Οι Τούρκοι εξόπλισαν τα F-16 τους και τα F-4 με τα δικά τους “Scalp”! Παραδόθηκαν οι SOM-B1

Μπορεί φυσιολογικά η υπόθεση του εκσυγχρονισμού των F-16 να ΄χει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον εντός κι εκτός ΓΕΑ, όμως είναι πάρα πολλοί οι αεροπόροι που επισημαίνουν ότι η αναβάθμιση των αεροσκαφών από μόνη της δεν αρκεί για να διατηρήσει κάποια ισορροπία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σ΄ αυτή τη παράλληλη συζήτηση άπαντες επισημαίνουν την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την συντήρηση των σημαντικών αεροπορικών όπλων που διαθέτει η ελληνική

ΠΑ. Scalp και Exocet είναι στην κορυφή αυτής της λίστας.

Η συζήτηση γι΄ αυτά τα θέματα είναι εξαιρετικά επείγουσα, ανεξάρτητα από το πως θα πάει η υπόθεση του εκσυγχρονισμού των F-16. Όχι μόνο επειδή αυτά τα όπλα έχουν να κάνουν με τα Mirage 2000, αλλά επειδή είναι αυτά που “κάνουν τη διαφορά”.

Η είδηση που έρχεται από την Τουρκία κάνει ακόμη πιο σημαντική την υπόθεση των όπλων αυτών. Η Τουρκία είχε κινήσει γη και ουρανό για να αποτρέψει την προμήθεια των Scalp από τη Γαλλία στην Ελλάδα. Ευτυχώς δεν τα κατάφερε. Επιπλέον δεν μπορούσε να προμηθευτεί τέτοια όπλα. Μόνο που επειδή η Τουρκία στο θέμα των εξοπλισμών έχει αποδειχτεί πολύ πιο σοβαρή από εμάς, έλυσε το θέμα μόνη της!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Τουρκία η αεροπορία παρέλαβε ήδη τους πρώτους πυραύλους SOM-B1 από τη Roketsan. Αυτά τα όπλα θα εκτοξεύονται από τα τουρκικά F-16 και F-4 Phantom. Ακτίνα δράσης 250 χιλιόμετρα. Πολύ κοντά στους Scalp, όπως και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του.

Οι Τούρκοι φαίνεται ότι εκτιμούν πολύ περισσότερο τις δυνατότητες τέτοιων όπλων. Εμείς;

The post Οι Τούρκοι εξόπλισαν τα F-16 τους και τα F-4 με τα δικά τους “Scalp”! Παραδόθηκαν οι SOM-B1 appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα