Αυτοκίνητο – Τα best sellers μοντέλα που σταματά η παραγωγή το 2023

Τέλος εποχής για πολλά γνωστά μοντέλα αυτοκινήτων που έγιναν best sellers. Πολλά από αυτά αγαπήθηκαν αλλά πλέον βγαίνουν εκτός παραγωγής. Ποια είναι και γιατί;

Η αυτοκινητοβιομηχανία συνεχώς αλλάζει. Κάθε μήνα όλοι οι κατασκευαστές βγάζουν στην παραγωγή υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα γιατί θέλουν να προετοιμαστούν για τα νέα δεδομένα στην αγορά. Η ηλεκτροκίνηση μπήκε στη ζωή μας και ήδη εκτόπισε πολλά μοντέλα. Best sellers που τα προηγούμενα χρόνια έγραφαν ιστορία. Δεν είναι μόνο αυτό. Η αύξηση των πωλήσεων των SUV έβαλε σε δεύτερη μοίρα τα sedan. Αυτά, που πριν από δεκαπέντε χρόνια είχαν τον πρώτο λόγο στις πωλήσεις.

Το 2023 είναι η χρονιά που πλέον δεν θα δούμε πολλά γνώριμα μοντέλα αυτοκινήτων στους δρόμους. Φεύγοντας το 2022 σταμάτησαν να παράγονται ιστορικά μοντέλα που αγαπήθηκαν από τους ανθρώπους της αυτοκίνησης.

Ford

Τον Οκτώβριο του 2022 η Ford ανακοίνωσε το τέλος του Fiesta. Το ιστορικό μοντέλο θα σταματήσει μετά από 47 χρόνια και οκτώ γενιές. Το πρώτο αυτοκίνητο βγήκε το 1976 και από τότε έχουν πουληθεί περίπου 18,2 εκατομμύρια μονάδες. Οι τελευταίες μονάδες θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους μέχρι και τα μέσα του 2023.

Ένα από τα δημοφιλέστερα sedan των τελευταίων δεκαετιών ολοκλήρωσε την παρουσία του. Ο λόγος για το Ford Mondeo, όπου μεγάλωσε πολλές γενιές, σημείωσε αυξημένες πωλήσεις και έδειξε τον δρόμο στην αυτοκίνηση. Πλέον η Ford σταμάτησε την παραγωγή του, χωρίς μάλιστα να ορίσει διάδοχο.

Toyota

Μετά από 16 χρόνια εμπορικής παρουσίας, το Toyota Aygo ολοκληρώνει τον κύκλο του. Το ιαπωνικό αυτοκίνητο της πόλης δίνει τη θέση του σε ένα urban crossover με την ονομασία Augo X το οποίο ξεκίνησε με πολλές περγαμηνές στις πωλήσεις του σε όλο τον κόσμο.

Renault

Το Kadjar έπεσε θύμα της ολοκληρωτικής ανανέωσης που επιχειρεί η Renault. Αν και από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να σημειώσει πολλές πωλήσεις, εντούτοις σήμερα δεν υπάρχει στις αντιπροσωπείες.

Το Renault Talisman πήρε το 2015 την σκυτάλη από το Laguna, αλλά δυστυχώς συνέπεσε πάνω στην ραγδαία άνοδο των SUV. Η νέα τάση των ανθρώπων έβαλε το μοντέλο σε δεύτερη μοίρα, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι πωλήσεις, αν και πρόκειται για ένα πολύ καλό αυτοκίνητο. Πλέον η παραγωγή του σταμάτησε οριστικά αδυνατώντας να παρουσιάσει έστω και μία υβριδική έκδοση.

Mazda

Μετά από 5 χρόνια ζωής το μικρό SUV της Mazda, το CX-3 σταμάτησε να παράγεται. Αν και βασίστηκε πάνω στην πλατφόρμα του Mazda 2, εντούτοις δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που έδωσε τη θέση του στο Mazda CX-30, το οποίο διαγράφει λαμπρή πορεία.

VW

Μετά από σχεδόν μισό αιώνα διαδρομής, το VW Passat σταμάτησε να βγαίνει από την γραμμή παραγωγής. Αν και πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε πρόσφατα, οι επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας αποφάσισαν να διακόψουν την παραγωγή του. Διατήρησαν μόνο την wagon έκδοση, Variant που έχει τεράστιους χώρους και απευθύνεται σε ειδικό κοινό. Το ιστορικό μοντέλο κυκλοφόρησε το 1973.

Dacia

Στην αντεπίθεση της ανανέωσης πέρασε και η Dacia, η οποία μετασχημάτισε το Lodgy. Η παραγωγή του σταμάτησε για να δώσει τη θέση του πήρε στο 7θέσιο SUV Jogger, το οποίο διαγράφει πολύ καλή πορεία και δίνει πολλές λύσεις μετακίνησης για μεγάλες οικογένειες.

BMW

Η BMW δεν είχε την πορεία που επιθυμούσε με το i3. Από το 2013 που πρωτοβγήκε στους δρόμους μέχρι και σήμερα πούλησε 250.000 μονάδες.

Αυτό δεν ικανοποίησε τους ανθρώπους της γερμανικής εταιρείας που αποφάσισαν να σταματήσουν την παραγωγή του.

The post Αυτοκίνητο – Τα best sellers μοντέλα που σταματά η παραγωγή το 2023 appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα