της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας, (δημιουργία Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας) και νέο νομοθετικό πλαίσιο περί Αμυντικών προμηθειών των Ε.Δ. ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και χωρίς καθυστερήσεις.Ως προς το προσωπικό των Ε.Δ. προτείνεται αύξηση αποδοχών, εκσυγχρονισμός και ενοποίηση των δύο βασικών νομοθετημάτων που αφορούν στα στελέχη, άμεση επίλυση ζητημάτων μέριμνας (επιδόματα, στεγαστικό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη).Τέλος, ως προς τη θητεία προτείνεται η καλύτερη αξιοποίηση των στρατευσίμων και η αναγνώριση του χρόνου στράτευσης ως συντάξιμου χωρίς καταβολή  εισφορών».

The post Τι προέκυψε στις Σπέτσες για Εθνική Άμυνα και θητεία-Ποια ήταν η εισήγηση Αποστολάκη appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα