“Θύελλα” ΝΔ για την αναβολή της συζήτησης για τα πυρομαχικά την οποία τελικά δέχτηκε

Θύελλα και τρικυμμία στη ΝΔ για την αναβολή της συζήτησης για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία. Πριν από λίγο ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Μετά από 17 μέρες εμφανίστηκε επιτέλους ο κ. Τσίπρας για να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο στην πολυσυζητημένη υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού από την Ελλάδα στη

Σαουδική Αραβία.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η παρουσία του κ. Τσίπρα στην Βουλή είναι καλοδεχούμενη την επόμενη Δευτέρα. Αφού αισθάνθηκε τέτοια ανάγκη να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο θα τον περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να απολογηθεί και αυτός για μία σκοτεινή υπόθεση στην οποία εγείρονται μία σειρά από ερωτήματα.

Εξάλλου όπως το είχε πει και ο κ. Καμμένος “Μαζί με τον κ. Τσίπρα θα πάμε μέχρι το τέλος σφιχταγκαλιασμένοι”. Τους λέμε λοιπόν ότι το τέλος δεν αργεί, θα έρθει πολύ σύντομα και μαζί και οι δύο θα υποστούν την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού».

Ωστόσο πριν γίνει αυτή η δήλωση είχαν προηγηθεί άλλες τοποθετήσεις:

Η ΝΔ δεν δέχεται την αναβολή της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή και ζητά από τον Νίκο Βούτση να πράξει το καθήκον του, σεβόμενος απολύτως την κοινοβουλευτική διαδικασία, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

«Ο πανικός που έχει καταβάλει τον κ. Καμμένο, φαίνεται να μεταδίδεται και στον κ. Τσίπρα που παραδόξως παραμένει σιωπηλός επί 17 ημέρες για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο συναρχηγός του. Η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται δεύτερη αναβολή της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή και ζητεί από τον κ. Βούτση να πράξει το καθήκον του, σεβόμενος απολύτως την κοινοβουλευτική διαδικασία. ‘Αλλωστε η αυριανή συζήτηση δεν είναι σε επίπεδο Αρχηγών. Αν επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στην Βουλή όποτε το επιθυμεί. ‘Αλλωστε το θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο…» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Θράσος και δειλία καταλογίζουν στον Κ. Μητσοτάκη κυβερνητικές πηγές

«Το να ρίχνεις λάσπη για ανύπαρκτα σκάνδαλα μήπως και αλλάξεις τη συζήτηση από τις offshore σε παραδείσιες νήσους, είναι θράσος.

Το να μη δέχεσαι τη μετάθεση της συζήτησης στη Βουλή, μη τυχόν και αντιμετωπίσεις τον πρωθυπουργό, είναι δειλία.

Ο συνδυασμός των δύο είναι το επίθετο που χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη: Θρασύδειλος», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ για το αίτημα, που απέστειλε ο πρωθυπουργός προς τον πρόεδρο της Βουλής, για αναβολή της αρχικά προγραμματισμένης για αύριο συζήτησης της επερώτησης 13 βουλευτών της ΝΔ προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία.

Απάντηση της ΝΔ σε non paper M. Mαξίμου

Με μία λιτή ανακοίνωση απάντησε η ΝΔ σε non paper του Μ. Μαξίμου.

«Θρασύδειλοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από non paper και έχουν εξαπατήσει τους πολίτες με τις κατά συρροή απάτες και αυταπάτες τους», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

The post “Θύελλα” ΝΔ για την αναβολή της συζήτησης για τα πυρομαχικά την οποία τελικά δέχτηκε appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα