Κοτζιάς: «Η Ρωσία με συμφωνία είχε εγγυηθεί τα σύνορα της Ουκρανίας»

Ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, γνωρίζει όσο ελάχιστοι τη Ρωσία και η άποψη του στηρίζεται σε αυτή τη γνώση. Με μηνύματα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας υπενθυμίζει -ή μας μαθαίνει για όσους δεν το γνωρίζαμε- ότι η Ρωσία από το 1994 είχε εγγυηθεί το απαραβίαστο των ουκρανικών συνόρων. Όχι με λόγια ,αλλά με συμφωνία.

Γράφει:

«Υποστηρίζω ειρήνη για Ουκρανία με τίμιο συμβιβασμό, όπως έγινε με τις Πρέσπες. Είμαι με το Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας

των κρατών. Θεωρώ δικαίωμα Ουκρανίας υπερασπιστεί ύπαρξή της. Πάντα ήμουν και θα είμαι με εθνική αντίσταση, με αντιχουντικό αγώνα, με κάθε λαό που αντιστέκεται στον εισβολέα

Επειδή με ρωτάνε: 1994 υπογράφτηκε συμφωνία Βουδαπέστης με την οποία Ουκρανία παρέδωσε πυρηνικά όπλα της σε Ρωσία, με εγγύηση οτι Ρωσία θα σέβεται και εγγυάται απαραβίαστο ουκρανικών συνόρων και εδαφική ακεραιότητα Ουκρανίας. Μιλάμε για διεθνή σύμβαση, όχι κάποιος μου είπε κάτι».

Και πριν λίγο έγραψε:

«Οι μεν είναι υπέρ δικαιώματος του ΝΑΤΟ να εισβάλλει όπου θέλει και μόνο εκείνου. Οι δε, έγιναν οπαδοί εισβολέων στην Ουκρανια ως αντινατοϊκή. Αντίθετα με τους δύο, είμαι εχθρός κάθε εισβολής, άρα και αυτής σε Ουκρανία. Είμαι με το Διεθνές Δίκαιο, την εδαφική ακεραιότητα κρατών και κυριαρχία τους. Είμαι με τα συμφέροντα της Ελλάδας ενάντια σε κάθε εισβολέα είτε είναι Κύπρο, είτε είναι Βιετνάμ, είτε Ουκρανία».

The post Κοτζιάς: «Η Ρωσία με συμφωνία είχε εγγυηθεί τα σύνορα της Ουκρανίας» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα