Απεργία σήμερα 7/3 σε ΕΦΚΑ, Προαστικό – Στάση εργασίας στα σχολεία

Απεργία σήμερα 7/3 στον ΕΦΚΑ καθώς και σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο. Στα σχολεία στάση εργασίας από τις 11:00 ως τη λήξη του ωραρίου ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ.

Αναλυτικά, το απεργιακό δελτίο της Τρίτης 7 Μαρτίου:

Με 24ωρη πανελλαδική απεργία

στις 7 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ διεκδικούν την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς και άμεσες και σταθερές μισθολογικές αυξήσεις.

Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους:«Οι εργαζόμενοι πλήττονται από την ακρίβεια, τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, τη μαζική ανεργία. Η αύξηση των μισθών, η επαναφορά δώρων, επιδομάτων και η δουλειά για όλους/ες, είναι τα ελάχιστα που πρέπει να διεκδικηθούν, μαζί με την κατάργηση όλων των αντεργατικών/αντισυνδικαλιστικών νόμων που επιχειρούν να περιορίσουν και να ποινικοποιήσουν τους εργατικούς αγώνες όπως ο νόμος Χατζηδάκη».

«Χειρόφρενο» σε τρένα και προαστικό – 48ωρη απεργία

Έως και την Τετάρτη 8 Μαρτίου θα συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Hellenic Train και του ΟΣΕ μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται τη (Τρίτη 7/3) η νέα 24ωρη απεργία που προκήρυξαν τα σωματεία εργαζόμενων σε τρένα και προαστιακό.

Στάσεις εργασίας στα σχολεία

Στάσεις εργασίας στα σχολεία, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στην αξιολόγηση στα σχολεία, προκήρυξε η ΟΛΜΕ. Όπως έχει ανακοινωθεί, οι στάσεις λαμβάνουν χώρα όλη την εβδομάδα από τη Δευτέρα ως και την Παρασκευή.

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ (11-02-23), προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας από Δευτέρα 06/3 έως και Παρασκευή 10/03 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ)» αναφέρεται στην ανακοίνωση με την ΟΛΜΕ να καλεί τους εκπαιδευτικούς «σε συσπείρωση και σε δυναμικό αγώνα για να ανατρέχουμε το νόμο 4823/21 και την αξιολόγηση».

The post Απεργία σήμερα 7/3 σε ΕΦΚΑ, Προαστικό – Στάση εργασίας στα σχολεία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απεργία, ΕΦΚΑ Προαστικό – Στάση,apergia, efka proastiko – stasi