Ντεμπούτο στη θεατρική σκηνή για το «Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων» του Μιγιαζάκι

Επίσημη πρώτη στη θεατρική σκηνή για την αγαπημένη από μικρούς και μεγάλους ταινία «Spirited Away» – στη χώρα μας προβλήθηκε με τίτλο «Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων». Από την εμφάνισή της το 2001 στις κινηματογραφικές αίθουσες έως σήμερα, η καταξιωμένη ταινία από το Studio Ghibli του Χαγιάο Μιγιαζάκι έχει κερδίσει σε όλον τον κόσμο αφοσιωμένους θαυμαστές.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της δεκάχρονης Chiribo και των γονιών της. Καθώς μετακομίζουν σε νέα

γειτονιά, πέφτουν πάνω στον κόσμο των Kami, πνευμάτων του ιαπωνικού σιντοϊστικού φολκλόρ. Μετά τη μεταμόρφωση των γονιών της σε γουρούνια από τη μάγισσα Yubaba, η Chiribo ξεκινά να δουλεύει στα λουτρά της Yubaba, προσπαθώντας να βρει τρόπο να τους ελευθερώσει

Το να φανταστεί κάποιος αυτή την ιστορία ως θεατρική παράσταση ήταν φιλόδοξο εγχείρημα. Και όπως παραδέχθηκε ο σχεδιαστής της παραγωγής και κουκλοπαίκτης Toby Olié, «η προσαρμογή για τη θεατρική σκηνή της απεριόριστης φαντασίας της εμβληματικής ταινίας κινούμενων σχεδίων του Χαγιάο Μιγιαζάκι ήταν και πελώρια χαρά και πρόκληση».

Η ταινία προσαρμόστηκε για τη θεατρική σκηνή και σκηνοθετήθηκε από τον δύο φορές βραβευμένο με Tony, John Caird, μεγάλο θαυμαστή του Μιγιαζάκι. Πιστεύει ότι το μοναδικό ταλέντο που έχει να καταλαβαίνει και να οπτικοποιεί τον τρόπο σκέψης των παιδιών «τον κάνει να είναι στο ίδιο επίπεδο με κάποιους από τους σπουδαίους αφηγητές ιστοριών, όπως οι Κάρολος Ντίκενς, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και Λιούις Κάρολ. Νομίζω ότι θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους μεγάλους αφηγητές ιστοριών».

Το ότι ο Μιγιαζάκι είχε πει πως ένιωθε ότι η ταινία «αγαπιέται τόσο πολύ που έχει γίνει μέρος του καθενός και όχι μόνο δικό του» ενθάρρυνε τον Caird να «διασκεδάσει». Και τόσο αυτός, όσο και οι ηθοποιοί διασκέδασαν. «Είχες την αίσθηση ότι ήσουν σε θεματικό πάρκο. Ακόμη και την ώρα που έπαιζα, υπήρχαν σημεία που έπιανα τον εαυτό μου να σκέφτεται “αυτό είναι τόσο διασκεδαστικό”, είπε η Mari Natsuki, μία από τις δύο ηθοποιούς που υποδύθηκαν τη Yubaba (και η οποία, στην ταινία, είχε δανείσει τη φωνή της στη μάγισσα).

Η τρίωρη παράσταση ανέβηκε στην Toho Stage του Imperial Theatre στο Τόκιο, ως παραγωγή για τα 90 χρόνια του θεάτρου. Παίχτηκε από τις 2 έως τις 29 Μαρτίου και ξεκινά τουρνέ, στη διάρκεια όλου του καλοκαιριού, σε άλλες πόλεις της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου· μεταξύ αυτών, στις Οζάκα, Φουκουόκα, Σάπορο και Ναγκόγια

Βασίλης Τσεκούρας-ΑΠΕ

Φωτογραφία Αρχείου

The post Ντεμπούτο στη θεατρική σκηνή για το «Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων» του Μιγιαζάκι appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντεμπούτο, Ταξίδι, Χώρα, Θαυμάτων, Μιγιαζάκι,ntebouto, taxidi, chora, thavmaton, migiazaki