«Οι Ρομά είναι Έλληνες» όσο κι αν τους πυροβολούμε- Σ.Σαμπιχά από τη Θράκη απαντά στους Τούρκους

«Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει ότι είμαστε Έλληνες».Η  Πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης, Σαμπιχά Σουλεϊμάν απαντά στους Τούρκους που προσπαθούν να πείσουν ότι οι Ρομά είναι…Τούρκοι.

Οι Ρομά της Θράκης κάνουν αυτό που πρέπει η Αθήνα να κάνει κάθε μέρα.

Το σχέδιο της Τουρκίας

για εκτουρκισμό των Ρομά της περιοχής με επίκεντρο τον μεγάλο οικισμό Ρομά της περιοχής,δεν είναι τωρινό.

Η κ. Σαμπιχά Σουλεϊμάν, η οποία στο παρελθόν δέχθηκε απειλές και επιθέσεις για τις προσπάθειες της να καταγγείλει και να αποτρέψει ανάλογες ενέργειες, μιλά στο militaire.gr και για το τραγικό γεγονός του πυροβολισμού του 16χρονου Ρομά. Υπενθυμίζει στην ελληνική πολιτεία τι ΔΕΝ έχει κάνει για τους Ρομά.

Απευθύνει έκκληση και στην ελληνική πολιτεία να στηρίξει τους Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης: «Θέλουμε τα παιδιά μας να παίρνουν ελληνική εκπαίδευση. Έλληνες πολίτες είμαστε. Δεν διαπραγματευόμαστε εμείς την ταυτότητά μας. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να έρθει να δει αν τα 3.000 παιδιά αν χρειάζονται παιδικούς σταθμούς, αν χρειάζονται νηπιαγωγεία, αν χρειάζονται δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και αυτά να είναι δημόσια, ελληνικά, να μην είναι μειονοτικά. Προσπαθούμε να βάλουμε τέλος την ταύτιση των Ρομά με την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα και εδώ το Δροσερό η νοοτροπία αλλάζει, αλλά αυτό πρέπει να υποστηριχθεί και από την εκπαίδευση.»

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

The post «Οι Ρομά είναι Έλληνες» όσο κι αν τους πυροβολούμε- Σ.Σαμπιχά από τη Θράκη απαντά στους Τούρκους appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα