“Οι απόντες του Απότσου και το Χάγιατ στην κηδεία του Άκη”! Κ.Φράγκος σε “έκτακτους” Διαξιφισμούς

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

Στους Διαξιφισμούς της 1 Σεπτεμβρίου 21 Είχα, ήδη, στείλει στο «τυπογραφείο» το κείμενο μου μερικές ώρες πριν από τα «γεγονότα», οπότε επανέρχομαι προς συμπλήρωση

Την ίδια ώρα, ακριβώς, 11:00 (31/08) που άρχιζε η νεκρώσιμη ακολουθία στο Α’ Νεκροταφείο του κηδευομένου Άκη Τσοχατζόπουλου ανακοινώθηκε το προϊόν του ανασχηματισμού η αναδόμηση όπως λεγόταν επί Πασοκρατίας.

Ανασχηματισμός

Ανανεωμένη και διογκωμένη

νέα Κυβέρνηση

Ὤδινεν ὄρος καί ἔτεκεν… Τροΐκα  Καρατζαφέρη (Βορίδης – Άδωνις – Πλεύρης) που σήμερα βρίσκεται υπό την σκιά Σαμαρά. Οποίο εύρημα ενίσχυσης της Κυβέρνησης σας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η μη υπουργοποίηση Ναυάρχου Αποστολάκη απετέλεσε ακόμη μια επιβεβαίωση της ανικανότητας Κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ να συνεννοηθεί σε ένα εθνικό θέμα. Γιατί τέτοιο είναι αυτό της κάλυψης της θέσης Υπουργού σε ένα κρισιμότατο  Υπουργείο. Για «εξαγορά» βιάστηκε να κατηγορήσει τον Ναύαρχο ο ΣΥΡΙΖΑ. Με τι, άραγε, εξαγοράζεται ο Αποστολάκης; Εκείνη τη στιγμή, ακριβώς εκείνη, ο Ναύαρχος έπρεπε να τους δώσει μια μεγαλοπρεπή μούτζα. Δεν το έκανε. Ακολούθησαν κινήσεις που τον εξέθεσαν. Κρίμα. Ο κ. Ε.Α. δεν έπρεπε να εμπλακεί σε κομματικές αντιπαραθέσεις. Να διαφυλάξει τον εαυτό του, ως εθνικό κεφάλαιο.

Καρατομήθηκε, άνευ λόγου και αιτίας, ο ΥΦΕΘΑ Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, σε μια κρίσιμη στιγμή της Άμυνας. Ο Α.Σ. γνωρίζει, πόντο – πόντο, τον Ελληνικό αμυντικό Χώρο, έχει τεράστιες εμπειρίες, ήταν ακούραστος δραστήριος και επιτυχών. Υπήρξε εμμονικά έντιμος και δημιουργικός. Με τα σφάλματα του. Προωθούσε παράλληλα θέματα στρατιωτικών που χρόνιζαν επί δεκαετίες (Α00Α, ΟΣΜΑΕΣ, κ.α). Η δραστηριότητα του ενοχλούσε… Ο διάδοχος του, έντιμος και δημιουργικός, κ. Χαρδαλιάς, είναι παντελώς άσχετος με την άμυνα. Καλή του επιτυχία

Σημειώνω ένα παραλήρημα ανοησιών και εμεσμάτων του Αδώνιδος σε βάρος του Αποστολάκη. Ντροπή σας κ. Υπουργέ, έχετε αντιληφθεί πόσο απέχει το «ειδικό  σας βάρος» απ’ αυτό του Ναυάρχου;

Κηδεία Άκη

Παρόντες, όλοι εκεί., Σύντροφοι, φίλοι, ευεργετηθέντες, αργόμισθοι. Στη γωνία ένα θλιβερό στεφάνι, του παντελώς απόντος, αστείου ΠΑΣΟΚ.Παρόντες (νοερά)Ο τρίτος της θρυλικής τροΐκας (Λαλιώτης – Άκης – Γεννηματάς) που διαφέντευε το ΠΑΣΟΚ κ. Λαλιώτης.Οι υπαρχηγοί Άκη και πολλαπλώς ευεργετηθέντες: Ι. Σμπώκος, Γ. Δασκαλάκης (λογιστής) διορισθείς πρόεδρος Τράπεζας, Αντώνης Κοτσακάς (εργολάβος) διορισθείς πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (νυν επιτελής ΣΥΡΙΖΑ), Ε. Χωραφάς Άρχων του Ειδικού Επιτελείου του Υπουργείου, κ.α., κ.α., (Μέχρι και Μητροπολίτες έχριζε τότε ο Άκης)Σειρά Γ.Γ. Εξοπλισμών, Στρατηγοί, Ναύαρχοι, Πτέραρχοι, στενοί συνεργάτες του απελθόντος που τον βοήθησαν στο έργο του… Όλοι οι Αρχιπασόκοι (Πρωτόπαπας, Σκανδαλίδης, Παπουτσής, κ.α.) που χόρευαν τα ζεϊμπέκικα στο Περιβόλι τ’ ΟυρανούΌλα τα γλυφταριά που συνωστιζόντουσαν να υποβάλουν ευχές στον Άκη που γιόρταζε, χλιδάτα, τα γενέθλια του στην στοά Απότσου, στην Αθήνα, και στο Χαγιάτ στη Θεσσαλονίκη.

Χωρίς τους παραπάνω, ο μακαρίτης, δεν θ’ αποκτούσε την αλαζονεία, την οίηση και το ακόρεστο του πάθους για νομή της εξουσίας.

Ο Άκης δεν διάβαζε ποτέ, τίποτα. Αν το έκανε θα είχε στο μυαλό του, όπως πρέπει να το κάνει κάθε πολιτικός, το Sic transit gloria mundi. Απουσίαζε και ο μέγας υπεύθυνος. Ο τότε Πρωθυπουργός, κ. Κων. Σημίτης, ο οποίος καίτοι γνώριζέ καλώς τη φύση του Τσοχατζόπουλου από την εποχή του ΠΑΚ, τον διόρισε σε δύο γαλακτοφόρα Υπουργεία χωρίς στοιχειώδη έλεγχο και με  κλειστά τ’ αυτιά στις καταγγελίες.  

Λάθος της οικογένειας του να κάνει ανοικτή κηδεία προσδοκούσα κοσμοσυρροή. Εξέθεσε, περαιτέρω, τον απελθόντα. 

Πολιτικός πολιτισμός

Τον δίδαξε πρώτα ο προερχόμενος από την κοινωνική ελίτ κ Αντώνης Σαμαράς. Δεν έμεινε στο ΜΑΞΙΜΟΥ να υποδεχθεί τον διάδοχό του κ. Α. ΤσίπραΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένος «απέλυσε» τον Α/ΓΕΑ Πτέραρχο Χρ. Βαϊτσή ενώ ήταν σε επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο.Ο κ. Πρωθυπουργός απέλυσε τον πολύ καλό ΥΦΥΠΕΞ κ. Κων. Βλάση ενώ ήταν σε επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία! Έλεος!

Ο θάνατος του θρύλου, ο Μίκης, ο Επιμήκης,

ο Ουρανομήκης, ο Διαμήκης, ο Ουράνιος

Ο τελευταίος των θεών του Ολύμπου

Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Μετά το Ναυάγιο Αποστολάκη νομίζω ο πλέον κατάλληλος για τη θέση, από τους γνωστούς, είναι ο Αλκιβιάδης Στεφανής. Αν δεν τους αρέσει υπάρχει ένας άλλος Στρατηγός, άριστος, πλήρως καταρτισμένος, εξακριβωμένα αποφασιστικός, υψηλού ήθους και ικανότητος. Ας τον αναζητήσουν. Αυτοί θα βγουν κερδισμένοι.

Οι εξοπλισμοί εν μηνί Αυγούστω

Το κείμενο αυτό που δημοσιεύθηκε την 01/09/21 προκάλεσε αναταράξεις σε πτήσεις… ελικοπτέρων. Δεν είμαι ούτε ανακριτικό Γραφείο, ούτε ντετέκτιβ. Σχολίασα, όσο ακριβοδίκαια και ουδέτερα μπορούσα, ένα κείμενο – καταγγελία που ήταν ξεκρέμαστο ένα μήνα. Είμαι πρόθυμος βέβαια, να δημοσιεύσω οποιοδήποτε αντίλογο. Η σιωπή ωφελεί τους υπόπτους και συκοφάντες. Σημειώνω  όμως την αδράνεια του ΥΕΘΑ που οφείλει να στηρίξει τους έντιμους συνεργάτες του στους Εξοπλισμούς και να αποθαρρύνει τους συκοφάντες, εφ’ όσον, διαπιστωμένα, είναι και να ελέγχει , βεβαίως τις καταγγελίες.

The post “Οι απόντες του Απότσου και το Χάγιατ στην κηδεία του Άκη”! Κ.Φράγκος σε “έκτακτους” Διαξιφισμούς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα