Μητσοτάκης – Ερντογάν: “Ευγενική υποδοχή, πισώπλατες μαχαιριές” – Δημ. Σταθακόπουλος

Tου Δρα Δημ. Σταθακόπουλου Η Ερντογανική Τουρκία (2003 - 2024) ήταν και είναι αναθεωρητική. Φέρει δύο προσωπεία. Ένα του arkadaş / φίλου και ένα του dayı / νταή, τα οποία χρησιμοποιεί καιροσκοπικά κατά το δοκούν. Δηλαδή εφαρμόζει την Οθωμανική διπλωματία. Ευγενική υποδοχή και πισώπλατες μαχαιριές.Ερμηνεία του δικαίου στην Ala Turka λογική, τα δικά μου - δικά μου και τα δικά σου δικά μου. Κάνει Λεόντειες συμφωνίες, όπου απαιτεί τη μερίδα του λέοντος . Το kazan - kazan, το εννοεί ως μονοφαγία και επ' ουδενί 50 - 50% , ενώ τις σχέσεις της η Τουρκία, τις αντιλαμβάνεται κατά το τουρκικό οικογενειακό
δίκαιο, όπου ο σύζυγος θα είναι η Τουρκία και η ύπ-ανδρος γυνή, η Ελλάδα υποταγμένη και έτοιμη να ακούσει τον efendim / κύρη της .Έτσι βλέπουμε και είδαμε εκ νέου, τις εξής αντιφάσεις από 7 Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα 13 Μαΐου να συνομιλούμε με παράλληλους μονολόγους, κοινώς " να' χαμε να λέγαμε " συμφωνώντας πως διαφωνούμε. Έστω και εάν σε επίπεδο αστικής ευγένειας και ανώδυνης διπλωματίας (επιχειρηματικότητα, πολιτική προστασία, περιβάλλον, τουρισμός κ.ά ) υπήρχαν και υπάρχουν ομαλές σχέσεις , με ύφεση των εναέριων παραβιάσεων , - επειδή η Τουρκία δεν έχει ικανά πληρώματα και αεροπλάνα αυτή την περίοδο, οπότε όταν τα αποκτήσει, θα επανέλθει στις γνωστές παραβιάσεις/ it dalaşı - οι αμφισβητήσεις της Ελληνικής κυριαρχίας διατυπώνονται διαρκώς, συνεπικουρούμενες πλέον και με το δόγμα της mavi vatan / γαλάζιας πατρίδας στα σχολικά βιβλία.Όσο αισιόδοξος και να είναι κάποιος, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι ιστορικοί αντίπαλοι (1071 - 1453 - 1821 - 1922 - 1974 - 1996) και το τραύμα αυτό, ειδικά με τον αξιακό κώδικα της Τουρκίας, δεν "μπαλώνεται", παρά την καλοπιστία της Ελλάδας, που η Τουρκία εκλαμβάνει ως αδυναμία, στη λογική "όποιος μπορεί κάνει, όποιος δεν μπορεί συνομιλεί". Είναι θέμα χρόνου να επιστρέψουμε στις πρότερες / ante καταστάσεις. Εξάλλου ο κόσμος ήδη είναι προ των πυλών του Γ' Παγκοσμίου πολέμου, αν δεν έχει ξεκινήσει ήδη αυτός. Στη γενική σύγκρουση η Τουρκία, δεν θα είναι με την πλευρά μας.

The post Μητσοτάκης – Ερντογάν: “Ευγενική υποδοχή, πισώπλατες μαχαιριές” – Δημ. Σταθακόπουλος appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα