Πέντε ραδιοερασιτέχνες τιμούν την Πολεμική Αεροπορία

Κάθε χρόνο στις 8 Νοεμβρίου 2022 είναι ο εορτασμός  της Σύναξης Αρχαγγέλων και Αγγέλων. Την 11η Ιουνίου 1954, καθιερώθηκε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ως ο προστάτης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) και η εορτή του Αρχαγγέλου (8 Νοεμβρίου) να είναι η επίσημη αεροπορική εορτή, η οποία εορτάζεται με λαμπρότητα σε όλες τις μονάδες της Π.Α. με εξαιρετικό πρόγραμμα.

Σημαντική εκδήλωση προς τιμήν της πολεμικής μας αεροπορίας, με την ευκαιρία του εορτασμού της, είναι ότι πέντε ραδιοερασιτέχνες ενεργοποιούν

διεθνή ραδιοερασιτεχνικό διαγωνισμό στις μπάντες των βραχέων με το Ειδικό Διακριτικό Κλήσης SX22HAF με την έγκριση του Υπουργείου Ψηφιακής διακυβέρνησης.

Θα απονεμηθούν δωρεάν πολλές χιλιάδες ψηφιακές κάρτες επιβεβαίωσης λήψεων και βραβεία σε ραδιοερασιτέχνες από 250 χώρες. Θα φτάσει η φήμη της Πολεμικής μας Αεροπορίας σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η εξαιρετική αυτή ενέργεια γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, με ένα διεθνή διαγωνισμό από ραδιοερασιτέχνες οι οποίοι έχουν λάβει την έγκριση του Υπουργείου Ψηφιακής  Διακυβέρνησης. Το βραβείο εικονίζεται στη φωτογραφία. Υπολογίζεται ότι οι επαφές τους θα ξεπεράσουν τις 20.000. Θα γίνει κατανοητό παντού ότι οι αετοί του Αιγαίου είναι οι προστάτες της χώρας μας και άγρυπνοι φρουροί. Ποτέ στα ραδιοερασιτεχνικά χρονικά δεν έχει διοργανωθεί τέτοιου είδους διαγωνισμός παγκοσμίως.

Οι πέντε Έλληνες που είναι μέλη του διεθνούς Club ραδιοερασιτεχνών «5ος Ωκεανός» και θα ενεργοποιήσουν τον διαγωνισμό είναι:

Πολύδωρος Σταυρόπουλος    SV1AHH    Γιώργος Πετράκης     SV1GGF  Νικός Κουφουδάκης    SV1QA    Σταύρος Παναγιωτόπουλος    SV1JFL Γεώργιος Τσιράκης  SV1QVA

Η διάρκεια του διαγωνισμού θα είναι από 1η Νοεμβρίου έως 30 Νοεμβρίου 2022.

Η ίδια ομάδα ραδιοερασιτεχνών είχε ενεργοποιήσει διεθνή διαγωνισμό από την 1η έως την 30η  Σεπτεμβρίου 2020 προς τιμήν των 70 χρόνων λειτουργίας του Μουσείου Ιστορίας Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται στο Φάληρο. Οι 30 αυτές ημέρες ήταν αφιερωμένες στην αξιόλογη προσπάθεια των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας για τη δημιουργία και λειτουργία του Μουσείου αυτής.

The post Πέντε ραδιοερασιτέχνες τιμούν την Πολεμική Αεροπορία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέντε, Πολεμική Αεροπορία,pente, polemiki aeroporia