Πόσο μεταδοτική είναι η νέα παραλλαγή του κορονοϊού; Ένα γράφημα προκαλεί ανησυχία

Από το πρωί όλος ο πλανήτης ασχολείται με τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού που έχει ονομαστεί «παραλλαγή της Μποτσουάνα». Το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη επιβεβαιώθηκε στο Βέλγιο και προέρχεται από γυναίκα που είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο.

Η πρόεδρος της ΕΕ Ούρσουλα Φόντο Ντέρ Λάϊεν ήταν εξαιρετικά ανήσυχη στις δηλώσεις και αυτό φαίνεται ότι οφείλεται στις πρώτες εκτιμήσεις

των επιστημόνων που δεν είναι ευχάριστες. Φαίνεται ότι αυτή η παραλλαγή του κορονοϊού είναι ακόμη πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες.

Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση δημοσιογράφου των Financial Times.

«Ας μην πανικοβληθούμε, αλλά αυτή η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού φαίνεται τρομακτική», αναφέρει.

Η Anne-Sylvaine Chassany συνοδεύει το tweet με ένα γράφημα, στο οποίο καταγράφεται η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Μποτσουάνα.

Σε αυτήν φαίνεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των μεταλλάξεων Δέλτα και Βήτα.

The UK will place six southern African countries back on its red list of travel restrictions after a surge in cases of a heavily mutated coronavirus variant caused alarm among global health officials: https://t.co/q0I3k6x9ZK pic.twitter.com/diiblpNMsm

Financial Times (@FinancialTimes) November 26, 2021

The post Πόσο μεταδοτική είναι η νέα παραλλαγή του κορονοϊού; Ένα γράφημα προκαλεί ανησυχία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα