Πότε χαλάει ξανά ο καιρός – Η αλλαγή από 10/1

Πλησιάζουν οι μέρες που θα χαλάσει πάλι ο καιρός. Έρχονται τα χιόνια, η θερμοκρασία πέφτει και η θέρμανση στο σπίτι θα είναι απαραίτητη. Μέχρι τώρα, καλά μας πήγε ο καιρός. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα – χειμώνας είναι.

Έχει μπει ο Ιανουάριος και ο καιρός

δεν μας έχει κάνει ακόμη τη χάρη να δούμε άσπρη μέρα. Ωστόσο, το σκηνικό αλλάζει και φαίνεται πως ημέρες χειμώνα θα δούμε το επόμενο διάστημα. Τι λένε οι μετεωρολόγοι.

Για όσους περιμένουν να δουν άσπρες μέρες με χιόνια, τα νέα είναι καλά. Από τη νέα εβδομάδα έρχονται και τα χιόνια στα βουνά, αλλά και βροχές.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού, η καλοκαιρία θα συνεχιστεί έως την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου. Ο καιρός αλλάζει από την Τρίτη (10/1), μετά τα Θεοφάνεια: Ένα χαμηλό βαρομετρικό έρχεται στην Ελλάδα και φέρνει κρύο και βροχές.

Σημειώστε τι είπαν, τις προηγούμενες ημέρες, μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Χρήστος Ζερεφός και ο Διευθυντής Ερευνών της Υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος: Όπως ενημέρωσαν, από το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου το σκηνικού του καιρού αλλάζει.

Πότε έρχονται τα πρώτα χιόνια του 2023

Έτσι, από το δεύτερο δεκαήμερο έρχεται η αλλαγή και ίσως τα χιόνια.

«Πιθανώς το δεύτερο δεκαήμερο να έχουμε μια αλλαγή», ανέφερε ο κ. Λαγουβάρδος και συνέχισε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι επειδή έχουμε μπροστά μας δύο χειμωνιάτικους μήνες, θα έχουμε και ψυχρές εισβολές, θα έχουμε και χιόνια.

Τα θέλουμε στα βουνά, όχι μόνο για τα χιονοδρομικά αλλά για το υδατικό ισοζύγιο. Θα ήταν απίθανο να μη δούμε κάποιο κρύο, αλλά τουλάχιστον δεν φαίνεται αυτό μέσα στο πρώτο δεκαήμερο, πιθανόν μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου».

Πού θα  χιόνια – Η πρόγνωση καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου είπε πού θα πέσουν τα πρώτα χιόνια. Το σκηνικό αλλάζει τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, επιδείνωση θα έχουμε την Τρίτη (10/1) από τα Δυτικά της χώρας με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις.

Χιόνια αναμένονται την Τρίτη και κάτω από τα 1.000 μέτρα στη βόρεια Ελλάδα όπως σε Φλώρινα, αλλά και στη Λάρισα.

Αναλυτικά:

Το Σάββατο λίγα περισσότερα σύννεφα στα Επτάνησα και ίσως ψιχάλες σε Σποράδες, Ιόνιο και στην ανατολική Κρήτη. Η θερμοκρασία στους 15 βαθμούς στα κεντρικά, στους 10 με 13 στα βόρεια της χώρας και στους 17 στα νότια.

Την Κυριακή περισσότερα σύννεφα στα δυτικά, αλλά στα νότια θα περάσει ένα χαμηλό βαρομετρικό το οποίο από την Κρήτη έως τα Δωδεκάνησα αφήσει λίγες βροχές.

Τη Δευτέρα ο καιρός αλλάζει με πυκνά σύννεφα στα δυτικά, με βροχές από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία στους 15 βαθμούς στα κεντρικά και στους 10 με 12 στα βόρεια.

Την Τρίτη ο καιρός αλλάζει: Βροχές στα δυτικά, και στη βόρεια Ελλάδα και το νότιο Αιγαίο. Δεν θα λείψουν και τα χιόνια στα βουνά πάνω από 1.400 – 1.500 μέτρα.

The post Πότε χαλάει ξανά ο καιρός – Η αλλαγή από 10/1 appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα