Προειδοποίηση Λαβρόφ: Δεν θα επιτρέψουμε μεταφορά S-300 και ρωσικών όπλων σε Ουκρανία

Σκοπός της Μόσχας είναι να απομακρύνει κάθε απειλή προς τη Ρωσία από το ουκρανικό έδαφος, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη στο αγγλόφωνο ρωσικό δίκτυο RT.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ προειδοποίησε τις χώρες της Δύσης ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει τη μεταφορά S-300 και γενικότερα ρωσικών οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία. Επεσήμανε δε, ότι τα συμβόλαια πώλησης οπλικών συστημάτων από τη Ρωσία

έχουν τη συμβατική υποχρέωση από τις χώρες που τα αγόρασαν να μην τα δώσουν σε τρίτη χώρα. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι όλα τα φορτία με όπλα θα αποτελούν νόμιμους στόχους.

Τέλος οι ψευδαισθήσεις

Υπογράμμισε ότι οι ψευδαισθήσεις της Ρωσίας για τη Δύση έλαβαν πλέον τέλος.Πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν είναι παρά ένας μικρός παίκτης στον παγκόσμιο πόλεμο των πληροφοριών, τονίζοντας ότι εκεί κυριαρχούν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και οι Ευρωπαίοι και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης δεν υπάρχουν στη Δύση.

Ο Λαβρόφ έκανε ειδική αναφορά στο δίκτυο αυτό καθώς και στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik που ανθίστανται, όπως είπε, στη Δυτική προπαγάνδα.

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχουν σκοπό να έχει η Μόσχα μηδενικό ρόλο στον κόσμο, που για τους Αμερικανούς πρέπει να παραμένει μονοπολικός. Τόνισε δε, ότι αναμένει και πέμπτο κύμα κυρώσεων από τη Δύση.

Ο ίδιος διέψευσε το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild σύμφωνα με το οποίο το αεροσκάφος του έκανε μεταβολή 180 μοιρών στον αέρα την Πέμπτη και επέστρεψε στη Μόσχα ενώ ταξίδευε με προορισμό το Πεκίνο.

The post Προειδοποίηση Λαβρόφ: Δεν θα επιτρέψουμε μεταφορά S-300 και ρωσικών όπλων σε Ουκρανία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προειδοποίηση Λαβρόφ, S-300, Ουκρανία,proeidopoiisi lavrof, S-300, oukrania