Θεωρίες συνωμοσίας τα περί βιολογικών όπλων λέει ο Λευκός Οίκος

«Σημειώσαμε τους ψευδείς ισχυρισμούς της Ρωσίας σχετικά με τα υποτιθέμενα εργαστήρια βιολογικών όπλων των ΗΠΑ και την ανάπτυξη χημικών όπλων στην Ουκρανία.

Είδαμε επίσης Κινέζους αξιωματούχους να επαναλαμβάνουν αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας», όπως δηλώνει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

We took note of Russia’s false claims about alleged U.S. biological weapons labs and chemical

weapons development in Ukraine. We’ve also seen Chinese officials echo these conspiracy theories.

— Jen Psaki (@PressSec) March 9, 2022

Η Ρωσία απαίτησε χθες οι Ηνωμένες Πολιτείες να εξηγήσουν στη διεθνή κοινότητα γιατί υποστήριξαν αυτό που αποκάλεσε στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα στην Ουκρανία, στο οποίο περιλαμβάνονταν φονικά παθογόνα μεταξύ των οποίων η πανώλη και ο άνθρακας.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα ζήτησε διαφάνεια από την Ουάσινγκτον σε ό,τι αφορά αυτό τον ισχυρισμό, τον οποίο αρνείται το Κίεβο και εκπρόσωπος του Πενταγώνου χαρακτήρισε παράλογο.

Είπε πως στοιχεία για το υποτιθέμενο πρόγραμμα ανακαλύφθηκαν από τη Ρωσία στη διάρκεια της “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησής” της, όπως την αποκαλεί, στην Ουκρανία, όπου οι δυνάμεις της εισέβαλαν στις 24 Φεβρουαρίου.

“Μπορούμε ήδη να συμπεράνουμε πως σε ουκρανικά βιολογικά εργαστήρια σε άμεση εγγύτητα με την επικράτεια της χώρας μας, πραγματοποιείτο ανάπτυξη συστατικών βιολογικών όπλων”, είπε.

Η Ζαχάροβα είπε πως η Ρωσία έχει έγγραφα που δείχνουν πως το ουκρανικό υπουργείο Υγείας διέταξε την καταστροφή δειγμάτων πανώλης, χολέρας, άνθρακα και άλλων παθογόνων μετά τις 24 Φεβρουαρίου.

Δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή η αυθεντικότητα οποιωνδήποτε τέτοιων εγγράφων, όπως σημείωσε το πρακτορείο Reuters.

Αντιδρώντας σε προηγούμενους ρωσικούς ισχυρισμούς για πρόγραμμα βιολογικών όπλων στην Ουκρανία, εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε την Τρίτη: “Αυτή η παράλογη ρωσική παραπληροφόρση είναι εμφανώς ψευδής”. Ουκρανός εκπρόσωπος του προέδρου δήλωσε: “Η Ουκρανία αρνείται αυστηρά οποιονδήποτε τέτοιο ισχυρισμό”.

Η Ζαχάροβα είπε πως το υπρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το Πεντάγωνο. “Δεν μιλάμε εδώ για ειρηνικές χρήσεις ή επιστημονικούς σκοπούς… Τι κάνατε εκεί;” είπε.

“Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και η προεδρική διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι υποχρεωμένα να εξηγήσουν επίσημα στην παγκόσμια κοινότητα, επίσημα, όχι μέσω ομιλουσών κεφαλών, για τα προγράμματα στην Ουκρανία”. “Απαιτούμε λεπτομέρειες”, είπε. “Απαιτούμε και ο κόσμος περιμένει”.

Η Ζαχάροβα είπε πως δεν είναι σαφές αν τα υποτιθέμενα υλικά έχουν πράγματι καταστραφεί και πρόσθεσε: “Έχουν πέσει στα χέρια εξτρεμιστών ή εθνικιστών; Ποιος θα δώσει εγγυήσεις;”

The post Θεωρίες συνωμοσίας τα περί βιολογικών όπλων λέει ο Λευκός Οίκος appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα