Ο Λιγνάδης ελεύθερος με την κυβέρνηση να μας έχει φλομώσει στο ψέμα για το ποιος ευθύνεται

Ο καταδικασμένος για βιασμούς Δ.Λιγνάδης είναι εδώ και λίγη ώρα ελεύθερος, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του… Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών και αφέθηκε ελεύθερος! Η απόφαση έχει προκαλέσει οργή στην ελληνική κοινή γνώμη , ανεξάρτητα από πολιτικές ή άλλες τοποθετήσεις…

Δυστυχώς η κυβέρνηση προσπαθεί ακόμη και αυτό το θέμα να το κάνει κομματικό όπλο και με ψεύδη θέλει να πείσει ότι ο Δ.Λιγνάδης είναι ελεύθερος εξαιτίας του νόμου Παρασκευόπουλου!!! Τι κι αν έχουν βγει δικηγόροι και τη διαψεύδουν…

Για να τελειώνουμε λοιπόν και επειδή η υποτίμηση

της νοημοσύνης μας πρέπει να έχει και κάποιο τέλος:

•Το ζήτημα της ανασταλτικής δύναμης της έφεσης ανήκει στην κυριαρχική κρίση του δικαστηρίου.

•Το δικαστήριο μπορούσε να αποφασίσει τη φυλάκιση του και ουδεμία δέσμευση είχε εκ του νόμου  πέραν της ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας της καταδικαστικής απόφασης. 

Όχι δεν φταίει το άρθρο 497 παρ 8 του νέου ΚΠΔ, γιατί πολύ απλά αυτή η διάταξη ΔΕΝ τροποποιήθηκε με τον νέο ΚΠΔ. 

Τι λέει ο Ν.Παρασκευόπουλος

Για “δόλια ψεύδη” έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος σχετικά με αναφορές για το νόμο βάσει του οποίου αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

«Νάτος πάλι ο Νόμος- Φάντασμα! Ο “Νόμος Παρασκευόπουλου” ευθύνεται για την αποφυλάκιση Λιγνάδη, ειπώθηκε από το κρατικό κανάλι και με πρόθυμη αναπαραγωγή από τον κ. Πορτοσάλτε”, σημειώνει σε δήλωσή του ο Ν. Παρασκευόπουλος, εξηγώντας ότι ο εν λόγω νόμος “είναι τελείως μα τελείως άσχετος αφού η απελευθέρωση Λιγνάδη στηρίζεται όχι σε αποσυμφορήσεις αλλά στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως ίσχυε και από το 2010”.

“Ποιόν προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν; Μα είναι φανερό, τον ελληνικό λαό. Πώς; Επιχειρώντας να στιγματίσουν χυδαία και με δόλια ψεύδη ένα πολιτικό κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ,  και το όνομα ενός προσώπου”, τονίζει και καταλήγει: “Όταν βρισκόμουν στην πολιτική, ποτέ δεν προσέφυγα στη Δικαιοσύνη για τις ύβρεις και τις συκοφαντίες, έχοντας υποδομή για να απαντώ. Σήμερα δεν έχω λόγο να διστάσω”.

The post Ο Λιγνάδης ελεύθερος με την κυβέρνηση να μας έχει φλομώσει στο ψέμα για το ποιος ευθύνεται appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα