Novartis: Τελικά κατηγορούνται όσοι ερεύνησαν την υπόθεση! Διαξιφισμοί

Διαξιφισμοί

Γράφει ο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

Κάρολος Παπούλιας

Επειδή μερικά στιγμιότυπα της ζωής μου περιλαμβάνουν τον εκλιπόντα τ.ΠτΔ εθεώρησα ότι παρουσιάζουν κάποιο γενικώτερο ενδιαφέρον και τα εκθέτω.Καταρχήν ο αείμνηστος Πρόεδρος υπήρξε ένας ευγενής άνθρωπος ευπρεπής, με ιδιαίτερο χιούμορ. Δεν ήταν πολιτική λέρα γιατί δεν νομίζω ότι έμπλεξε σε βρωμερές ίντριγκες και δεν είχε βλάψει τη Χώρα με παράνομες πράξεις. Φίλος του δεν υπήρξα ποτέ. Φίλος με πολιτικό δεν μπορεί να είσαι. Να συνεργάζεσαι μαζί του ναι, προσεχτικά, αλλά όχι φίλος. Θα εκπλαγείς γιατί θα σε πουλήσει,
αν χρειαστεί, σε πάσα ευκαιρία. Εξαιρέσεις, σπάνιες.Υπενθυμίζω ότι η ανάρρηση του στον θώκο του ΠτΔ υπήρξε προϊόν συναινετικής διαδικασίας που είχε διαμορφώσει το πολιτικό σύστημα, το αδελφάτο. Τότε ήταν ένας αγαπητός τ. Υπουργός, χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά προσωπικότητας στην πολιτική, μη εκλεγείς βουλευτής. Αρχή άνδρα έδειξεν…Δεν προτίθεμαι, ούτε είμαι αρμόδιος, να γράψω επικήδειο. Δεν είμαι καλός σε αυτά. Οι επικήδειοι, εξάλλου, προφορικοί ή γραπτοί, ιδιαίτερα πολιτικών προσώπων, εμπεριέχουν, συνήθως, άφθονο λιβανωτό και θυμίαμα. Θυμάμαι στην κηδεία ενός συναδέλφου μου, μετριοτήτων ικανοτήτων, ο εκφωνήσας  τον επικήδειο περιέγραψε τον μεταστάντα ως νέο Ρόμελ η Γκουντέριαν. Αυτά, και με το συμπάθειο.Τα περισσότερα που γνωρίζω περί ΚΠ τα έμαθα από αφηγήσεις του μέντορα μου, αείμνηστου Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος τον γνώριζε καλά.Ο ΚΠ υπήρξε ΥΦΥΠΕΞ στα τρία πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ (81-84) με Υπουργό τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο. Απελθόντος του δευτέρου για το ΥΕΘΑ, ο πρώτος ανέλαβε το Υπουργείο μέχρι το 1989. Μετά ανέλαβε ξανά το ΥΠΕΞ (93-96) όταν το ΠΑΣΟΚ επανήλθα στην Εξουσία με την πτώση της αποτυχούσης Κυβέρνησης Μητσοτάκη (90-93) η οποία υπονομευόταν, ταυτόχρονα, από τον κ Σαμαρά.Ο ΚΠ υπήρξε πιστός και αφοσιωμένος φίλος του αείμνηστου Α. Παπανδρέου. Είναι γνωστό, επίσης, και γιατί να το κρύψομε άλλωστε, ότι ήταν μέλος του σκληρού πυρήνα της αυλής των δύο Πρωθυπουργικών συζύγων, κ. Μαργαρίτας και Δημήτρας. Ιδιαίτερα της δεύτερης.Μαζί του διατήρησα τυπικές, φιλικές, σχέσεις από τον καιρό του ΥΠΕΞ. Κάποτε, περί την άνοιξη 1993, όταν διαφαινόταν η πτώση του Μητσοτάκη και η επάνοδος του ΠΑΣΟΚ, συνάντησα τον ΚΠ σε μια κοινωνική εκδήλωση. Κουβεντιάσαμε, φιλικώτατα, και διαμοίφθηκε μεταξύ μας ο εξής διάλογος (grosso modo):

–  Να που ήλθε η ώρα κ. Υπουργέ να επανέλθετε στο ΥΠΕΞ

– Τι να κάνω; επιμένει ο Ανδρέας. Θα ήθελα να γίνω ΥΕΘΑ γιατί οι Στρατιωτικοί είναι έντιμοι, εργατικοί, συνεπείς. Εχω ωραία εμπειρία όταν πέρασα απ΄εκεί ως ΑΝΥΕΘΑ, επί κυβέρνησης Ζολώτα.

– Ε, όχι και στο ΥΕΘΑ. Εκεί θα οδεύσει ο honest John Γιάννης Χαραλαμπόπουλος που είχε μια εξαιρετική επιτυχή θητεία.

– Όχι, άκου που στο λέω και γράφτο. Εκεί θα πάει ο Γεράσιμος Αρσένης. Το απαίτησε η Δήμητρα, που όπως ξέρεις έχει στενή συνεργάτιδα την Λούκα Κατσέλη, σύζυγο του Μάκη.

– Μα αυτός, Υπουργέ μου, είναι εντελώς ανεπαρκής (είπα περισσότερα που δεν γράφονται). Θα μπαχαλοποιήσει το Υπουργείο… (ΣΣ επαληθεύτηκα αργότερα με το φιάσκο των Ιμίων).

Έσπευσα να ενημερώσω τον ΓΧ για τα λεχθέντα από τον Παπούλια, αλλά αυτός με καθησύχασε “Άσε να λέει ότι θέλει ο Κάρολος. Εγώ, μόλις προχθές, πήρα την διαβεβαίωση του Ανδρέα”.Όντως, ο ΚΠ επαληθεύτηκε. Ο ΓΧ παραμερίστηκε προς χάρη του Αρσένη και της Μιμής.Το δεύτερο επεισόδιο με τον Πρόεδρο συνέβη στην ιδιαίτερη πατρίδα μου Τρίπολη. Είχε έλθη εκεί για να παραστεί σε εκδήλωση για τον Κολοκοτρώνη. Προηγήθηκαν τα σχετικά εθιμοτυπικά και ο ΚΠ ανήλθε σε βάθρο, μπροστά στα δικαστήρια, για να ακολουθήσει η παρέλαση. Βρήκα την ευκαιρια και τον πλησίασα (ΣΣ ήθελα βέβαια να εντυπωσιάσω τους συμπατριώτες μου με την υψηλή γνωριμία μου). Διαμοιφθηκε ο εξής διάλογος μεταξύ μας:

– Μπα, τι θες εσύ Στρατηγέ εδώ;

– Κύριε Πρόεδρε, εγώ είμαι Τριπολιτσιώτης και δικαιωματικά βρίσκομαι εδώ.

– Ελα στο Προεδρικό Μέγαρο να τα πούμε.

– Μεγάλη μου τιμή. Να ζητήσω ακρόαση από την Γραμματεία;

– Όχι, δεν χρειάζεται. Θα σε προσκαλέσω εγώ.

Τότε κατάλαβα ότι δεν θα περνούσα την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου, αφού, όντως, ουδεμία πρόσκληση δέχθηκα. 

Αιώνια σας η μνήμη Πρόεδρε…

ΣΗΜ. Ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, ο Μέγας Αντιφατικός κατά Γιάννη Τριάντη, πέρασε στον Παπούλια μερικές από τις ιδιαιτερότητες του. Δεν κατάφερε όμως να του μεταδώσει τον ναρκισσισμό  και την αλαζονεία της Εξουσίας που τον διακατείχε. Ο Κ.Π είχε δώσει εντολή να γίνει η επικήδειος τελετή στην Ενορία του, τον Αγ. Σπυρίδωνα Παγκρατίου, με ελάσσονα εφαρμογή του πρωτοκόλλου. Το ίδιο είχε κάνει και ο έτερος σεμνός πρόεδρος Κων. Στεφανόπουλος. Ο Μέγας Αντιφατικός, ισωπεδώσας τα πάντα, επεφύλαξε μεγαλειώδη τελετή εις εαυτόν στην Μητρόπολη, με πομπή στο κέντρο της Αθήνας του νεκρού κινούμενου επί κιλλίβαντος πυροβόλου. Το ίδιο είχε διατάξει πριν για δύο Υπουργούς του τους αείμνηστους Γεννήματα και Μερκούρη. Τμήματα απόδοσης τιμών, μπάντες, πομπή,  μουσική της Founebre του Σοπέν.

Μπηχτές-κακίες

Επέλεξα μόνο τρεις.

Η Καθημερινή (28/12) δημοσιεύει σκίτσο του Πετρουλάκη ένθα εικονίζεται επί νέφους ο Ανδρέας υποδεχόμενος τον Κάρολο λέγων “σου χρωστάω…”. Με δύο γραμμές ο Πετρουλάκης έσβησε ηθικά τον πολιτικό κόσμο.Η κυβερνητική, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (30/12) δημοσίευσε ολοσέλιδο υμνητικό κείμενο στον εκλιπόντα, το οποίο όμως τελείωνε: Ο Α.Π είχε εμπιστοσύνη στον Κ.Π. Τον τοποθέτησε δύο φορές ως ΥΠΕΞ αλλά και του αναγόρευσε ένα εκ των επισήμων δανειστών  για την αγορά της περίφημης ροζ βίλας (sic).Δηκτικό σχόλιο του έγκριτου δικηγόρου κ. Κ. Στεφανάκη στον ιστότοπο new ideas (1/01/22).Για την ιστορία να υπενθυμίσω ότι ο ΑΠ είχε “δανεισθεί” 135εκ.δρχ για να δικαιολογήσει την αγορά στην εφορία. Μερικοί εκ των δανειστών: Παπούλιας 20, Λιβάνης 20, Κατσιφάρας 10, ο γνωστός Λιβανέζος Χαλάκ 65.

Miracolo, miracolo

Ότι δεν κάνει η πολιτεία το επιχειρούν μερικοί πατριώτες πολίτες.Μια μικρή ομάδα, λοιπόν, της Β. Ελλάδας, αποτελούμενη από την κ. Γεωργία Τριανταφύλλου, τον κ. Παναγ. Τριανταφυλλο, Θ. Και Γ. Λιανό, και άλλους (συγνώμη αλλά δεν γνωρίζω τα ονόματα για να τ’ αναφέρω) προμηθευθήκαν, έναντι 8990 ευρώ, μια κάμερα νυκτερινής όρασης, σύγχρονης τεχνολογίας από την Ελληνική Εταιρεία ΕFA και την δώρισαν στην 29η Ταξιαρχία (επί του Έβρου).Συντονιστής της προσπάθειας ο κ. Κων. Κορασίδης.Είναι η 4η κάμερα αυτή της κατηγορίας που προσφέρεται στα τμήματα που φυλάνε θερμοπύλες.Συμπεραίνω: Αυτές οι κάμερες, ήταν αναγκαίες, και αφού δεν της εφοδιάζει το Κράτος, το κάνουν ευαίσθητοι, πατριώτες πολίτες! Συγκρότησαν, δηλαδή, ένα μικρό Ταμείο Άμυνας! Εύγε τους και πάλι εύγε τους!Μια άλλη ομάδα ελληνοαμερικανών στο Delaware, ΗΠΑ, πρόσφεραν 80 στολές συνοριοφυλάκων.Εντω μεταξύ η κατασκευάστρια των καμερών ελληνική εταιρεία EFA, που βρίσκεται στον μαυροπίνακα της ελληνικής Κυβέρνησης (όπως μας πληροφορούν τα κυβερνητικά ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 25/12) εκθέτει τα ποικίλα προϊόντα της σε διεθνείς εκθέσεις σε Κολομβία, Βραζιλία, Αίγυπτο και προβαίνει σε πωλήσεις σε ξένους Στρατούς.

Ο Beni ανησυχεί…

Ο διαπρέψας στα Υπουργεία Πολιτισμού, Άμυνας και Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αγωνιά για το πολιτικό μέλλον του. Δεν τον θέλει κανένας. Μόνο μια θέση σε ψηφοδέλτια επικράτειας τον σώζει. Ήδη έχει αρχίσει να “φλερτάρει” με τον νέο Αρχηγό του ΚΙΝΑΛ κ. Ν. Ανδρουλάκη ενώ έχει επιστρατεύσει όλους τους φίλους του δημοσιογράφους να τον προβάλλουν .Ο ίδιος δεν έχει αφήσει ευκαιρία, πάσα κοινωνική εκδήλωση, που να μην είναι παρών. Ακόμη και κριτικές διπλωματών κάνει. Στο προηγούμενο δημοσίευμα ένα σκίτσο του μεγάλου ΚΥΡ που σχολιάζει: “όπου γάμος και χαρά η Βαγγέλω πρώτη…”. Τα λέει όλα.Την 19/12/21 παρουσίασε το βιβλίο στο Θέατρο Αλίκη.Στις 25 Δεκ τα ΝΕΑ δημοσίευσαν το παρακάτω κείμενο-κριτική του ΒΕΝΙ στη νουβέλα της κ. Ρούλας Γεωργακοπούλου “Το ανάπτυγμα του βατράχου”. Δημοσιεύω άνευ σχολίου φωτοτυπία του κειμένου ως έχει. Και του χρόνου…

Ο λογαριασμός του Μπεκρή και το Υπουργείο Δημόσιας Ανασφάλειας

Ένας εργάτης, φτωχός οικογενειάρχης λαμβάνει μηνιαίως 500 ευρώ για να ζήσει αυτός και η οικογένεια του. Είναι όμως οινόφλυξ ή κοινώς μπεκρής. Αρχίζει, λοιπόν, να καταστρώνει τον προϋπολογισμό του μηνός: 100 ευρώ κρασί, 200 τα παιδιά, 200 το φαγητό, 200 άλλα έξοδα. Σύνολο 700! Ξαναρχίζει: 100 κρασί, 200 τα παιδιά, 100 το φαγητό, 200 άλλα έξοδα. Σύνολο 600 ευρώ. Ξανά-μάνα από την αρχή: 100 το κρασί (αμετάβλητο)…Ο Υπουργός Δημόσιας Αταξίας και παροχής Υπηρετικού προσωπικού – δήθεν φρουράς- σε celebritocoprites (περίπου 3000 αστυνομικούς) παρεχώρησε στην Κ (12 Δεκ) συνέντευξη-ποταμό:

– Θ’ αποδεσμεύσει 1000 αστυνομικούς από πάρεργα (επιδόσεις 1,5 εκ δικογραφιών, κλπ) για να τους ρίξει στην ενίσχυση της αστυνόμευσης.

– Θα συνεχίσει την αποδέσμευση αστυνομικών από γραφειοκρατικές εργασίες των αστυνομικών τμημάτων για να τους ρίξει κι΄αυτούς στη μάχη κατά της εγκληματικότητας. Κουβέντα, σιωπή για τους 3000 των celebrities.

– Όσο αφορά τους γκανγκστερισμούς και τις δεκάδες δολοφονίες, την μετατροπή των περιοχών Ν. Λιοσίων και γενικότερα Δ. Αττικής σε FAR-WEST, οι δράστες αργά η γρήγορα ΘΑ οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Σημειώνω ότι στους λίγους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την δίωξη του εγκλήματος έχουν ανατεθεί καθήκοντα ελέγχων για την πανδημία, γεγονός που έχει εξαντλήσει την αντοχή τους.Εντω μεταξύ όπως καταγγέλεται από τον Τύπο και από τους Συνδικαλιστές της Αστυνομίας, δεκάδες περιπολίες στην Δ. Αττική είναι…πλασματικές για να καθησυχάζουν τους πολίτες.Που θα καταλήξω; Ότι ο κ. Υπουργός αφήνει άθικτους, απείραχτους πλέον τους 3000 αστυνομικούς που “φρουρούν” (battlers, κηπουροί, οδηγοί της κυρίας) τους γαλαζοαίματους celebrities εις βάρος της γενικής ασφάλειας των πολιτών .Μπορεί ο κ. Υπουργός ν΄ανακοινώσει πόσοι αστυνομικοί και μέσα (περιπολικά – δίκυκλα) ασχολούνται για την “φρούρηση” των τριών αστέρων τ. Πρωθυπουργών; Ποιός απειλεί τους ουδέν προσφέροντες, πλέον, τέως, που απαιτούν δεκάδες φρουρούς;Αυτή είναι η Δημοκρατία μας και η ισότητα των πολιτών που καθορίζεται από το Σύνταγμα;Ο κ. Υπουργός επιλέγει τον ολισθηρό δρόμο των προκάτοχων του να φροντίζει τα αμαρτωλά προνόμια της συντεχνίας.

Δεν βάζουν μυαλό με τίποτα…

Οι Ελληνες, σχετικά, χαίρονται το πεσκέσι και το ρουσφέτι

Γιάννης Τσαρούχης

Πριν αρκετά χρόνια, δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, αποφασίσθηκε να διορίζονται στα κρατικά Νοσοκομεία και πολιτικοί διευθυντές, παράλληλα με τους Γιατρούς. Γιατί; απλούστατα. Είχαν πολλούς κομματικούς κοπρίτες που ήθελαν να “προσφέρουν” για την πατρίδα.Αργότερα, γιατί παρουσιάσθηκαν και άλλοι χαραμοφάηδες κομματικοί φίλοι, αποφασίσθηκε να διορίζονται και Αναπληρωτές. Έπρεπε ν΄απορροφηθεί “το πατριωτικό δυναμικό” του κόμματος.Στις θέσεις αυτές διοριζόταν, συνήθως γραφικές σαβούρες που ρύθμιζαν, ιδιαιτέρως, τα της εισαγωγής “ημετέρων”στα Νοσοκομεία  με παράκαμψη της προτεραιότητας.Το 2018 έγινε σάλος, παραλίγο να λυντσάρουν τον δύστυχο Πολάκη που διόρισε ως δ/ντη στο Νοσοκομείο Θήρας ένα αγράμματο ιδιοκτήτη…Βουλκανιζατέρ.Προχθές αποκαλύφθηκε ότι διορίσθηκε Αναπληρώτρια στο Νοσοκομείο Ικαρίας μια κυρία Ζαχαροπλάστης “Λουκουματζού” με μαγαζί ένα τετράγωνο μετά το Νοσοκομείο.Μα θα μου πείτε ότι δεν είναι θέμα προς συζήτηση αφού ο Μεϊμαράκης διόρισε Διευθύνοντα Σύμβουλο στην ΕΑΒ ένα…φροντιστή αγγλικών!Προκύπτουν τα ερωτήματα:Ο Υπ. Υγείας παραμένει ακόμα στην θέση του;Ο κ. Πρωθυπουργός δεν έχει αντιληφθεί ότι υπάρχουν υπουργοί που υπονομεύουν την Κυβέρνηση;Γιατί, επιτέλους, δεν καταργούνται αυτές οι θέσεις των Αναπληρωτών που γελοιοποιούν το λεγόμενο Επιτελικό Κράτος;

Λίστα Πέτσα

Άνευ τσίπας…Την είχα ξεχάσει αν δεν μου την υπενθύμιζε, χριστουγεννιάτικα, ο φίλος μου Νίκος Ναούμ του ιστότοπου ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΛΟΓΑ.Σε τέτοιες ημέρες δόξας, πανδημίας, τεραστίου όγκου του δημοσίου χρέους ελλειμμάτων στην ΄Αμυνα ο κ. Πέτσας, εξέχων Υπουργός, βρήκε την ώρα να μοιράζει χρήμα (γύρω στα 16 εκ ευρώ) στον τύπο για να τον …λαδώσει προκειμένου να λιβανίζει την Κυβέρνηση.Ο Πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης θα έπρεπε, αν δεν ήταν σε γνώση, να τον αποβάλει πάραυτα και να τον διαγράψει από το Κόμμα. Και ποιος δεν πήρε…Μια ανύπαρκτη φυλλάδα, υπαρκτού φιγουρατζή, έλαβε 1500 ευρώ προς “ενίσχυση” του αέρα κοπανιστού! Ακόμη και ο κ. Φουρθιώτης δεν έμεινε παραπονεμένος!Βέβαια ο κ. Πέτσας δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να συνεχίσει την παράδοση λαδώματος σειράς Κυβερνήσεων. Τεράστια ποσά για την εξαγορά ευνοϊκών σχολίων.Για το ΥΕΘΑ τι να πρωτοθυμηθούμε χωρίς να διαταράξουμε την συνοχή της συντεχνίας; Τα μυστικά κονδύλια; Τον συνεταιρισμό Υπουργών με βαρώνους των ΜΜΕ για προμήθειες οπλικών συστημάτων; Τα περίφημα pay-rolls με τα τερατώδη ποσά που φιλοδωρούσαν “εξέχοντες” δημοσιογράφους;Ο κ. Πέτσας, απλά, συνεχίζει την παράδοση της διαφθοράς…

Νέο αίμα

Την 20 Δεκεμβρίου έγινε η ορκωμοσία των πρωτοετών Ευελπίδων (Τάξη 2025) με την παρουσία του ΥΦΕΘΑ κ. Ν. Χαρδαλιά, Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού  κ. Κων. Φλώρου, Α/ΓΕΣ κ. Χ. Λαλούση. Ορκίστηκαν 238, νέες και νέοι Ευέλπιδες, 207 Ελληνες, 25 Κύπριοι (Έλληνες κι αυτοί), 2 Αρμένιοι, 2 Μαροκινοί, 2 Τυνήσιοι και από 1 Αλβανός, Μολδαβός. Καλότυχοι.Σε άλλες εποχές, όπως πχ επί Αντωνομπένηδων, πιθανόν να έστελνε το Υπουργείο τον κ. Γιάννη Τραγάκη για να ηγηθεί της τελετής.

Δύο πρόσωπα

Από αρκετά που πρέπει ν’ αναφερθούν το 2021 ως τιμώμενα:

– Αρχίατρος κ. Αποστ. Τσαντήλας, πατέρας δέκα (10), ναι, ΔΕΚΑ τέκνων.

– Σμηναγός κ. Αγαύη Κουσουράκη, πιλότος-χειριστής ελικοπτέρων S. PUMA. Διαρκώς σε ετοιμότητα. Ίπταται με τα εξαιρετικά αυτά ελικόπτερα Ερευνας-Διάσωσης, με οποιονδήποτε καιρό, για να εκτελεί επικίνδυνες αποστολές!

Την νεαρά κυρία Σμηναγό επέλεξε, πρόσφατα, ο ΥΦΕΘΑ κ. Ν. Χαρδαλιάς να της αναθέσει τα καθήκοντα υπασπιστού.

Εύγε και στους δύο.

Ευχαριστίες

Οι Δ/Ξ έλαβαν δεκάδες ευχές για τις οποίες ευχαριστώ εκ βαθέων.Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Στρατηγό Δ. Σμοκοβίτη, Πρόεδρο του ΙΣΜΕ, τον Πτέραρχο κ. Παν. Μπαλέ και τις αμυντικές βιομηχανίες που τιμούν τον τόπο INTRACOM, MILTECH. Επίσης την  L-MARTIN (κ. Πλέσσα). Και του χρόνου!Ξεχωριστές ευχαριστίες στον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ. Κων. Φλώρο και τους Αρχηγούς Επιτελείων Στρατηγό κ. Λαλιούση, Ναύαρχο κ. Στ. Πετράκη, Πτέραρχο Γ. Μπλιούμη.Επίσης τον ΓΓ/ΥΕΘΑ κ. Αντώνη Οικονόμου.

Πρόσληψη 4000 ιερέων

Ως κεραυνός εν αίθρια έπεσε στην επικαιρότητα η είδηση πρόσληψης 4000 ιερέων από την Κυβέρνηση.Κάποιος, που βιαζόταν να εξασφαλίσει τις ευλογίες των Μητροπολιτών, βιάστηκε να προβάλει την είδηση, που σε λίγο, διακριτικά αποσύρθηκε   κάτω από την γενική κατακραυγή.Πως, αιφνιδίως, παρουσιάστηκε η ανάγκη πρόσληψης των χιλιάδων αυτών ρασοφόρων; Ποιές ανάγκες θα καλυφθούν; Υπάρχει ένα τόσο φοβερό έλλειμμα, έμειναν ενορίες χωρίς ποιμένευση τόσα χρόνια; Γιατί δεν είχαν καλυφθεί οι θέσεις προοδευτικά; Πώς θα γίνει επιλογή; Από τις εκκλησιαστικές φατρίες, όπως στα κόμματα; Ποιός θα φροντίσει ώστε οι ιερείς να είναι μορφωμένοι και όχι φανατικοί;Τελικά θα συμφωνήσω. Να προσληφθούν όχι μόνο 4000 αλλά 8000 ιερείς εφόσον το επιθυμεί  η Εκκλησία. Μόνο που, οπωσδήποτε, η πάμπλουτη Εκκλησία θα είναι εκείνη που θ’ αναλάβει την μισθοδοσία τους. Το Κράτος δεν αντέχει. Οι πολίτες δεν αντέχουν να πληρώνουν αυξημένους φόρους για τέτοιες προσλήψεις.Το Κράτος, η Πολιτεία αντί 4000 ιερέων να προσλάβει πάραυτα 1000 επαγγελματίες οπλίτες και να τους εντάξει στην άμυνα των συνόρων, ξηράς και νήσων. Νομίζω; Υπάρχουν όρια… 

Επάνοδος στην “κανονικότητα”

Ένα άλλο δείγμα καλών προθέσεων της Κυβέρνησης.Κλήθηκε σε απολογία, ως κατηγορούμενη, στην υπόθεση NOVARTIS, η γνωστή μαχητική δημοσιογράφος κ. Γιάννα Παπαδάκου.Ο συνήγορος της κ. Δ. Τσοβόλας δηλώνει ότι η Γ.Π “κλήθηκε με μοναδικούς λόγους, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ότι μετέβη στο Παρίσι όταν πήγαν εκεί οι αρμόδιοι Εισαγγελείς για να πάρουν μακρύτερη κατάθεση από τον Ερβέ Φαλτσιανί για τη λίστα Λαγκάρντ!”. Επίσης διότι κινήθηκε ερευνητικά για την υπόθεση NOVARTIS!!Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ με την οποία τίθεται στο πλευρό της δημοσιογράφου.Σημειώνω απλά ότι η υπόθεση Λαγκάρντ “πνίγηκε” κυριολεκτικά. Ουδείς ένοχος! Ξεχάσαμε όλοι ότι την είχε θάψει επί 9 μήνες ο ΒΕΝΙ στο συρτάρι του. Η υπόθεση NOVARTIS βαίνει κι’ αυτή ταχέως προς στραγγαλισμό. Προσεχώς περισσότερα.  

Μια χαριτωμένη συζήτηση 

Μεταξύ Ναυάρχου εα-Βουλευτή  κ. Διον. Χατζηδάκη, του γνωστού δημοσιογράφου κ. Δήμου Βερύκιου και του cheef του MILITAIRE κ. Π. Καρβουνόπουλου περί ανέμων και υδάτων και λοιπών αμυντικών ενθυμημάτων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.Ο Δήμος “ξαναβάρεσε” για την συντήρηση των Ε/Π S.PUMA και την ανεπάρκεια βιομηχανικών επιστροφών. Συλλέγω στοιχεία και θα επανέλθω soon.

The post Novartis: Τελικά κατηγορούνται όσοι ερεύνησαν την υπόθεση! Διαξιφισμοί appeared first on Militaire.gr.

Keywords
novartis, novartis, η καθημερινή, τα νεα, στην κ, κηδεία, ΠΑΣΟΚ, υεθα, σαμαρας, παπανδρεου, john, ευκαιρια, θες, μνήμη, κων, αθηνα, παραπολιτικα, ροζ, sic, δρχ, ελλαδα, εταιρεία, ηπα, αιγυπτος, βενιζελος, ψηφοδελτια, θεατρο, δεκ, εαβ, υπουργοι, φλογα, μμε, puma, intracom, ΕΣΗΕΑ, διον, χατζηδακης, Πρωτοχρονιά, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, βασιλικος γαμος, συνταγμα, λουκα κατσελη, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, θεμα εκθεσης 2012, 600 δις, νεκρος συνταγμα, λιστα λαγκαρντ, εκλογες ηπα, η ζωη ειναι ωραια, παραπολιτικα, ξανα, περι ανεμων και υδατων, χριστουγεννιατικα, παρελαση, αναπληρωτες, μνήμη, το θεμα, βραζιλια, γαμος, γνωση, δημοκρατια, εαβ, ευχες, εφορια, ηπα, θεμα, θητεια, καθημερινη, κηπουροι, μμε, μουσικη, ονοματα, πυλη, τα νεα, υεθα, φλογα, ωρα, puma, αγορα, αγωνια, εξαιρεσεις, αμυνα, ανδρεας παπανδρεου, ανοιξη, ανθρωπος, απλα, αττικη, βιβλιο, βρισκεται, φαγητο, γεγονος, γεωργια, δημητρα, γινει, γνωριμια, δευτερο, δεκ, δημος, διον, δολοφονιες, δωσει, δρχ, δειγμα, εγινε, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, εκθεσεις, εκκλησια, εμειναν, εξοδα, εποχες, επρεπε, εταιρεία, ευελπιδων, ζωης, ζολωτα, κηδεία, ιδιο, υποθεση, θεατρο αλικη, θερμοπυλες, θες, καμερες, κυβερνηση, κειμενο, κυριε, κυρια, κομμα, κρασι, λερα, λιβανης, μιμης, μηνες, μητσοτακης, μισθοδοσια, μικρο, μυαλο, μυστικα, νοσοκομεια, νουβελα, ομαδα, παντα, οικογενεια, οπωσδηποτε, ορκωμοσια, παιδια, παρισι, πετρουλακη, πιλοτος, ροζ, πολιτεια, προσληψεις, πωλησεις, συζητηση, συζυγο, συντηρηση, σιωπη, σοπεν, τετραγωνο, τεως, τιμη, τρια, τριπολη, υψηλη, φιασκο, φτωχος, φοβερο, χιουμορ, χρημα, χαρα, αιθρια, ακου, αλβανος, εφαρμογη, φιλοι, john, χωρα, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, intracom, υπουργειο, κων, μπροστα, νοσοκομειο, οδηγοι, pay, στην κ, θεσεις, υγειας, west
Τυχαία Θέματα