Ελληνοτουρκικά: Η σιωπή Μητσοτάκη σε όσα λέει ο Ερντογάν και οι επισημάνσεις Κοτζιά

Είναι τουλάχιστον περίεργο να δηλώνει δημόσια ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ότι συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό  το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης νησιών του Αιγαίου ακόμη και για τη Θράκη  και να μην έχει υπάρξει εντονότατη διάψευση από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι «διπλωματικοί κύκλοι» δεν αρκούν .Ο Ερντογάν είπε ότι τα θέματα αυτά τα συζητούν οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών...Δεν περνά απαρατήρητη η υποτονική αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Οι καταγγελτικές δηλώσεις-ανακοινώσεις επίσης  δεν αρκούν. Απαιτείται καθημερινή και επίμονη απαίτηση για να υπάρξει
συγκεκριμένη ενημέρωση τουλάχιστον των κοινοβουλευτικών κομμάτων για το τί έχει επιτέλους συζητηθεί. Λέει ψέματα δημοσίως ο κ.Ερντογάν; Αν δεν λέει ψέματα ποιος έχει αναλάβει την ευθύνη να συζητά για αποστρατιωτικοποίηση νησιών και για τη Θράκη; Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ μίλησε ακόμη και για την «σχετική έννοια» της κυριαρχίας . Η Χάγη φαίνεται ως μία πολύ βολική λύση για να «περάσουν» όλα τα «δύσκολα» θέματα. Έτσι πιστεύουν τουλάχιστον όσοι πιθανόν «θέλουν να τελειώνουμε» με τα ελληνοτουρκικά.Ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς έκανε κάποιες επισημάνσεις που δεν μπορεί ουδείς να αγνοήσει . Γράφει απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό:«κ.Μητσοτάκη-2: Πριν σκεφτεί να πάει η χώρα στην Χάγη,πρέπει να αξιολογηθούν οι αποφάσεις της και κάθε δικαστής χωριστά, καθώς και οι δημοσιεύσεις των ιδίων και των συνεργατών τους.Να «κλείσουν» όλοι οι κόλποι της χώρας και να επεκταθούν τα χωρικά ύδατα όπου είναι άμεσα ορθολογικό.Να υπογράψει η Τουρκία το Διεθνές Δίκαιο της Θαλάσσης διότι δεν μπορεί να πάμε σε διεθνές δικαστήριο χωρίς την αποδοχή της νομικής του υπόστασηςκαι, κάτι που είναι θεμελιακό, να άρει το casus belli.Στην Χάγη δεν μπορεί να πάει η χώρα ούτε παραδομένη, ούτε απροετοίμαστη και πολύ λιγότερο απειλούμενη».

The post Ελληνοτουρκικά: Η σιωπή Μητσοτάκη σε όσα λέει ο Ερντογάν και οι επισημάνσεις Κοτζιά appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα