Να αποκλειστεί από το τραπεζικό σύστημα Swift η Ρωσία υποστηρίζουν Γαλλία και Βρετανία

 H Γαλλία είναι υπέρ του αποκλεισμού της Ρωσίας από το τραπεζικό σύστημα Swift, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, προκειμένου να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία.

“Ορισμένα κράτη μέλη έχουν εκφράσει επιφυλάξεις, η Γαλλία

δεν είναι ένα από αυτά τα κράτη”, δήλωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο διάσκεψης στην οποία μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ.

Η Βρετανία θέλει η Ρωσία να αποκοπεί από το σύστημα SWIFT, λέει ο υπουργός Άμυνας 

Η Βρετανία θα ήθελε να αποκόψει τη Ρωσία από το παγκόσμιο σύστημα διατραπεζικών πληρωμών SWIFT, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας. 

«Θα θέλαμε να πάμε παραπέρα, θα θέλαμε να φτιάξουμε το σύστημα SWIFT –το χρηματοπιστωτικό σύστημα που επιτρέπει στους Ρώσους να μεταφέρουν χρήματα σε όλο τον κόσμο για να λαμβάνουν πληρωμές για το αέριο τους– αλλά ξέρετε, όπως τόσα πολλά πράγματα, πρόκειται για διεθνείς οργανισμούς και δεν θέλει η κάθε χώρα να τους πετάξει από το SWIFT, γίνεται δύσκολο», δήλωσε ο Γουάλας στο BBC.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε ότι «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» επιπρόσθετα αυτών που έχουν ήδη συμφωνηθεί. «Οι πρώτες κυρώσεις επιβλήθηκαν στη Ρωσία και θα πλήξουν τον ρωσικό λαό και θα δημιουργήσουν σοβαρά εμπόδια για τη ρωσική οικονομία», είπε. 

The post Να αποκλειστεί από το τραπεζικό σύστημα Swift η Ρωσία υποστηρίζουν Γαλλία και Βρετανία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα