«Ισχυρή άμυνα με διαλυμένη την κοινωνία δεν μπορεί να υπάρξει»-Χρήστος Πουλιανίτης Αντιστράτηγος ε.α

«Φέραμε τον κ.Ερντογάν, τον απαλλάξαμε απ΄ όλες τις κατηγορίες και μετά ο κ.Ερντογάν δηλώνει ότι θα έπρεπε οι Τούρκοι να έχουν πάρει όλη την Κύπρο! Η ελληνική κυβέρνηση ακόμη και ο πρωθυπουργός δηλώνουν ότι δεν έχουν αυταπάτες για την Τουρκία! Και τότε γιατί έφεραν τον Ερντογάν στην Αθήνα»;

Το ερώτημα το θέτει ο Αντιστράτηγος ε.α Χρήστος Πουλιανίτης, προσπαθώντας να κατανοήσει ποιος είναι ο στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο κ.Πουλιανίτης επισημάνει την «αμνησία» που μας έχει επιβληθεί για την Κύπρο, στην

υπόθεση της οποίας δίνει ορθώς τεράστια σημασία.

Φθάσαμε στο σημείο να συζητάμε με την Τουρκία για τα θαλάσσια πάρκα, «δηλαδή για τις Κυκλάδες και το Ιόνιο», λέει ο κ.Πουλιανίτης.

Θέτει το σοβαρό θέμα της παράνομης αλιείας από τους Τούρκους.

Έμπειρος στρατιωτικός που έχει υπηρετήσει σε κρίσιμες θέσεις στο Αιγαίο απαντά σε ερωτήματα για τη μεγάλη «μαύρη τρύπα» που φαίνεται να δημιουργείται στα νησιά σε ότι έχει να κάνει με την αντιαεροπορική άμυνα. Με τι θα αντικαταστήσει η Ελλάδα τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα που απαξιώθηκαν και είναι έτοιμα να αποσυρθούν από τα νησιά.

Βρισκόμαστε λοιπόν σε φάση αποστρατιωτικοποίησης και δεν μας το έχουν πει;

«Τα νησιά μας πρέπει να είναι εξοπλισμένα και να έχουν τις απαραίτητες δυνάμεις, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν αμυντικά για ημέρες, αυτόνομα», επισημαίνει ο κ.Πουλιανίτης που θεωρεί νούμερο ένα πρόβλημα την αντιαεροπορική τους κάλυψη. Εξίσου μεγάλο θέμα η επάρκεια πυρομαχικών. «Όσοι είναι κοντά στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και στην στρατιωτική ηγεσία, ξέρουν τι κάνουν»; Το ερώτημα έχει να κάνει με την συνεχιζόμενη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Ο κ.Πουλιανίτης κατάγεται από την περιοχή που σάρωσε η κακοκαιρία Daniel. Περιγράφει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία,μήνες μετά από το πέρασμα της κακοκαιρίας. Δεν είναι άσχετα όλα αυτά με τα θέματα άμυνας, γιατί όπως σωστά επισημαίνει «ισχυρή άμυνα με διαλυμένη κοινωνία δεν μπορεί να υπάρξει»!

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube https://youtu.be/0VXt1ys9jFk

The post «Ισχυρή άμυνα με διαλυμένη την κοινωνία δεν μπορεί να υπάρξει»-Χρήστος Πουλιανίτης Αντιστράτηγος ε.α appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα