Rashidi Yekini: Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής που τιμά η Google – Πότε ήταν στον Ολυμπιακό

Τον Νιγηριανό ποδοσφαιριστή Ρασίντ Γιεκινί (Rashidi Yekini) τιμά σήμερα η Google με το Google Doodle. Ποδοσφαιριστή που είχε παίξει και στον Ολυμπιακό.Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής Rashidi Yekini έχει μείνει στην ιστορία ως ο κορυφαίος σκόρερ της χώρας και θεωρείται ευρέως ένας από τους καλύτερους
Νιγηριανούς αθλητές όλων των εποχών.Είχε συμμετάσχει με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1994 και του 1998 καθώς και στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 1994, το οποίο μάλιστα και κατέκτησε.[caption id="attachment_304714" align="aligncenter" width="495"] Rashidi Yekini - Google Doodle[/caption]«Σχεδόν ξεχασμένος στη Νιγηρία, αλλά παντού στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι με κάνουν ευτυχισμένο με τους ύμνους για τον... Yekini. Τον προφέρουν Yay-kinie. Δεν ήξερα τι εννοούσαν στην αρχή έως ότου αναφέρθηκαν στην Ολυμπιακό και κατάλαβα ότι εννοούσαν τον Rashidi Yekini. Ο Θεός να ευλογεί τη μνήμη του», είχε γράψει ο Μπεμίνιο Ρέμο Ομόρκι το 2019, σε μια ανάρτησή του όταν είχε έρθει στην Ελλάδα.https://www.youtube.com/watch?v=B61_ZCBVjcUΟ Μπεμίνιο Ρέμο Ομόρκι είναι Νιγηριανός συγγραφέας και δικηγόρος, διδάσκαλος του χριστιανισμού μέσω τηλεοπτικής εκπομπής στο Σαν Φρανσίσκο και στο Ντιτρόιτ. Άνθρωπος κύρους στη Νιγηρία είναι παραγωγός μιας σειράς ταινιών μικρού μήκους στις Η.Π.Α. και πάστορας του Χριστιανικού Κέντρου «Νους του Χριστού» στην Καλιφόρνια και την Αμπούτζα.Rashidi Yekini - Ποιος ήτανΟ Γιεκινί ήταν διεθνής Νιγηριανός ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν ως επιθετικός. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του αγωνίστηκε στα πρωταθλήματα της Νιγηρίας, της Ακτής Ελεφαντοστού, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας (το καλοκαίρι του 1994 στον Ολυμπιακό), της Ισπανίας, της Ελβετίας, της Τυνησίας και της Σαουδικής Αραβίας.Έχει διακριθεί ως ο καλύτερος Αφρικανός ποδοσφαιριστής για το 1993, ενώ μέχρι σήμερα είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της χώρας του έχοντας 37 γκολ σε 58 εμφανίσεις.https://www.youtube.com/watch?v=5XLtCe3_--MΟ Ρασίντ Γιεκινί πέθανε αιφνιδίως στις 4 Μαΐου 2012 στην ηλικία των 48 ετών. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν είναι ακόμα γνωστά, ωστόσο το 2011, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της πατρίδας του ανακοίνωσαν ότι ο Γιεκινί μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας έπασχε από διπολική διαταραχή και βαριά κατάθλιψη, κάτι που τον οδήγησε στο να μένει μόνος του παρά το γεγονός ότι είχε τρεις γυναίκες και τρία παιδιά.https://www.youtube.com/watch?v=IwKr6YsJH9IΦημολογείται επίσης πως μετά το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας και μέχρι το θάνατό του, ο Ρασίντ Γιεκινί αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

The post Rashidi Yekini: Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής που τιμά η Google – Πότε ήταν στον Ολυμπιακό appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Rashidi Yekini, Ποιος, Google – Πότε, Ολυμπιακό,Rashidi Yekini, poios, Google – pote, olybiako