S-400 στη Τουρκία: “Οι Ρώσοι μας δανείζουν με πολύ χαμηλό επιτόκιο για την αγορά” λέει ο Τούρκος ΥΠΑΜ

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τσανικλί,αναφερόμενος στο δάνειο που πήρε η Τουρκία από τη Ρωσία για την αγορά των S-400,υποστήριξε ότι αυτό είναι πολύ χαμηλό.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Άννα Ανδρέου για το ΚΥΠΕ,ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε ότι είναι πολύ κάτω από τα διεθνή επιτόκια, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το ακριβές ποσοστό. Πρόσθεσε ότι και το χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής είναι πολύ ελαστικό. Ανέφερε ακόμη ότι εντός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων υπάρχει η ανάλογη μονάδα που

θα χειρίζεται τους S400 αλλά για πρώτη φορά θα γίνει καταγραφή των πυραύλων, του συστήματος αεράμυνας και των βαλλιστικών πυραύλων μακράς εμβέλειας, και ενδεχομένως το τμήμα να στελεχωθεί με περισσότερο ειδικευμένο προσωπικό. Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό, παράλληλα με τους S-400 θα λειτουργεί και το σύστημα αεράμυνας EUROSAM, που πρόκειται να αγοράσει και παράξει μαζί με τη Γαλλία και Ιταλία η Τουρκία.

The post S-400 στη Τουρκία: “Οι Ρώσοι μας δανείζουν με πολύ χαμηλό επιτόκιο για την αγορά” λέει ο Τούρκος ΥΠΑΜ appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα