«Γκρίζος Λύκος με προβιά», ο Ερντογάν στην Αθήνα- Δημ.Σταθακόπουλος

Του Δρα Δημ. Σταθακόπουλου 

  "  Μύθος  διδακτικός ,  αλλά και σύγχρονος "

7 Aralık / 7 Δεκεμβρίου 

özel röportaj / αποκλειστική συνέντευξη :

------------

kuzu postuna bürünmüş bozkurt 

γκρίζος Λύκος με προβιά: 

Kuzu ( αρνάκι): hoş geldiniz / καλώς ήλθατε. 

Bozkurt ( γκρίζος λύκος) : hoş bulduk/ καλώς σας βρήκα. 

Kuzu ( αρνάκι): Buyurun/ ορίστε, περάστε.

Bozkurt: kazan ( kazan) dibi ister misiniz ? / θα θέλατε καζάν ντιπί ; 

Πως να φτιάξετε kazan dibi , ιδού η συνταγή:

https://www.cuzinagias.gr/recipe-items/%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD-%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CE%AF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF/

Mας

λέει λοιπόν ο παππούς μας ο Αίσωπος: 

" Ο ( γκρίζος) λύκος βλέποντας το αρνάκι να πίνει νερό στο ποτάμι, έψαχνε αιτία να το φάει, παρότι είχαν μεταξύ τους ( λυκο)φιλία. 

Οπότε ο λύκος σκαρφίστηκε ένα στρατήγημα. Στάθηκε λίγο παραπάνω στο ποτάμι και κατηγόρησε το αρνάκι ότι θόλωνε το νερό και τάχα , ο λύκος δεν μπορούσε να πιεί. Το αρνάκι ανταπάντησε ότι πίνει με την άκρη των χειλέων του και πως δεν ήταν δυνατόν να θολώνει το νερό, αφού στεκόταν πιο χαμηλά από το λύκο. Μετά απ' αυτήν την αιτιολογημένη απάντηση , λέει ο λύκος: 

Ναί , αλλά πέρυσι , μου έβρισες τον πατέρα. Το αρνάκι απάντησε ότι πέρσι, δεν είχε γεννηθεί ακόμη, οπότε ο λύκος του είπε: Επειδή εσύ έχεις καλές δικαιολογίες, εγώ δεν πρέπει να σε φάω ;”

Αναφέρει ο Αίσωπος στο επιμύθιον: 

“Ο λόγος δηλοί ότι οις η πρόθεσις εστίν αδικείν, παρ’ αυτοίς ουδέ δικαία απολογία ισχύει”, δηλαδή, αν θέλει κάποιος να σε αδικήσει, τίποτε, ούτε το δίκαιο, τον συγκρατεί.

Η φιλική φράση του " γκρίζου λύκου" : 

" Kyriakos dostum, sen bizi tehdit etmezsen biz de seni tehdit etmeyiz" δηλ. "Κυριάκο, φίλε μου, αν δεν μας απειλήσεις, δεν θα σε απειλήσουμε»", σημαίνει :

1. Καθίστε καλά , για να μην νιώσουμε απειλή , διότι αν νιώσουμε απειλή ( υποκειμενικό το κριτήριο) θα σας απειλήσουμε κι εμείς. 

2. Εμείς θα κρίνουμε εάν μας απειλείτε, με τα δικά μας δεδομένα. Αν θέλουμε, θα επικαλεστούμε απειλή, έστω και εάν δεν μας απειλείτε. 

3. Απειλή μπορούμε να θεωρήσουμε το ο,τιδήποτε , οποτεδήποτε, ακόμα και τις ιστορικές σας αναφορές στο 1821, 1922, 1955, 1974, 1996, ή την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων σας , ή τον εξοπλισμό σας κ.ά 

* τελικά στον μύθο του Αισώπου με το λύκο και το αρνάκι , ο λύκος υλοποίησε την έωλη, σαθρή αιτιολογίας πράξη του και το έφαγε το αρνάκι ; δηλ. έπραξε αυτό που είχε προαποφασίσει, ήτοι να το φάει , ρίχνοντας το φταίξιμο στο αρνάκι , επειδή τάχα του θόλωνε το νερό , ή όχι; 

Για να ξέρουμε αναλογικά τι μας περιμένει.

The post «Γκρίζος Λύκος με προβιά», ο Ερντογάν στην Αθήνα- Δημ.Σταθακόπουλος appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γκρίζος Λύκος, Ερντογάν, Αθήνα- Δημ Σταθακόπουλος,gkrizos lykos, erntogan, athina- dim stathakopoulos