«Αν οι ΗΠΑ επιτεθούν στο Ιράν όλοι θα χάσουν και η παγκόσμια οικονομία θα καταστραφεί»- Σ.Μαραντί

Ο Seyed Mohammad Marandi , είναι η φωνή του Ιράν που ακούγεται στη Δύση. Γεννημένος στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια,Είναι Ιρανοαμερικανός ακαδημαϊκός και πολιτικός αναλυτής, γεννημένος στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια ,  απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης και του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ . Η διδακτορική του διατριβή είχε τίτλο «Ο Λόρδος Βύρων, οι κριτικοί του και ο Οριενταλισμός».

Εμφανίζεται ως πολιτικός σχολιαστής σε διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα όπως το PBS, το ABC,

το CGTN, το CNN, το BBC,  το Al Jazeera, και το RT. Αρθρογραφεί στο Al Jazeera,στο Middle East Eye,  και τους Tehran Times.

Το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Ελλάδα, έδωσε τη δυνατότητα σε Έλληνες δημοσιογράφους να του θέσουν ερωτήματα για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις ανησυχίες που υπάρχουν για την κλιμάκωση του πολέμου.

Η Λαμπρινή Θωμά από το The Press Project και το militaire.gr είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα.

Ο κ.Marandi, μεταξύ άλλων είπε ότι θεωρεί βέβαιο πως υπάρχουν κύκλοι τόσο στην Ουάσινγκτον ,όσο και στο Τελ Αβίβ που θα επιθυμούσαν την κλιμάκωση. Ωστόσο είναι προφανές ότι μια τέτοια επιλογή δεν μπορεί να μη «ζυγίσει» τα δεδομένα που υπάρχουν στην περιοχή. Οι Παλαιστίνιοι έχουν συμμάχους στην περιοχή και οποιαδήποτε προσπάθεια κλιμάκωσης θα θέσει σε άμεση στόχευση τις αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Ζητήσαμε από τον κ.Marandi το σχόλιο του για την πρόσφατη ελληνοϊσραηλινή άσκηση που έγινε σε ελληνικό εναέριο χώρο και αποτελούσε μια «πρόβα» για χτύπημα στο Ιράν. Ο κ.Marandi δεν σχολίασε καθόλου την ελληνική στάση και δήλωσε ότι το Ιράν δεν θεωρεί ότι το Ισραήλ μπορεί να απειλήσει με τις στρατιωτικές δυνατότητες που έχει. Η Τεχεράνη εξακολουθεί να θεωρεί ότι η απειλή που έχει να αντιμετωπίσει είναι οι ΗΠΑ.

Πολύς λόγος γίνεται για τα όπλα που το Ιράν διαθέτει. Μέχρι που μπορούν να φθάσουν; Ο κ.Marandi απαντά πως «αν λάβουμε υπ΄ όψιν όσα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν», τότε το οπλοστάσιο του Ιράν είναι σημαντικό. Δεν μπαίνει στη συζήτηση για το βεληνεκές όπλων του Ιράν και επιμένει ότι η απειλή είναι οι ΗΠΑ. Αν η Ουάσινγκτον επιλέξει να επιτεθεί τότε όλες οι περιοχές -και είναι πολλές- στις οποίες υπάρχουν αμερικανικές δυνάμεις θα είναι στόχοι.

Ο κ.Marandi επισημαίνει ότι μια πολεμική κλιμάκωση στην περιοχή θα απειλήσει την παγκόσμια οικονομία με καταστροφή. «Όλοι θα χάσουν από μία τέτοια εξέλιξη, δεν θα υπάρξει κερδισμένος».

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

https://youtu.be/0VXt1ys9jFk

The post «Αν οι ΗΠΑ επιτεθούν στο Ιράν όλοι θα χάσουν και η παγκόσμια οικονομία θα καταστραφεί»- Σ.Μαραντί appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα