Τα λεφτά των αμυντικών βιομηχανίων πάντα κερδίζουν! Ποιοι είπαν ΟΧΙ εμπάργκο στη Σ.Αραβία

Τι συνέβη στο Ευρωκοινοβούλιο με το ψήφισμα περί εμπάργκο στη Σαουδική Αραβία; Ο κόσμος έχει μπερδευτεί με το ποια πλευρά τάχθηκαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ. Ψήφισαν υπέρ ή κατά του εμπάργκο;

Οι βουλευτές της ΝΔ ακολούθησαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που μαζί με τους Συντηρητικούς Μεταρρυθμιστές και το ακροδεξιό κόμμα αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν το άρθρο που ζητά από την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να επιβληθεί εμπάργκο όπλων της ΕΕ εναντίον της Σαουδικής Αραβίας».

Λογικό για όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Η

ιδεολογική τους ταυτότητα θεωρεί σημαντικότερη την “επιχειρηματικότητα” από τον ανθρωπισμό… Και στην αγορά όπλων υπάρχει μπόλικη επιχειρηματιότητα! Ειδικά στη Σαουδική Αραβία που αγοράζει όπλα ασταμάτητα και πάντα σε υψηλότατες τιμές. Όλοι οι κατά τα τ΄ άλλα “ανθρωπιστές” Ευρωπαίοι που οι χώρες τους διαθέτουν αμυντικές βιομηχανίες έχουν πουλήσει τα πάντα στο Ριάντ!

Όμως η ΝΔ θα μπορούσε στη συγκεκριμένη ψηφοφορία να κάνει την “επανάστασή” της. Δεν μπορεί τόσες εβδομάδες να ΄χει κάνει τόσο μεγάλη φασαρία για την επιχειρούμενη πώληση πυρομαχικών από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία, επικαλούμενη και ανθρωπιστικούς λόγους και να ψηφίζει κατά τους εμπάργκο στο Ευρωκοινοβούλιο!

Προσπάθησαν να το “στρογγυλέψουν” από το Μοσχάτο αλλά είναι σαν να προσπαθούν να τετραγωνήσουν τον κύκλο!

Για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα τι να πούμε… Είναι πολλά τα λεφτά της “αμυντικής επιχειρηματικότητας” για να υπερισχύσει ο ανθρωπισμός!

The post Τα λεφτά των αμυντικών βιομηχανίων πάντα κερδίζουν! Ποιοι είπαν ΟΧΙ εμπάργκο στη Σ.Αραβία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα