Στα «φρένα» ο «επανεξοπλισμός των ΕΔ» με καθυστερήσεις εγκεκριμένων προγραμμάτων από 17 έως 22 μήνες

Ο «επανεξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων» για τον οποίο πολύ συχνά μιλά η κυβέρνηση δεν φαίνεται ότι πηγαίνει τόσο καλά όσο λέει και αυτό έχει καταγραφεί στις επικοινωνίες ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ που γίνονται σε πολύ αυστηρό τόνο! Από την πλευρά του ΓΕΕΘΑ!

Υπάρχουν παράπονα αλλά και υποδείξεις για καθυστερήσεις υλοποίησης προγραμμάτων 17 έως και 22 μηνών για δύο προγράμματα του Στρατού, για τα οποία υπάρχει πληθώρα δημοσιευμάτων τις τελευταίες ημέρες από τον «ειδικό Τύπο».

Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι το «προϊόν» για

το οποίο γίνεται η φασαρία, παράγεται από δύο εταιρείες του εξωτερικού, αλλά το πρόβλημα το οποίο το «κολλάει» είναι όπως φαίνεται οι «εγχώριοι συνεργάτες» των ξένων εταιρειών! Ποιο είναι το πρόβλημα θα πείτε; Αυτό προσπαθούμε να το καταλάβουμε κι εμείς είναι η αλήθεια, γιατί δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πως ένα πρόγραμμα που έχει εγκριθεί εδώ και καιρό «φρενάρει» όχι από τον ανταγωνισμό ξένων εταιρειών αλλά στο εσωτερικό!

Αυτό είναι το ένα παράδοξο. Το δεύτερο είναι ότι από το ύφος της επικοινωνίας που έχει το ΓΕΕΘΑ με το ΥΠΕΘΑ δεν αποκλείεται σύντομα να διαβάσουμε σε ανακοίνωση ότι ο ΥΕΘΑ παρευρέθηκε σε κάποια εκδήλωση ως…εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ! Μέχρι τώρα «εκπρόσωποι» είναι οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων…Ωστόσο όσοι έχουν γνώση εγγράφων που στέλενει το ΓΕΕΘΑ στο ΥΠΕΘΑ λένε ότι δεν αποκλείεται και το ΥΠΕΘΑ να «πέσει κατηγορία».

Κατά τ΄  άλλα ο «επανεξοπλισμός των ΕΔ» πηγαίνει καταπληκτικά…

The post Στα «φρένα» ο «επανεξοπλισμός των ΕΔ» με καθυστερήσεις εγκεκριμένων προγραμμάτων από 17 έως 22 μήνες appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα