Οι ειδικοί στην άκρη και η κυβέρνηση παίρνει το ρίσκο να ανοίξει τα σχολεία τη Δευτέρα!

Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει πειστεί -από ποιους;- ότι η τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού δεν θα πιέσουν το δημόσιο σύστημα υγείας και προχωρά στο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, παρά τις αρνητικές απόψεις που έχουν εκφράσει δημόσια πολλοί επιστήμονες.

Η κυβέρνηση αγνοεί λοιπόν τους ειδικούς και την Επιτροπή τους και τους δίνει δικαίωμα όχι να αποφασίσουν αν θα ανοίξουν τα σχολεία, αλλά

πως θα ανοίξουν.

Επιπλέον αρνείται κατηγορηματικά  καθολικό lockdown και επικεντρώνει στους ανεμβολίαστους στους οποίους θα απαγορεύσει την πρόσβαση και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης.

Μαζί, λοιπόν, με την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, την οποία η κυβέρνηση φέρεται έτοιμη να επιβάλει για τους 50+ , αλλά και για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, το αρμόδιο επιτελείο επιχειρεί να σφίξει όσο το δυνατόν περισσότερο τον κλοιό.

Στα μέτρα που εξετάζονται περιλαμβάνονται:

Η περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας της εστίασης, στις 23.00 ή ακόμα και στις 22.00 καιΗ περαιτέρω μείωση της χωρητικότητας των καταστημάτων, δηλαδή, του αριθμού των πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο.

Τι προβλέπεται για τα σχολεία:

Το  σενάριο του υπουργείου Παιδείας είναι να αυξηθούν οι έλεγχοι στους μαθητές και να γίνουν αυστηρότερα τα πρωτόκολλα. Ετσι, εξετάζεται οι μαθητές να κάνουν τρία self tests – την Κυριακή, την Τρίτη και την Πέμπτη.

Επίσης, εξετάζεται όλοι οι συμμαθητές στο τμήμα του μαθητή που νόσησε να κάνουν rapid test. Τώρα μόνον οι ανεμβολίαστοι κάνουν rapid και οι εμβολιασμένοι self test, ενώ εξαρτάται και εάν κάθονται κοντά στο θρανίο του μαθητή. Η αρχική ιδέα όλοι να επιστρέψουν τη Δευτέρα έχοντας κάνει rapid και να συνεχίζουν με self, φαίνεται πως έχει αποσυρθεί, καθώς κρίθηκε δυσλειτουργική.

The post Οι ειδικοί στην άκρη και η κυβέρνηση παίρνει το ρίσκο να ανοίξει τα σχολεία τη Δευτέρα! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δευτέρα,deftera