“Κάντο όπως οι ΗΠΑ”! Στη δημοσιότητα τα πορίσματα για τις συγκρούσεις πολεμικών πλοίων!

Παντού στο κόσμο η έννοια του απόρρητου έχει αποκτήσει εδώ και χρόνια, τη σοβαρότητα που της αρμόζει. Μόνο εδώ στην Ελλάδα ακόμη χαρακτηρίζουμε απόρρητο όχι ότι πραγματικά είναι, αλλά ότι θέλουμε να κρύψουμε…Ειδικά σ΄ ότι έχει να κάνει με ατυχήματα και δυστυχήματα.

Αυτές τις μέρες ακούμε και διαβάζουμε διάφορα για μια απλή προσάραξη φρεγάτας. Και θα ακούσουμε ακόμη περισσότερα, αφού ενημέρωση επίσημη δεν υπάρχει.

Οι Αμερικανοί πάλι το αντιμετωπίζουν αλλιώς: έδωσαν στη δημοσιότητα σύνοψη των πορισμάτων για τις συγκρούσεις

των δύο αντιτορπιλικών τους που είχαν και νεκρούς!

Σε 72 σελίδες δίνονται λεπτομέρειες για τις συγκρούσεις των αντιτορπιλικών USS Fitzgerald (DDG-62) και USS John S. McCain (DDG-56).

Τι αναφέρεται σε γενικές γραμμές:

USS FITZGERALD
Η σύγκρουση μεταξύ του Fitzgerald και του Crystal προέκυψε από τη συσσώρευση πολλών μικρών σφαλμάτων, με τελικό αποτέλεσμα λάθη σε πρακτικές ναυσιπλοΐας.
Συγκεκριμένα, οι ομάδες παρακολούθησης του Fitzgerald αγνόησαν τα καθιερωμένα πρότυπα της βασικής διαχείρισης επαφών και το πιο σημαντικό, ο κυβερνήτης δεν τήρησε τα καθιερωμένα πρωτόκολλα για την πρόληψη συγκρούσεων.

USS JOHN S. MCCAIN
Η σύγκρουση μεταξύ του John S. McCain και του Alnic MC προέκυψε κυρίως από εφησυχασμό, υπερβολική εμπιστοσύνη και έλλειψη συμμόρφωσης στις διαδικασίες.
Ένας σημαντικός παράγοντας που συνέβαλε στη σύγκρουση ήταν το επίπεδο υποβάθρου γνώσεων σχετικά με τη λειτουργία της κονσόλας ελέγχου πλοίου.
Ειδικότερα, ο διοικητής της McCain αγνόησε τις συστάσεις αξιωματικού του, για την έγκαιρη ρύθμιση των ομάδων παρακολούθησης θαλάσσης και αγκυροβόλησης για την ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία του πλοίου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλη τη σύνοψη των πορισμάτων

The post “Κάντο όπως οι ΗΠΑ”! Στη δημοσιότητα τα πορίσματα για τις συγκρούσεις πολεμικών πλοίων! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα