Διαδικτυακή Ημερίδα για τη συμφωνία AUKUS και την Ελλάδα

Το Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (https://i-sda.eu/) σας προσκαλεί στη Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Η Συμφωνία AUKUS αλλάζει τις ισορροπίες και στην Ανατολική Μεσόγειο – Ελλάδα: Κίνδυνοι και Ευκαιρίες» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:00 – 18:00.

Η ημερίδα φιλοδοξεί να συμβάλει στον δημόσιο διάλογο αλλά και να ενημερώσει τους λήπτες αποφάσεων, ιδιαίτερα όσους, άμεσα ή έμμεσα, έχουν την ευθύνη των διεθνών σχέσεων της χώρας

αναλύοντας πτυχές της συμφωνίας Αυστραλίας – Ηνωμένου Βασιλείου και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (AUKUS) και ιδιαίτερα τις επιπτώσεις της στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται, η χώρα μας καλείται να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της, να αντιμετωπίσει τους κινδύνους, να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες και να αναβαθμίσει τη ναυτική της ισχύ.

Στην ημερίδα θα απευθύνει χαιρετισμό ο Ναύαρχος (ε.α.) Παναγιώτης Χηνοφώτης, Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και συμμετέχουν ως εισηγητές διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και ανώτατοι αξιωματικοί εν αποστρατεία.

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν στην ημερίδα είναι τα ακόλουθα:

>Οι μεταβαλλόμενες γεωπολιτικές ισορροπίες στη μετα-AUKUS εποχή

>Η γεωστρατηγική θέση της σύγχρονης Ελλάδας (20ο -21ο αιώνα) και η μετα-AUKUS εποχή

>Οι τρέχουσες προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η αντιμετώπιση τους από το NATO / MARCOM και η Συνεργασία Μεταξύ ΝΑΤΟ-ΕΕ

>Η γεωπολιτική βαρύτητα ΗΠΑ – Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ανατολική Μεσόγειο

>Απειλές και Κίνδυνοι για την ελληνική εθνική ασφάλεια – Ο ρόλος της νέας MDCΑ και η  ελληνοαμερικανική στρατηγική σύμπραξη

>Περιφερειακοί Άξονες, Συμμαχίες και συνεργασίες (Ινδία, ΗΑΕ, Σ. Αραβία, Ισραήλ, Αίγυπτος Vs. Τουρκία, Κατάρ, Αζερμπαϊτζάν, Πακιστάν)

>Η ανάγκη για ενίσχυση ναυτικών δυνατοτήτων της Ελλάδας για υποστήριξη ενός διευρυμένου ρόλου εθνικά, και στην ευρύτερη περιοχή ως μέλος Ε.Ε. / ΝΑΤΟ

Για να παρακολουθήσετε την Ημερίδα, παρακαλούμε εγγραφείτε δωρεάν εδώ.

Μετά την εγγραφή σας θα λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης στην διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δηλώσατε (ελέγξτε και το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας – Spam).

Μετά τη διεξαγωγή της ημερίδας θα λάβετε τα συμπεράσματα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα και τους ομιλητές της Ημερίδας στα ελληνικά και τα αγγλικά μπορείτε να δείτε εδώ.

The post Διαδικτυακή Ημερίδα για τη συμφωνία AUKUS και την Ελλάδα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διαδικτυακή Ημερίδα, AUKUS, Ελλάδα,diadiktyaki imerida, AUKUS, ellada