Αντιαεροπορική γαλλική ασπίδα εξασφάλισε ο Ερντογάν αν οι S-400 κολλήσουν!

Ο Ερντογάν πήγε στο Παρίσι και παρά το γεγονός ότι έχει ανακοινώσει πολλές φορές την οριστική συμφωνία αγοράς ρωσικών S-400, υπέγραψε συμφωνία για την “προετοιμασία σύμβασης ανάπτυξης και παραγωγής” αντιαεροπορικών-αντιπυραυλικών συστημάτων!

Η συμφωνία που υπογράφτηκε είναι συνέχεια των συζητήσεων που έχουν ξεκνήσει μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας από τον Ιούλιο. Είναι μια ακόμη απόδειξη αυτού που πολλές φορές έχουμε επισημάνει: στη διπλωματία δεν υπάρχουν “παντοτινοί φίλοι και εχθροί”,υπάρχουν

μόνο συμφέροντα.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Eurosam, οι συζητήσεις για την μελέτη σχετικά με τα αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά συστήματα που ενδιαφέρουν την Τουρκία θα διαρκέσουν 18 μήνες.Στόχος η παραγωγή ενός πρωτότυπου σύστηματος μέχρι τα μέσα του 2020,”που θα ΄χει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις πιο δύσκολες απειλές”.

Σύμφωνα με το Eurosam το σύστημα που θα προκύψει θα χρησιμοποιηθεί από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Τουρκία.

Επί του παρόντος, το βασικό σύστημα της Eurosam είναι το SAMP / T,με βάση το Aster 30, ένα σύστημα SAM μεγάλης εμβέλειας. Αυτό θα συνδυαστεί με την νέα τεχνολογία Aster 30 Block-1 New Technology (B1NT), η οποία ενσωματώνει έναν νέο ραντάρ από την MBDA. Η MBDA υποστηρίζει ότι το B1NT θα είναι ικανό να παρακολουθεί βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύονται από απόσταση 1.500 χλμ.

Με απλά λόγια η Τουρκία είτε με τον ρωσικό, είτε με τον γαλλικό τρόπο, κλείνει την “μαύρη τρύπα” στην αεράμυνά της.

The post Αντιαεροπορική γαλλική ασπίδα εξασφάλισε ο Ερντογάν αν οι S-400 κολλήσουν! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα