Οι βόμβες πέφτουν βροχή και ο Ζελένσκι μιλά για δημοψήφισμα-Τι λέει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Η εικόνα που δίνουν Ρώσοι και Ουκρανοί για την εξέλιξη των επιχειρήσεων είναι διαφορετική. Θα ήταν περίεργο να συνέβαινε το αντίθετο.

Οι Ουκρανοί δηλώνουν ότι ακόμη αντέχουν και ο πρόεδρος τους δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υποκύψουν σε κανένα ρωσικό τελεσίγραφο, ούτε πρόκειται να παραδώσει ουκρανικό έδαφος. Στις τελευταίες δηλώσεις του μίλησε για δημοψήφισμα. Δήλωσε ότι οποιοσδήποτε συμβιβασμός με τη Mόσχα θα πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα.

Η

ρωσική Πολεμική Αεροπορία άλλαξε τακτική στον ουκρανικό πόλεμο μετά τις απώλειες που υπέστη μέχρι τώρα, κρίνουν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

«Σε 25 ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έχουν υποστεί πολύ βαριές απώλειες στη γη και στον αέρα — έχουν χάσει 96 αεροπλάνα, 118 ελικόπτερα και δεκάδες πυραύλους Κρουζ και UAVs», τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, είπε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο Γιούρι Ιγνάτ, χθες Κυριακή το βράδυ, σύμφωνα με την Ουκράινσκα Πράβντα.

Αντιδρώντας στις απώλειες αυτές, η νέα τακτική της Ρωσίας τις τελευταίες δύο ημέρες είναι να χρησιμοποιεί περισσότερα UAVs σε αναγνωριστικό ρόλο και για να επαληθεύει τα αποτελέσματα των πυραυλικών επιθέσεων που εξαπολύει, κατά τον ίδιο.

Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Τι λέει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Σύμφωνα με την ενημέρωση που δίνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας «μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησαν άλλα 4 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια της νύχτας και ανέλαβαν πλήρως τον έλεγχο του Sladkoe.

• Στρατιωτικές δυνάμεις  της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ ολοκληρώνουν τις επιχειρήσεις κατά των υπολειμμάτων της 53ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αναπτύσσοντας μια επίθεση στην κατεύθυνση προς Novomikhailovka.

• Στη Νικολάεβκα στα προάστια του Κιέβου, Ρώσοι στρατιώτες ανέλαβαν τον έλεγχο ενός  σταθμού διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. 61 Ουκρανοί στρατιώτες του σταθμού διοίκησης παραδόθηκαν , μεταξύ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς ήταν ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

•Το βράδυ της 21ης ​​Μαρτίου, πύραυλοι κρουζ  έπληξαν το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ξένων Μισθοφόρων και Ουκρανών Εθνικιστικών Σχηματισμών στο συνδυασμένο πεδίο εκπαίδευσης όπλων Novaya Lyubomirka στην περιοχή Rovenskaya.

•Επίσης, πύραυλοι κρουζ υψηλής ακρίβειας  κατέστρεψαν μια αποθήκη πυρομαχικών και το αρχηγείο  μηχανοποιημένης ταξιαρχίας κοντά στο Σέλετς.

•Η Ρωσική αεράμυνα σημαίνει ότι κατέρριψε 2 ακόμη ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον αέρα πάνω από το Chernobayevka και το Circuny.

•Συνολικά, 216 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 180 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 1.506 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 152 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, 592 πυροβόλα και όλμους , καθώς και 1.284 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων .

•Σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Σούμι, υπήρξε διαρροή αμμωνίας στο εργοστάσιο Sumyhimprom. Δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους του Σούμι, αφού οι αέριες μάζες δεν κινούνταν προς την πόλη.

The post Οι βόμβες πέφτουν βροχή και ο Ζελένσκι μιλά για δημοψήφισμα-Τι λέει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζελένσκι, -Τι, Άμυνας,zelenski, -ti, amynas