JP: O Στρατηγός Νικιφόροφ νέος επικεφαλής της ρωσικής δυτικής περιφέρειας

Νέα καρατόμηση από τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν στον πόλεμο στην Ουκρανία. Στη θέση του συνταγματάρχη Σεργκέι Κουζόβλεφ, ο Αντιστράτηγος Γεβγκένι Νικιφόροφ διορίστηκε διοικητής της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, μετέδωσε η Jerusalem Post.

Ο Αντιστράτηγος Νικιφόροφ είναι 4ος που αναλαμβάνει αυτή τη θέση από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, σημειώνει η εφημερίδα, καθώς ο προκάτοχός του κράτησε τη θέση αυτή μόλις για τρεις μήνες,

Αυτή η αλλαγή στην ηγεσία φαίνεται

ότι ενέπνευσε ορισμένες νέες στρατηγικές αποφάσεις, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς ένα νέο κύμα βομβαρδισμών με στόχο υποδομές ενέργειας ξεκίνησε στις 29 Δεκεμβρίου. Θεωρήθηκε ότι ο στόχος των επιθέσεων ήταν να κάμψουν το ηθικό της Ουκρανίας για την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, 45 ρωσικά drones έχουν καταρριφθεί που είχαν μήνυμα…  «Καλή χρονιά».

Ukrainian air defense reportedly shot down 45 Russian kamikaze drones during last night’s New Year’s Eve attack. Some drones even came complete with “Happy New Year” holiday greetings pic.twitter.com/SGeUMRc7q5

Business Ukraine mag (@Biz_Ukraine_Mag) January 1, 2023

Ποιος είναι ο Ρώσος στρατηγός Yevgeny Nikiforov

Ο Νικιφόροφ είχε ηγηθεί επίθεσης στο Κίεβο. Κάποιοι θα αποκαλούσαν την προαγωγή αυτή ως αμφιλεγόμενη καθώς ο Αντιστράτηγος Νικιφόροφ φέρεται να είναι εν μέρει υπεύθυνος για τις αποτυχημένες προσπάθειες της Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων να προχωρήσει στο Κίεβο μέσω της περιοχής του Τσερνόμπιλ.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε ότι ο υποστράτηγος Νικιφόροφ εντάχθηκε στην Ανώτατη Σχολή Διοίκησης Πυροβολικού Kolomen όταν ήταν 21 ετών και αποφοίτησε το 1991. Έγινε διοικητής διμοιρίας πυροβολικού, αντιαρματικής συστοιχίας του τάγματος πυροβολικού και διοικητής στο τάγμα αλεξιπτωτιστών της 83ης ταξιαρχίας της Άπω Ανατολής.

Στη συνέχεια, παρακολούθησε την Διακλαδική Ακαδημία Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και αποφοίτησε το 2005. Μετά την αποφοίτησή του, για τα επόμενα 5 χρόνια ήταν διοικητής της 83ης αεροπορικής ταξιαρχίας της Στρατιωτικής Περιφέρειας Άπω Ανατολής.

Για να ολοκληρώσει την επίσημη στρατιωτική του εκπαίδευση, παρακολούθησε την Ακαδημία του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και αποφοίτησε το 2012. Μετά την αποφοίτησή του, έγινε αναπληρωτής διοικητής της 58ης Στρατιάς της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά παρέμεινε στη θέση μόνο για 2 χρόνια.

The post JP: O Στρατηγός Νικιφόροφ νέος επικεφαλής της ρωσικής δυτικής περιφέρειας appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα