Αναδιοργάνωση ΕΔ: “Γκάζι” από το ΓΕΕΘΑ και μονίμως “φρένο” από το ΓΕΣ!

Το ΓΕΕΘΑ θέλει να “πατήσει γκάζι” για την αναδιοργάνωση και το ΓΕΣ “πατάει φρένο”! Στο ΓΕΕΘΑ έχουν καταλάβει πως όσο ο χρόνος περνά,τόσο πιο δύσκολο θα ΄ναι για τους πολιτικούς να μπορέσουν να “περάσουν” μέτρα που δεν θα ΄ναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε πολίτες και τοπικές κοινωνίες που εξαρτώνται από την λειτουργία στρατοπέδων και μονάδων.Στο ΓΕΣ

αυτή την απλή διαπίστωση παριστάνουν ότι δεν την καταλαβαίνουν. Και λέμε παριστάνουν ,γιατί ο νυν Α/ΓΕΣ παλαιότερα ήταν από τους υπέρμαχους της αναδιοργάνωσης.

Τι έχει συμβεί; Μία από τις αλλαγές που προβλέπονται με την αναδιοργάνωση είναι το κλείσιμο κέντρων νεοσυλλέκτων. Οι νεοσύλλεκτοι θα παρουσιάζονται απ΄ ευθείας σε μονάδες και σχηματισμούς. Δεν έχουμε …ανακαλύψει τον τροχό. Γίνεται σε άλλες χώρες του κόσμου κι έχει λειτουργήσει. Αν θα δουλέψει κι εδώ θα το δούμε,αλλά αυτή είναι η απόφαση που έχει ληφθεί και πρέπει να εφαρμοστεί.

Το ΓΕΕΘΑ έχει προγραμματίσει το νέο μέτρο να εφαρμοστεί από την Β’ ΕΣΣΟ του 2018. Το ΓΕΣ εξακολουθεί να λέει πως η εφαρμογή του μέτρου θα αναβληθεί. Και το ΓΕΕΘΑ επιμένει πως τον Μάρτιο,τα κέντρα νεοσυλλέκτων που έχουν επιλεγεί να κλείσουν,θα κλείσουν.

Προφανώς και θα γίνει αυτό που λέει το ΓΕΕΘΑ. Όμως προκαλεί σίγουρα αρνητική εντύπωση η αρνητική στάση του ΓΕΣ που είναι και τελείως ατεκμηρίωτη. Γιατί αν υπάρχουν επιχειρήματα που αποδεικνύουν ότι το σχέδιο είναι σε λάθος κατεύθυνση καλό θα είναι να τα πουν. Σε διαφορετική περίπτωση είναι μάλλον δικαιολογημένοι όσοι λένε ότι το ΓΕΣ προσπαθεί να “χαϊδέψει” αυτιά αποστράτων που ακόμη θέλουν να διοικούν το στράτευμα.

The post Αναδιοργάνωση ΕΔ: “Γκάζι” από το ΓΕΕΘΑ και μονίμως “φρένο” από το ΓΕΣ! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα