ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ: «Τον πόλεμο τον κρίνει σε ποσοστό 70% το ανθρώπινο δυναμικό»! Κώστας Φράγκος

Γράφει ο

Κων.Φράγκος – Διαξιφισμοί 

Μαγιάτικο Οδοιπορικό Επικαιρότητας

(Συνοδευόμενο από άσματα και στίχους)

Κόμματα και Αρχηγοί

(Θλίψη, ανία, απογοήτευση….)

Αφήστε όλα τα λουλούδια ν’ ανθίσουν

Μάο – Τσε – Τούγκ

Ουδέν το νεώτερον, ουδέν το νεωτεριστικό, ουδέν που θα βοηθήσει τη Χώρα να εκσυγχρονιστεί και να απαλλαγεί από τους καρκίνους της διαφθοράς, οικογενειοκρατίας, πελατειακών σχέσεων και την ανάγκη εφαρμογής στοιχειώδους αξιοκρατίας. Ενώ την Χώρα κατατρώγουν οι βάσανοι του κατάπτυστου άρθρου 86 του Συντάγματος που συγκαλύπτει τις αρπαχτές
Υπουργών, των ανεξέλεγκτων διορισμών μετακλητών, ο υπερβολικός αριθμός των βουλευτών, η καταγέλαστή διάθεση πολυτελών αυτοκινήτων σε βουλευτές, οι ασφυκτικοί εναγκαλισμοί τους με την εκκλησία, η ύπαρξη οργανισμών που απομύζούν το Κράτος (όπως η TV Βουλή), η Αμυντική Βιομηχανία που μαραζώνει κα, κα, πολλά. ΟΥΔΕΝ Κόμμα, ΟΥΔΕΝ, δεν αναφέρει το παραμικρό στα προγράμματα του. Πολιτικός Κόσμος εντελώς αναξιόπιστος και αξιοθρήνητος. Τούτο και μόνο κυνηγούν, αλληλοβριζόμενοι, την κατάληψη και νομή της Εξουσίας. Αίσχος!

Οικογενειοκρατία – Φαμίλιες – Εξασφάλιση τέκνων

Κι’ άπλωσε Κλώνους και κλωνιά και σκέπασε μια γειτονιά

Δημώδες

Η πρόσφατη εισβολή γόνων, θυγατέρων και υιών, πολιτικών στις εκλογικές λίστες δεν έχει προηγούμενο. Δεκάδες κύριοι και κυρίες, παιδιά βουλευτών και Υπουργών καμαρώνουν στις λίστες διεκδικώντας την ποθητή έδρα. Δεν γράφω ονόματα για να μη θεωρηθεί ότι τους τορπιλίζω.

Αυτοί  αυτοπαρουσιάζονται ως νεοσωτήρες και «συνεχιστές του έργου του μπαμπά» που είναι συνήθως ανύπαρκτο

Οι άβουλοι Αρχηγοί, αντί να τους πούνε ουστ και ν’ αντιληφθούν ότι εκθέτουν την Χώρα διεθνώς με την καλλιέργεια της Οικογενειοκρατίας, τους καλωσορίζουν. Γίνεται οικογενειακό φαμιλιακό συμβούλιο και λένε: Που να τρέχει ο γιος μας ο Βρασίδας, δικηγόρος, να κυνηγάει πελάτες. Να τον κάνουμε βουλευτή για να περνάει έξτρα – φίνα και άμα γίνει και Υπουργός όλο και κάτι θα πάρει για bonus…… Να λοιπόν γιατί σπεύδουν να συνεχίσουν την «προσφορά της οικογενείας» στην Πατρίδα. Ας δούμε τα προνόμια ενός βουλευτή: Μισθός περί τα 8000€ μηνιαίως, επίδομα γραφείων, διάθεση τεσσάρων υπαλλήλων γραφείων, αυτοκίνητο πολυτελείας με οδηγό, παραμονή σε Ξενοδοχείο δωρεάν (για τους της περιφέρειας), οκτώ σταθερές γραμμές τηλεφώνων, δωρεάν κινητό κα, κα. Ιδού λοιπόν η αξιοκρατία, κυρίως των μεγάλων κομμάτων. Να βολέψουμε τα παιδιά μας και ας πάνε στον αγύριστο Άμυνα, Υγεία, Παιδεία κλπ. Αλλά υπάρχουν και άλλα ήθη και έθιμα μεταξύ των λαμπρών πολιτικών. Το : Μία σας και μία μας. Όπως πχ. Το ΠΑΣΟΚ έστειλε τον κ. Χρ. Παπουτσή δικηγόρο (τ. Υπουργό, Επίτροπο στην ΕΕ κα) ως Εκπρόσωπο της Χώρας στην Διεθνή Τράπεζα (Ουάσ - ΗΠΑ), εντελώς αξιοκρατικά. Τον διαδέχθηκε η θυγατέρα της κ. Άννας Παναγιωταρέα, προσωπικής φίλη της κ. Ντόρας και της κ. Μενδώνη. Ζήτω το Έθνος.

Αξιωματικοί και εκλογές

Περονόσπορος ή αλλιώς τέλεια απαξίωση των βετεράνων αξιωματικών των ΕΔ από τα κόμματα. Προτιμούνται, για να προσφέρουν κοινοβουλευτικό έργο παιδιά και ανίψια πολιτικών, ακροβάτες, καλλιτέχνες, γιατροί, δικηγόροι, κα. Μέχρι το Πάσχα οι λίστες του ΣΥΡΙΖΑ πχ. φιλοξενούσαν 18 καλλιτέχνες, 52 δικηγόρους, 35 γιατρούς, 15 δημοσιογράφους κλπ. Η ίδια αναλογία υπάρχει και στα άλλα κόμματα. Στην ΝΔ π.χ. αν εκλεγούν οι στρατιωτικοί υποψήφιοί της, που υπήρξαν βουλευτές, θα έχουμε 2 Ναυάρχους και ένα Στρατηγό. Συνόλου τρείς! Ο αναμένων στον προθάλαμο Στρατηγός Φράγκος (όχι εγώ, ο Φραγκούλης) παραλήφθηκε από τη λίστα Επικρατείας και στη θέση του τοποθετήθηκε ο κ. Σκυλακάκης που διαθέτει, βέβαια, το προσόν ότι είναι άνθρωπος της Ντόρας. Ο Φράγκος, (όχι εγώ ο άλλος) με τόσα προσόντα, με τέτοια δυναμική, με τέτοια αναγνώριση OUT. Δεν ήθελαν τον Φραγκούλη; Ας έβαζαν τον Αλκιβιάδη η κάποιον άλλο από τους τόσο σπουδαίους και μορφωμένους Στρατηγούς, Ναυάρχους, Πτεράρχους που έχουμε. Ξαναγυρίζω στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι το μόνο κόμμα που συμπεριέλαβε στην λίστα Επικρατείας, σε εκλόγιμη θέση, τον Ναύαρχο Ε. Αποστολάκη (Άξιος). Ουδείς έτερος περιλαμβάνεται στις λίστες. Δεν θ’ ανακράξω: Ντροπή σας ωρέ που δεν επιδιώκετε την άνοδο του επιπέδου των βουλευτών αφήνοντας έξω επίλεκτους Έλληνες πολίτες που θα λάμπρυναν το κοινοβούλιο.

Οι εξοπλισμοί και το ανθρώπινο δυναμικό

Τα κάστρα τα φυλάνε τ’ ανθρώπινα κορμιά

κι’ όχι οι πολεμίστρες και καριοφίλια.

Θ. Κολοκοτρώνης

Μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ, που υπήρξε ένας κόλαφος για της ΗΠΑ, οι Αμερικάνικες Υπηρεσίες μελέτησαν το θέμα καταλήγουσες σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Δεν θα τ’ αναλύσω. Σημειώνω μόνο τούτο: Σ’ ένα πόλεμο το ανθρώπινο δυναμικό μετρά μεταξύ 60-70%. Το υπόλοιπο είναι οι εξοπλισμοί. Οι ξυπόλητοι και πεινώντες Βιετναμέζοι το απέδειξαν. Οι Έλληνες πολιτικοί, στην πλειοψηφία τους, δεν τρέφουν τα καλλίτερα των αισθημάτων προς τα στελέχη του ΕΔ ιδιαίτερα του ΣΞ. Πέραν μερικών μικροεπεισοδίων που σημειώθηκαν, οι Κυβερνήσεις κ. Γ. Παπανδρέου και Αντωνομπένηδων, στη φάση της κρίσης, έπεσαν μετά μανίας να κατασπαράξουν τους πενιχρούς μισθούς των στελεχών και να λεηλατήσουν τα Ταμεία τους. Αυτοί ούτε μπορούσαν να διαμαρτυρηθούν, ούτε ν’ απεργήσουν. Οι Αεροπόροι και Ναυτικοί, για λόγους που δεν δύναμαι ν’ αναλύσω, έχουν ευνοϊκότερη συμπεριφορά. Ο παρακάτω πίνακας μαρτυρά του λόγου το αληθές. Είναι ενημερωμένοι οι τελευταίοι Υπουργοί Άμυνας που φροντίζουν για το φρόνημα των στελεχών;

ΣΗΜ. 1: Ο φτωχός Ανθυπασπιστής που τσαλαβουτάει στης λάσπες του Έβρου, λαμβάνει ώς μέρισμα το φοβερό ποσόν των 53,85€! Ντροπή ωρέ, ντροπή.

2: Αληθεύει ότι ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ λαμβάνει ως μηνιαία σύνταξη κάτι λιγότερο από έναν κλητήρα ΔΕΚΟ;

QUIZ

1.Ποιός Έλλην πολιτικός, υπερπατριώτης, μπουρδολόγος και φαφλατάς όταν ακούει το όνομα της κ. Kristin Lagarnd κρύβεται;2.Ποια Χώρα της ΕΕ έχει Υπουργό Εργασίας που δεν έχει εργασθή ποτέ;3.Ποια Χώρα της Ευρώπης είχε σε μια 10ετία Πρωθυπουργούς που δεν είχαν δουλέψει ποτέ;

Εκλογές και εκλογείς (πιπεράτα τσιτάτα)

Τώρα πλάκα μου κάνεις ή σοβαρολογείς

Λαϊκό άσμα

(Να ευθυμήσομεν επ’ ολίγου αφού υπενθυμήσομεν το Σοφόκλειον: Ζεύς γαρ μεγάλης γλώσσης κόμπους υπερεχθαίρει

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα απολειφάδι – Ε. Αντώναρος Ο Γιωργάκης Παπανδρέου είναι εθνικό κεφάλαιο – Δ. Ρέππας Μεταφορικά, η λέξη δεξιός σημαίνει τον ευοίωνο, τον εργατικό, τον ιδιοφυή. Αριστερός, σημαίνει ο ανεπρόκοπος, ο άχρηστος, ο γρουσούζης – Άδωνις Γεωργιάδης Από το 74 και μετά, δηλ. επί 50 χρόνια δεν έλλειψε Καραμανλής από τη Βουλή. Ούτε σήμερα πρέπει να λείψει. Πρέπει να υποστηριχθή, οπωσδήποτε, ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέως. Ν. Σωτηρόπουλος, Βουλευτής ΝΔ. Γυναίκες έρχονται στο γραφείο, μου κλείνουν το μάτι, αφήνουν υπονοούμενα κλπ. Εγώ όμως δεν είμαι Γεωργούλης και πιστεύω στον δημόσιο βίο πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι – Βασίλης Λεβέντης Θα ήθελα ν’ αναλάβω το Υπουργείο Τουρισμού – Εύη Βατίδου, μοντέλο, υπαρχηγός κόμματος Λατινοπούλου Μου αρέσουν τα πιστεύω του Μπογδάνου – Μαρία Καρλάκη, Αοιδός Οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται ασφαλείς περισσότερο από κάθε Ευρωπαίο – Τ. Θεοδωρικάκος – Υπουργός

Τι λένε γι’ αυτούς άλλοι (αυτόχθονες)

Κόβω ρόδα μυρωμένα, ανθούς και πασχαλιές

Από παλαιό ποίημα

Δεν είναι κακοί οι Έλληνες πολιτικοί απλά είναι ασήμαντοι

Μάνος Ελευθερίου

Σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν κόμματα. Υπάρχουν συμμορίες

†Γιάννης Ζίγδης

Κατά τον προεκλογικό αγώνα κάθε πολιτικός αγωνίζεται ν’ αποδείξει ότι όλοι οι αντίπαλοί του είναι ανίκανοι. Όλοι το κατορθώνουν.

Βαγγέλης Γιαννόπουλος

Οι πλείστοι Υπουργοί είναι εντελώς άσχετοι με το αντικείμενο που αναλαμβάνουν. Έχουν τόσες γνώσεις γι’ αυτό όσο ένας βαμβακοπαραγωγός με την αλιεία της φάλαινας.

Γ. Μαρίνος

Όσοι υποψήφιοι Ανωτάτων Σχολών αποτυγχάνουν στις Εξετάσεις ας μην απογοητεύονται. Η Βουλή είναι γεμάτη από αποτυχημένους.

Κ. Παπαϊωάννου

Βλάκες βουλευτές δεν θα έλεγα ότι υπάρχουν κάτω από τον μέσο όρο ευφυΐας σαφώς και υπάρχουν. Οι περισσότεροι Υπουργοί έχουν δείκτη ευφυΐας κάτω του μ.ο.

Μπαίνοντας στη Βουλή αντελήφθηκα γρήγορα ότι η Ελλάδα κυβερνάται από ανθρώπους χωρίς ικανότητες.

Χρ. Οικονόμου – Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ψυχίατρος

Οι τρεις του Υπουργείου Άμυνας

Τρία πουλάκια κάθονταν….

Δημώδες

Ο κ. Ν. Παναγιωτόπουλος, ΥΕΘΑ: Εκθέτει υποψηφιότητα στην Καβάλα, όπου, μάλλον θα εκλεγεί. Κριτική υπουργείας του προσεχώς. Ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ΥΦΕΘΑ: Είναι ο πρώτος και μοναδικός Έλλην πολιτικός που έχει «γράψει» τόσα χιλιόμετρα κινήσεων, κατά γην-αέρα και θάλατταν. Μέχρι το Χαρτούμ έφτασε η χάρη του. Ήταν το pass-partout, ο μπαλαντέρ της Κυβέρνησης για κάθε επικοινωνιακή ανάγκη. Δεν θα είναι υποψήφιος. Προεκλογικά έχει αναλάβει να συντονίζει τις Νεοδημοκρατικές δυνάμεις σε Μακεδονία – Θράκη. Επίσης, ως διάβασα στον Τύπο, έχει αναλάβει την σύσφιξη των σχέσεων ΝΔ – Εκκλησίας (ΣΣ. Πόσο άλλο θα συσφιχθούν; Η ΝΔ κινδυνεύει να σκάσει από τον εναγκαλισμό) Σημειώνω επίσης, ότι, ο πολύ συμπαθής, κ. ΥΦΕΘΑ είναι ο μεγαλύτερος, κατά πολύ, collector πλακών, πλακιδίων και αναμνηστικών μπιχλεμπιδιών. Περαιτέρω, καλή τύχη στον κ. Ν. Χαρδαλιά. Εάν πολιτευόταν σίγουρα θα εξασφάλιζε μια έδρα στην ΝΔ. Είναι λαοφιλής Αντώνης Οικονόμου, ΓΓ/ΥΕΘΑ: Ο Πλέον αθόρυβος και αποτελεσματικός στη δουλειά του «Γάτα» στην κυριολεξία, δίπλα στο τεράστιο ευγενέστατο γάτο FIDEL, την μασκότ του Γραφείου του. Έχει, ήδη, αποκτήσει την εμπιστοσύνη του κ. Μητσοτάκη στα του Υπουργείου. Οι σχέσεις του με τον κ. Παναγιωτόπουλο ως περιγράφεται στις ιστορίες Γάτας – Σκύλου. Κι ‘ αυτός δεν πολιτεύεται. Αν το έκανε θα κέρδιζε οπωσδήποτε, μία έδρα στην Θεσσαλονίκη. Φήμες,  επιμένουν, ότι ο Αντώνης θα προταθεί από τον κ. Μητσοτάκη ως ΥΕΘΑ, σε μια υπηρεσιακή Κυβέρνηση. Τις ευχές μας.

Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Μη μαδάς τις μαργαρίτες, μη μαδάτε την αγάπη

Άσμα

Ρομαντικό, μεσοπόλεμος

Ακούσατε Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Αρκάδες, Μεσήνιοι και Αρτινοί, χαχόλοι, λωτοφάγοι κα. Μια ιστορία του Γκρεκιστάν. Την 3η Μαρτίου υπερτριάκοντα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους κ. Γ. Τσίπρα και Θ. Δρίτσα υποβάλλουν στην Βουλή μακράν ερώτηση (2578/3.3) με την οποία ζητούν να πληροφορηθούν λεπτομέρειες ανάθεσης συντήρησης πυροσβεστικών αεροπλάνων CL-415 και CL-215 σε Γαλλική εταιρεία SABENA. Παραθέτουν δε σωρεία στοιχείων με τα οποία αμφισβητείται η ικανότητα της ξένης εταιρείας να φέρει εις πέρας το έργο. Παράλληλα ερωτάται η Εξουσία γιατί το έργο αυτό δεν το ανέλαβε η ΕΑΒ. Προστίθενται, ακόμη μερικές καυτές ερωτήσεις. Ως γνωστόν η ΕΑΒ, παραδόξως, υπάγεται στο Υπ. Οικ. του κ. Σταϊκούρα ο οποίος στέλνει, αμελλητί, το κείμενο της ερωτήσης στην ΕΑΒ για ν’ απαντήσει. Η ΕΑΒ συντάσσει ένα απαντητικό κείμενο (01310/223/14.3) το οποίο στέλνει στον κ. Σταϊκούρα ο οποίος το υπογράφει, αβλεπί και το ταχυδρομεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Ας δούμε τι απαντά.

Η ΕΑΒ στο μακρύ λεπτομερές ερωτηματολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε! Γιατί μας μολύνετε με μυρωδιές της Άνοιξης;

Ιδού η απάντηση

Η εταιρεία υποστηρίζει διαχρονικά το πρόγραμμα συντήρησης Πυροσβεστικών, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες κλπ. Εντός της τρέχουσας περιόδου η ΕΑΒ έχει ήδη ολοκληρώσει επιτυχής της εργασίες συντήρησης 1 Α/Φ CL-215 και ενός CL-415. Επί του παρόντος εξελίσσουν την εργασία επι 4 Α/Φ CL 215 τα οποία θα παραδοθούν σταδιακά:

ΟΥΔΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ!

Ω! Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Αρκάδες, λωτοφάγοι χαχόλοι ευτυχείς ψηφοφόροι της επόμενης Κυριακής. Είδατε έστω μία φράση που ν’ αφορά το θέμα της ερώτησης δηλ. ανάθεσης συντήρησης των πυροσβεστικών σε Γαλλική Εταιρεία; Διαβάζω, ξαναδιαβάζω ερώτηση και απάντηση και κοντεύω να τρελαθώ. Ρε μπάς και παλάβωσα και δεν το πήρα χαμπάρι; Η έρμη Ελλάς είναι επικεφαλής της 4ης βιομηχανικής Επανάστασης που μας κραυγάζει ο κ. Άδωνις….

Ευχαριστώ, δεν θα πάρω

Σέβομαι, υπολήπτομαι και τιμώ το Υπουργείο Άμυνας, ως θεσμό. Το ίδιο κάνω για τους Αρχηγούς των Επιτελείων. Ενίοτε καλούμαι και μάλιστα προσωπικά, από ευγενείς ανθρώπους που συγκροτούν το Γρ. Τύπου. Υπουργού για να παραστώ σε συνεντεύξεις Υπουργού – ξένου ομολόγου του, επισκέπτη. Υπό τον όρο να μην υποβάλλω ερωτήσεις!! Αρνούμαι ευγενικά. Τι θα παριστάνω σε μια τέτοια συνέντευξη; Το διακοσμητικό στοιχείο, τη γλάστρα; Συνέντευξη χωρίς ερωτήσεις είναι σκορδαλιά χωρίς σκόρδο. Αυτή η επιβολή σιωπής είναι ένα μελανό σημείο της θητείας στο ΥΕΘΑ του κ. Ν. Παναγιωτόπουλου.

Και μερικά εξοπλιστικά άνθη

Ανθούν τα ρόδα και πλαντάζω,

Λαλούν τ’ αηδόνια και μεθώ

Καντάδα Μεσοπολέμου

Από παντού λαμβάνουμε διαβεβαιώσεις ότι οι σχέσεις ΕλλάδαςΗΠΑ βρίσκεται σε κορύφωση. Οι διαδικασίες προμήθειας των F-35 συνεχίζουν. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι Αμερικάνοι απεφάσισαν να μας διαθέτουν δύο (2) C-130 από το πρόγραμμα πλεονασμάτων (δωρεάν ή με συμβολικό ποσό) και να μας πουλήσουν δύο (2) σύγχρονα C-130J. Πέραν από το γνωστό status και Σούδας, προστίθενται οι Λιμένες Βόλου, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας! Στο περατούσθαι βρίσκεται η γραφειοκρατική διαδικασία προμήθειας δύο (2) σπουδαίων εξοπλιστικών προγραμμάτων (SPICE, RΑMPAS) με τα οποία θα ενισχυθεί σημαντικά η αεροπορική ικανότητα της ΠΑ. Η ΓΔΑΕΕ εργάζεται πυρετωδώς για να κλείνει τους φακέλους προ τον εκλογών. Πολύ λογικό γιατί μετά θα ψάχνει να βρει το σκυλί τον αφέντη του. Οι γείτονες φαίνεται ότι σιγά-σιγά και όχι διακριτικά επιχειρούν να θέσουν τέρμα στην περίοδο εκεχειρίας. Πάλι άρχισε το βιολί της Γαλάζιας Πατρίδας, της κυριαρχίας των νήσων κλπ. Το Ελικοπτεροφόρο ANADOLU έχει αράξει στην Σμύρνη για να το βλέπουμε. Σε λίγο, όπως ανακοίνωσαν, θα παρουσιάσουν μη επανδρωμένο υποβρύχιο. Έγινε σεμνή δοκιμή του μαχητικού Hugjet made in Turque καθώς και Τουρκικού αρμάτος μάχης. Εμείς εξακολουθούμε να στέλνουμε αεροσκάφη μας στο εξωτερικό για επισκευή, να υπαγάγουμε την Αμυντική μας Βιομηχανία στο ΥΠΟΙΚ και όχι στο ΥΕΘΑ και να διορίζουμε κομματικούς στις διοικήσεις τους.

Σεργιάνι στα κόμματα

Δυό δεκάρες η Βιολέτα, τσιγκολελέτα - τσικγολελέτα

Παιδικό Μεσοπολέμου

ΝΔΣΥΡΙΖΑ Το ίδιο άσμα, το γνωστό. Τάζουν, υπόσχονται, πλειοδοτούν. Αύξηση μισθών (της Χώρας ουδεύουσης σε πτώχευση), ανύψωση του επιπέδου του Κράτους και της Διοίκησης. «Να προσεγγίσουμε του Ευρωπαίους φίλους» λένε ενώ γνωρίζουν ότι η χώρα δύσκολα θα ξεκολλήσει από τα πρότυπα του κρατιδίου μεταξύ Αλβανίας και Ιράν. Πως να ανεβούμε, αδέλφια μου αλήτες χελιδόνια, όταν δεν κάνουν κουβέντα, αγνοούν τις ζωτικές ανάγκες, κολλάνε στις εμμονές στα παλαιά μεσαιωνικά μοντέλα: Κατάργηση κατάπτυστου άρθρου 86 του Συντάγματος που συγκαλύπτει τις ληστείες Υπουργών, μείωση του τεράστιου αριθμού βουλευτών, ασυμβίβαστο, Υπουργού-Βουλευτή, κατάργηση προνομίου διάθεση (πολυτελών αυτοκινήτων σε βουλευτές, κατάργηση άχρηστων Οργανισμών π.χ. TV Βουλής) για να βολεύονται ημέτεροι, τήρησης στοιχειώδους Αξιοκρατίας, Σταθερή και μελετημένη ενίσχυση της Άμυνας, μέτρα για την στήριξη της Αμυντικής Βιομηχανίας κλπ κλπ. ΚΚΕ Ο κ. Κουτσούμπας σταθερός στη συνθηματολογία 20ετίας προσπαθεί να μας πείσει ότι μόνο το ΚΚΕ θα μας σώσει. Ο κ. ΔΚ είναι, όντως ο μόνος κομμουνιστής Ηγέτης, παγκοσμίως, αφού ο ομόλογός του Κινέζος διαθέτει μία πλουτοκρατία που έχει ξετινάξει  τις αγορές ειδών πολυτελείας και κορυφαίων αυτοκινήτων. Είναι ο μόνος, πώς να το κάνουμε και στηρίζεται στον αγώνα στελεχών όπως η κομμουνίστρια Πασιοναρία κ. Λιάνα Κανέλλη η οικία στη νεότητα της ήταν διάσημο «παιδί του Καραμανλή» και στην συνέχεια θαμών της Μιμικής Αυγής της εκλογής ομού με καφετζούδες. ΠΑΣΟΚ

Εδώ είναι η απογοήτευση! Ένας νέος ηγέτης ουδέν προτείνει για ανανέωση του σκηνικού. Έχει κολλήσει στα κατάλοιπα του Ανδρεϊσμού και της προώθησης ακόμη καταλοίπων και Μιμικοκρατίας κρίμα. Με λίγες προτάσεις και μία αποτοξίνωση του κόμματος θα προσέλκυε πολύ κόσμο. Τώρα;

ΜΕΡΑ 24 Ο κ. Γιάνης (με ένα ν) δημιούργημα του κ. Τσίπρα που τον χαρακτήριζε ASSET δεν πείθει  με τίποτα. Ως επικεφαλής της λίστας επικρατείας του κόμματος η κ. Σακοράφα, του παραδοσιακού παλαιοκομματισμού. Ελληνική Λύση Μόνο κάποια νέα εντολή του Μωυσή μπορεί να τον διασώσει. Κουβέντα κι΄ αυτός για νεοτερισμούς.

ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ

Επί του πιεστηρίου

Η σεπτή εικόνα της Παναγίας ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ εκτίθεται σε προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών αφού έγινε δεκτή με τιμές Αρχηγού Κράτους. Πλήθος υποψηφίων βουλευτών έσπευσαν, όχι βέβαια λόγο πίστης και ευλάβειας αλλά για να τους δούν οι αναμένοντες. Πρώτος και καλλίτερος ο ευσεβής κ. Άδωνις Γεωργιάδης, όστις και γονυπέτησε. Η θεοσεβής, επίσης, η Φαίη Τάρη, υποψήφια της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, μετέβη στο Πατριαρχείο (Φανάρι) για να λάβει ευχές από τον Πατριάρχη. Ολική επαναφορά, σημειώθηκε στην Χ. Τρικούπη. του κ. Κώστα Λαλιώτη, που ενισχύει έτσι την ανανεωτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ (Σκανδαλίδης, Καστανίδης, Καρχιμάκης, Τόνια, Γιωργάκης). Ο Ευρωβουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Δημ. Παπαδημούλης αποφάσισε να διεκδικήσει τέταρτη θητεία στην Χρυσοφόρο Ευρωβουλή για να στηρίζει τα δίκαια της Ελλάδος και της Ελληνικής Άμυνας (βλ. Έβρος). Ο κ. Γιωργάκης Παπανδρέου κινείται δραστήριως αφενός μεν για την στήριξη δικών του υποψηφίων και αφετέρου βολιδοσκοπεί, πολύπλευρα, τα της συγκρότησης Κυβέρνησης Συνεργασίας μετά τις Εκλογές. Ως Πρωθυπουργό προτείνει τον εαυτόν του ή εναλλακτικά τον ΒΕΝΙ. Φίδι που μας έφαγε….

  

Γ – Β

Συζήτηση για Αμυντικά θέματα οργανωμένη από MILITAIRE στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση Τετάρτη 10 Μαίου στις 18:00.Συμμετέχουν οι κ. Νάυαρχος Αποστολάκης, Τ Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Γ. Καμπάς, τ. Α/ΓΕΝ, Ναύαρχος κ. Χρηστίδης, Γιάννης Μανζουράνης, υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ. Συντονιστής Πάρις Καρβουνόπουλος.

Η μίζα, της μίζας, ω αρπαχτή!

Η μίζα έχει δύναμη πάρα πολύ μεγάλη

κι’ αφού την επροτίμησες, χαλάλι σου, χαλάλι

Λαϊκόν άσμα

Θα κλέψω τριαντάφυλλα από την τριανταφυλλιά σου.

Άσμα ρομαντικών

Ορισμός: Η μη νόμιμη παροχή σε κάποιον, κυρίως κρατικό Αξιωματούχο ή δημοσιογράφο, για διευκόλυνση ή εκκίνηση προμήθειας.

Υπάρχει μια διάσταση απόψεων των φιλολογικών κύκλων με το ερώτημα της ορθογραφίας Μίζα (με ιώτα) ή Μύζα (με ύψιλον)

Η πρώτη προέρχεται από την γαλλική λέξη la mise (ο εκκινητήρας του αυτοκινήτου το «ξεσκάλωμα», υποβοήθηση). Η εκδοχή μύζα έχει ως βάση την λέξη απομυζώ ρουφάω, ή μυζώ.

Αφού σας ενημέρωσα ετυμολογικά και ησύχασα προχωρώ στα περαιτέρω.

Η μίζα, παρουσιάζεται υπό πολλές μορφές. Ενίοτε ως φιλοδώρημα, άλλοτε ως γρηγορόσημο ή κάποιο σεβαστό ποσό που διατίθεται από προμηθευτή σε κάποιον επίσημο (ΣΣ Ακόμη και Πρωθυπουργό ή Υπουργό) που θα παίξει ρόλο στην προμήθεια που ενδεχομένως να είναι άχρηστη.

Τζάνεμ, δεν είναι οι μίζες που θα δώσεις, το πρόβλημα, αλλά το «έργο», που εφευρίσκουν να κάνουν και τα υλικά που μηχανεύονται ν΄ αγοράσουν για να γίνει η προμήθεια.

†Χρυσ. Μποδοσάκης

Ιδρυτής ΠΥΡΚΑΛ

Άλλοτε παρουσιάζεται ως μόνιμη παροχή, υπό μορφή μηνιαίου bonus σε μερικούς εξέχοντες δημοσιογράφους για να «κελαηδούν» καταλλήλως. Με τι νοσταλγία φέρουμε στο νου τα περιβόητα «pay-rolles», της εποχής Σημίτη και περαιτέρω. Σήμερα οι πρωταγωνιστές αυτής της εποχής του ΥΕΘΑ επανέρχονται. Το θάρρος τιμωρείται το θράσος ποτέ! Σας ζάλισα με φιλολογία, παραφιλολογία και γενικότητες και εισέρχομαι, βραδέως, στο ψαχνό. Επαναλαμβάνω ότι είμαι εντελώς αποστασιοποιημένος από τα κόμματα και ιδιαίτερα το Κυβερνών. Οι αναγνώστες μου το γνωρίζουν γιατί ασκώ, όταν χρειασθεί δρυμεία κριτική.

Ορθώς απεφάσισε η Κυβέρνηση την παύση προώθησης παντός νέου εκλογικού συστήματος μέχρι τις εκλογές, αλλά και τον ταχύ τερματισμό των εκκρεμοτήτων. Πρέπει να είναι κάποιος πολύ κακόπιστος για να μη συμφωνήσει. Υπόψη, δε, ότι τα «εκκρεμούντα», δεν ήταν της τελευταίας ώρας αλλά συζητούνται επί μήνες, έτη, έχουν περάσει από επιτροπές, Βουλή, Ελεγκτικό Συνέδριο κλπ. Θα ήταν εγκληματικό για την προβληματική άμυνα της Χώρας να αφήνει το ΥΕΘΑ τα προγράμματα αυτά για μετά τις εκλογές. Τα διαχειρίζονταν έντιμοι Αξιωματικοί της ΓΔΑΕΕ μετά ευλαβείας.

Σήμερα παρατηρήσαμε, στην τούρλα του Σαββάτου, παρουσιάζονται τινές υπερπατριώτες καταγγέλοντες συμβάσεις για μίζες, χοντρές προμήθειες αντιπροσώπων ή μεσαζόντων. Τώρα τα είδατε παιδιά; Δύο – τρία χρόνια τι κάνατε; Και το κόστος ήταν γνωστό, αναλυτικά και οι απλές λεπτομέρειες. (Προϋπήρξε προμήθεια από άλλες 26 χώρες). Επειδή είμαι της πιάτσας, ίσως ο μεγαλύτερος στην ηλικία, ξέρω πολλά, έχω ζήσει πολλά…… Ιδού ένα σενάριο. Κυνηγοί αρπαχτής, φιλοδωρήματος ή μίζας παρουσιάζονται εντελώς όψιμα στους εμπλεκόμενους και ζητούν «χοντρό μπαγιώκο» για να μην προβούν σε «κατηγορία σκανδάλου». Κάνουν το ίδιο, παράλληλα, σε Κυβερνητικούς παράγοντες. Διώκονται κλωτσηδόν; Καλώς. Ενίοτε όντες αγνοί πατριώτες και υπερήφανοι Έλληνες ανησυχούν για τη διαφθορά! Μπρέ, τι μου λέτε; Επιχειρούν να εκφοβήσουν την Κυβέρνηση παραμονές Εκλογών ώστε κάποιος να τους παρακαλέσει, φοβούμενος, για να σιωπήσουν εισπράττοντες. Παλιό τέχνασμα! Αδιαφορούν εντελώς για τα αμυντικά προβλήματα των ΕΔ. Και πότε είχαν ενδιαφερθεί; Θα προσθέσω και τούτο. Είναι δυνατόν όσοι από μας, της γης τους κολασμένους, υπήρξαν σφουγκοκωλάριοι Υπουργών, κωλοσφούγγηδες και χαρτζηλικωνώμενοι ή γνωστοί στην πιάτσα ως μικροεκβιαστές να παριστάνουμε σήμερα την Ζαν Ντ’ Αρκ; Επαναλαμβάνω και κλείνω…. Ο διττός στόχος της «δραματικής κραυγής» κατά της διαφθοράς ήταν Ο εξοπλισμός του ΣΞ, ο οποίος μόλις άρχισε να στέκεται όρθιος, και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην τούρλα του Σαββάτου των εκλογών Φαίνεται ότι το κόλπο δεν έπεισε Έρρωσθε

ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Μία σφαίρα σκοτώνει ένα άνθρωπο.

Μία ψήφος ένα Έθνος

Αβρ. Λινκολν

Ένας Λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, απατεώνες, ψεύτες δεν είναι θύμα, είναι συνεργός τους.

GEORGE ORWELL

Πρέπει οπωσδήποτε να πάμε να ψηφίσουμε. Να βασανίσουμε το μυαλό μας ώστε να επιλέξουμε κάποιον ή κάποια που να μετράει. Ας μη ρίξουμε την πολύτιμη ψήφο μας σε βόθρους.

The post ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ: «Τον πόλεμο τον κρίνει σε ποσοστό 70% το ανθρώπινο δυναμικό»! Κώστας Φράγκος appeared first on Militaire.gr.

Keywords
κωστας, αδωνις γεωργιαδης, αξιον εστι, βουλη, ουστ, προσφορες, επιδομα, ΠΑΣΟΚ, τραπεζες, ηπα, εκλογες, πασχα, συριζα, νεα δημοκρατια, παπανδρεου, υπουργοι, γεεθα, σημαίνει, δηλ, παραιτηση λεβεντη, ελλαδα, υεθα, καβαλα, θεσσαλονικη, λωτοφάγοι, τσιπρας, εταιρεία, σωρεία, εαβ, status, γδαεε, πτώχευση, ΚΚΕ, κανελλη, λύση, νέα, αθηνα, καρχιμάκης, μίζα, bonus, orwell, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, εθνος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, αποστολακης γιωργος, σταση εργασιας, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, νικος απεργης, μειωση μισθων, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, εκλογες 2012, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, ογα επιδοματα, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, αμα, κωστας καραμανλης, εξτρα, κομματα, βουλευτες, λωτοφάγοι, αποστολακη, το θεμα, γδαεε, αηδονια, αυτοκινητο, γεεθα, δουλεια, δωρεαν, εαβ, εδρα, εργασια, ευχες, ηγετης, ηθη και εθιμα, ηπα, θαρρος, θεμα, θητεια, θρακη, ιραν, λουλουδια, ονοματα, προγραμμα, σμυρνη, σφαιρα, τυχη, υγεια, υεθα, φημες, αδωνις, αοιδος, αυξηση, αλιεια, αμυνα, ανιψια, ανθρωπος, ανια, απλα, ασμα, αχρηστος, βιετναμ, βρισκεται, γινει, γινεται, γιατροι, δηλ, δυναμη, δημοσιο, δυναμικο, ευη, εγινε, εθιμα, ηθη, υπαρχει, εκκινηση, εκκλησια, ελληνοαμερικανικη ενωση, εμμονες, ενιοτε, εξετασεις, ερχονται, ερωτηματολογιο, εταιρεία, ετη, ιδια, ιδιο, ηλικια, υπηρεσιες, θρασος, θυγατερα, εικονα, καρχιμάκης, κεφαλαιο, κυβερνηση, κειμενο, κινητο, κομμα, κρατικο, λεβεντης, λεπτομερειες, ληστειες, λειψει, λύση, λιανα κανελλη, λογια, λογο, μακεδονια, ματι, μίζα, μηνες, μισθος, μιζες, μειωση, μοντελα, μορφη, μαρια, μυαλο, ντροπη, ξενοδοχειο, ομαδα, ουστ, οικια, οκτω, ονομα, οπωσδηποτε, παιδια, παμε, πλακα, προβληματα, προγραμματα, πρωταγωνιστες, ρεππας, ροδα, ρολο, σακοραφα, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, συνταξη, σκορδο, σκορδαλια, συσφιξη, σωρεία, το εθνος, τρια, τονια, φτωχος, φοβερο, χελιδονια, χοντρες, ψευτες, βιολι, αγορες, ασματα, αχρηστη, bonus, δωσεις, εξοπλισμος, ενωση, ερωτησεις, εθνικο, γεωργουλης, γνωσεις, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, εισβολη, μωυση, σημαίνει, σκοτωνει, status, τραπεζα, θεματα, υλικα
Τυχαία Θέματα