«Μεγάλος περίπατος» στο «μέγα στραπάτσο» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και χωρίς αντιπολίτευση!

Τρεις μήνες μετά από τον εκλογικό θρίαμβο και με αντιπολίτευση ανύπαρκτη, η «πολιτική ηγεμονία» του Κυριάκου Μητσοτάκη,η  οποία διαφημίζονταν κάθε μέρα από τα τηλεοπτικά παράθυρα, υπέστη τεράστιο «στραπάτσο»! Η ήττα που υπέστη η ΝΔ στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών-δημοτικών εκλογών ήταν συντριπτική και το μήνυμα που ήρθε από τον κόσμο ,γιατί επαναλαμβάνουμε αντιπολίτευση δεν υπάρχει ήταν σαφές «αλαζονεία τέλος, μαζευτείτε».

Το πρώτο τρίμηνο της δεύτερης θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν καταστροφικό. Για τη χώρα. Οι καταστροφές δεν ήρθαν ξαφνικά.

Ήταν αποτέλεσμα επιλογών που έγιναν στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι κρατικές υποδομές αφέθηκαν κυριολεκτικά στην τύχη τους. Τα αποτελέσματα γνωστά και τραγικά.

Ο κ.Μητσοτάκης έκανε το λάθος να δώσει πολιτική-κομματική διάσταση στις περιφερειακές εκλογές και έσπευσε να κάνει στοχευμένες …εμφανίσεις για να βοηθήσει τους υποψηφίους του. Όπου κι αν εμφανίστηκε οι εκλεκτοί της ΝΔ καταποντίστηκαν. Μαζί και ο αντιστράτηγος ε.α Αλκιβιάδης Στεφανής στον οποίο ο κ.Μητσοτάκης είχε ποντάρει πολλά.

Στη μοναδική περιφέρεια που δεν πήγε ,στη Μεσσηνία «κάστρο» του κ.Α.Σαμαρά, ο κ. Πτωχός εξελέγη.

Για τη Θεσσαλία ,επικράτησε η κοινή λογική. Ο κ.Αγοραστός ήταν περιφερειάρχης για πάνω από 12 χρόνια και φυσιολογικά χρεώθηκε τις καταστροφές, όχι μόνο του Daniel αλλά και όσων προηγήθηκαν, όπως ο Ιανός. Ο κ. Κουρέτας που εξελέγη είναι πρόσωπο αξιοσέβαστο στη Θεσσαλία από την επαγγελματική του πορεία και την κοινωνική του δράση.

[caption id="attachment_303879" align="alignnone" width="1280"] Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λάρισα. Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)[/caption]

Η ήττα του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα βαραίνει ακόμη περισσότερο το κλίμα στη ΝΔ . Ο αμετανόητος ακόμη και για το φιάσκο του μεγάλου περίπατου στην Αθήνα απερχόμενος δήμαρχος εθεωρείτο αδύνατον να χάσει. Έχασε με τεράστια διαφορά από τον κ.Δούκα ο οποίος κάλυψε μια τεράστια απόσταση από την προηγούμενη Κυριακή.

Οι υπουργοί που εμφανίστηκαν στα τηλεοπτικά στούντιο δεν επικαλέστηκαν τον Ανδρέα Παπανδρέου και το «νίκησε η τοπική αυτοδιοίκηση» αλλά επέλεξαν το γεγονός ότι μόνο στη Θεσσαλία υπήρξε κατά μέτωπο σύγκρουση ΝΔ με την αξιωματική αντιπολίτευση. Εξακολουθούν να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν; Καταλαβαίνουν και πολύ καλά ότι το μήνυμα είναι «αλαζονεία τέλος, επικοινωνία τέλος, ώρα να κυβερνήσετε». Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσουν να το κάνουν.

Σε ότι αφορά στα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: το γεγονός ότι πράγματι υπήρξαν νικητές που φαίνεται ότι βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ δεν τους επιτρέπει να πανηγυρίζουν για πολύ.

The post «Μεγάλος περίπατος» στο «μέγα στραπάτσο» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και χωρίς αντιπολίτευση! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα