Η ΕΕ τα «μαζεύει» για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Παλαιστίνη

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρίνισε ότι η ανακοινωθείσα επανεξέταση της χρηματοοικονομικής βοήθειας προς την Παλαιστίνη, δεν αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ, η οποία θα συνεχιστεί.

Συγκεκριμένα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε, μέσω της πλατφόρμας "Χ", ότι η αναστολή κάθε πληρωμής, θα τιμωρούσε ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό, βλάπτοντας παράλληλα και τα συμφέροντα της ΕΕ στην περιοχή και θα ενθάρρυνε ακόμη περισσότερο τους τρομοκράτες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε νωρίτερα διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με το τί περιλαμβάνει η επανεξέταση

της χρηματοοικονομικής βοήθειας προς την Παλαιστίνη. "Αυτή η επανεξέταση δεν αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχεται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας (ECHO)", αναφέρει συγκεκριμένα η Επιτροπή.

Το Βέλγιο δεν θα αναστείλει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους, δηλώνει η υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας

Το Βέλγιο δεν θα αναστείλει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους, επισήμανε στο Radio 1 η υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας της χώρας Καρολίν Γκενέζ.

H κ. Γκενέζ τόνισε ότι το Βέλγιο δεν παρέχει βοήθεια απευθείας στην Παλαιστινιακή Αρχή ή στη Χαμάς, αλλά στον τοπικό πληθυσμό, «στους ανθρώπους που τη χρειάζονται», μέσω τοπικών εταίρων.

Το Βέλγιο έχει δεσμευτεί για βοήθεια 70 εκατομμυρίων ευρώ για πέντε χρόνια, σημειώνει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων.

The post Η ΕΕ τα «μαζεύει» για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Παλαιστίνη appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα