Ο Ερντογάν παίζει το έργο “Έξω οι Βάσεις του Θανάτου”! Οι κούφιες απειλές σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ

“Κούφιες” απειλές από τον Ερντογάν, μέσω των ΜΜΕ που απόλυτα ελέγχει. “Απειλές” για αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και για “ξήλωμα” ραντάρ που καλύπτουν τις ανάγκες της δυτικής αντιπυραυλικής ασπίδας. Απευθύνονται κυρίως ,αν όχι αποκελιστικά στο εσωτερικό της Τουρκίας και εδώ στην Ελλάδα μας θυμίζουν του “έξω οι βάσεις

του θανάτου”, οι οποίες ως γνωστόν τελικά έφυγαν μόνες τους.

Η Τουρκία στρατιωτικά εκτός ΝΑΤΟ δεν μπορεί να υπάρξει παρά τα όπλα που λέει ότι παράγει το καθεστώς Ερντογάν. Παράγει, αλλά δεν σημαίνει ότι μπορεί να στηριχθεί μόνο στα άρματα μάχης,τα επιθετικά ελικόπτερα και τα μη επανδρωμένα οχήματα τουρκικής παραγωγής. Είναι σαφές ότι έχει ανάγκη το ΝΑΤΟ ή κάποιον άλλο “ισχυρό προστάτη” . Αναμένει αυτή τη προστασία από τη Ρωσία; Μεγάλο το ρίσκο,γιατί δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα την έχει. Συνεπώς τα περί εξόδου από το ΝΑΤΟ λέγονται για να ειπωθούν.

Ο Ερντογάν και το καθεστώς του από την άλλη είναι στη γωνία. Όχι μόνο γιατί εξαρτώνται στρατιωτικά από τις ΗΠΑ και ανησυχούν μήπως η Ουάσινγκτον φθάσει στο σημείο να υλοποιήσει τις απειλές για μην παράδοση των F-35. Οικονομικά η Τουρκία δείχνει εικόνα κατάρρευσης που προβληματίζει πλέον όλες τις χώρες των Βαλκανίων.

Η λίρα πέφτει ανεξέλεγκτα και έφτασε στις 4, 66 για το ευρώ . Τα επιτόκια δανεισμού ανεβαίνουν στο 13 % , ενώ μεγάλη αναστάτωση φέρνει και στην οικονομία των κατεχομένων στην Κύπρο. Γενικότερα , οι ανησυχίες στον εμπορικό κόσμο των Βαλκανίων θα επιφέρουν ανακατατάξεις στην περιοχή.

Η δεύτερη απειλή που έχει εκτοξεύσει το καθεστώς Ερντογάν είναι να απαγορεύσει τη χρήση του ραντάρ στη Μαλάτια, το οποίο αποτελεί μέρος της δυτικής αντιπυραυλικής άμυνας και προστατεύει και το Ισραήλ.Η πραγματοποίηση μιας τέτοιας απειλής μπορεί να δυσκολέψει όντως τη ζωή των Αμερικανών,αλλά σίγουρα δεν “θα τους σκοτώσει”! Και τα αντίποινα θα ΄ναι μάλλον δυσβάσταχτα για την Τουρκία.

Συνεπώς ο Ερντογάν μπορεί να συνεχίζει να παίζει το έργο “έξω οι βάσεις του θανάτου”,αλλά κι εκεί όπως και δω μάλλον μόνες τους θα φύγουν.

The post Ο Ερντογάν παίζει το έργο “Έξω οι Βάσεις του Θανάτου”! Οι κούφιες απειλές σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα