MAST MED 2022: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σημαντικό επιστημονικό συνέδριο για την αμυντική τεχνολογία

Αύριο 2.11.2022 θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Grand Hayat, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 17ο επιστημονικό συνέδριο MAST MED 2022 υπό τον τίτλο “The Mediterranean: Laboratory for Naval Warfare”. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μία εκ των κορυφαίων παγκοσμίως εκδηλώσεων αμυντικής τεχνολογίας, με 15ετή παρουσία σε αντίστοιχες χώρες και με  συμμετοχή κατασκευαστών αμυντικού υλικού, Πανεπιστημίων που ασχολούνται

με άμυνα/ασφάλεια, αλλά και Εκπαιδευτικών-Ερευνητικών Ιδρυμάτων.

Η διοργάνωση αυτή συνδυάζεται με την ετήσια σύσκεψη των Διευθυντών Ναυτικών εξοπλισμών του ΝΑΤΟ, (ΝΑΤΟ Naval Armaments Group / NNAG), ενώ παράλληλα προσκαλούνται μέλη της Conference of National Armaments Directors (CNAD) και ο Ευρωπαϊκός οργανισμός OCCAR  (Organisation Conjointe de Coopération en matière d’Armement / Organisation for Joint Armament Co-operation).

Μια σειρά διακεκριμένων φορέων όπως το Αυστραλιανό Υπουργείο Αμύνης, η DGA Γαλλίας, η DSO Σιγκαπούρης, το Institution of Engineering and Technology Ηνωμένου Βασιλείου, και  ΙΕΕΕ και η IEEE Oceanic Engineering Society των ΗΠΑ, έχουν αναλάβει τεχνικοί χορηγοί με σκοπό την εξασφάλιση της ποιότητας του συνεδρίου και συνεισφορά τεχνολογίας.

Το συνέδριο αυτό δημιουργεί μία βάση κοινωνικών δικτυώσεων με τις εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει. Την οικονομική υποστήριξη των ανωτέρω αναλαμβάνουν τοπικοί και διεθνείς χορηγοί όπως η MBDA και οι εκθέτες σε παραπλήσια του συνεδρίου έκθεση. Εκεί  μεγάλες εταιρείες όπως η AIRBUS, THALES , SAFRAN, κ.α. μαζί με το NUWC και ONR του Αμερικανικού Ναυτικού θα έχουν περίπτερα.

Η Ελλάδα μ’ αυτόν το τρόπο προβάλλεται, βέλτιστα, σε διεθνές επίπεδο ενώ προσφέρεται και μία ανεπανάληπτη ευκαιρία διασυνδέσεως του τριγώνου  Άμυνα/ Ασφάλεια – Επιστήμη/ Καινοτομία – Αμυντική Βιομηχανία.

The post MAST MED 2022: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σημαντικό επιστημονικό συνέδριο για την αμυντική τεχνολογία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα