Περσικός Κόλπος: Αναφορές για κατάληψη του τάνκερ St. Nikolas ελληνικών συμφερόντων

Πλοίο ελληνικών συμφερόντων φέρεται να κατελήφθη από παραστρατιωτικές ομάδες στον Περσικό Κόλπο, σύμφωνα με ενημέρωση του βρετανικού στρατού. Πρόκειται για τo πετρελαιοφόρο St. Nikolas (πρώην Suez Rajan), συνδεδεμένο με την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Empire Navigation.Όπως μετέδωσε το Sky News, στο πετρελαιοφόρο
επιβιβάστηκαν «ένοπλα μη εξουσιοδοτημένα άτομα» με στρατιωτικές στολές και μάσκες το πρωί της Πέμπτης (11/1) στα ανοικτά των ακτών του Ομάν.Διεθνή πρακτορεία αναφέρονται σε νέο περιστατικό χάους στις θαλάσσιες διόδους της Μέσης Ανατολής. Η βρετανική υπηρεσία Maritime Trade Operations ανέφερε ότι το περιστατικό κατεγράφη στα ύδατα μεταξύ Ομάν και Ιράν στην είσοδο – έξοδο των στενών του Ορμούζ, απ’ όπου διέρχεται το ένα πέμπτο του παγκόσμιου εμπορικού στόλου.Σύμφωνα με την ιδιωτική εταιρεία πληροφοριών Ambrey, «έξι στρατιωτικοί» επιβιβάστηκαν στο πλοίο, το οποίο αναγνωρίζεται ως το πετρελαιοφόρο St. Nikolas. Αναφέρει ότι οι άνδρες είχαν καλύψει τις κάμερες παρακολούθησης, καθώς επιβιβάζονταν στο πετρελαιοφόρο.https://twitter.com/arabnews/status/1745344322919182603Η εταιρεία Empire Navigation, με έδρα την Αθήνα, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

The post Περσικός Κόλπος: Αναφορές για κατάληψη του τάνκερ St. Nikolas ελληνικών συμφερόντων appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Περσικός Κόλπος, Αναφορές, Nikolas,persikos kolpos, anafores, Nikolas