Πως η Τουρκία «έχτισε» αμυντική βιομηχανία και η Ελλάδα έμεινε πίσω

Ο Νίκος Παπάτσας, πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής, Ασφάλειας και Αμυνας (ΕΕΛΕΑΑ),μιλώντας σε εκδήλωση στη ΛΑΕΔ, εξήγησε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα τι έκανε η Τουρκία για να χτίσει την αμυντική της βιομηχανία σε βάθος 25 ετών και να φθάσει να ναυπηγεί ακόμη και φρεγάτες. Όσα ΔΕΝ έκανε και δυστυχώς εξακολουθεί να μην κάνει η Ελλάδα.Μην ξεχνάμε ότι αυτή τη περίοδο η Ελλάδα έχει

δαπανήσει δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων για εξοπλισμούς, χωρίς να φροντίσει να πάρει ούτε τα ελάχιστα για την αμυντική της βιομηχανία.

 Η Τουρκία πλήρωνε ακριβότερα τις αγορές της απαιτώντας και επιβάλοντας μεταφορά τεχνογνωσίας για την αμυντική της βιομηχανία. Χρειάστηκε περίπου 20 χρόνια για να φανούν τα αποτελέσμτα αυτής της τακτικής. Η Τουρκία είναι μία από τις χώρες που όχι μόνο παράγουν αλλά και εξάγουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Έχει φθάσει στο σημείο να ναυπηγεί πολεμικά πλοία και δεν εννοούμε να φτιάχνει μόνο το σκαρί. Καλύπτει σε ποσοστό άνω του 60% τις αμυντικές της ανάγκες. Η σύγκριση με την ελληνική πραγματικότητα δεν είναι ευχάριστη. Οι επιλογές μας είναι δύο: ή να παριστάνουμε ότι δεν την βλέπουμε, ή να προσπαθήσουμε να τη διορθώσουμε. Ο κ.Παπάτσας στην ομιλία του έδειξε τις κατευθύνσεις.

The post Πως η Τουρκία «έχτισε» αμυντική βιομηχανία και η Ελλάδα έμεινε πίσω appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα