H «αμαρτωλή Siemens Hellas» απολύει -και- συνδικαλιστές

Μεγάλη αναστάτωση στη γερμανική εταιρεία, έχει προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης της Siemens Hellas να απολύσει τις τελευταίες ημέρες μια συνδικαλίστρια.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος εργαζομένων της ΣΗΜΕΝΣ ΑΕ καταγγέλλει την απόφασή της εταιρείας «να απολύσει την συνάδελφό μας και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας, Ελένη Γκούφα.

Η εταιρεία

αποφάσισε να απολύσει έναν εργαζόμενο μετά από 24 και πλέον χρόνια απασχόλησης. Το ΔΣ ομόφωνα αποφάσισε να σταθεί δίπλα στη συνάδελφο και να μην δεχτεί την απόλυσή της.

Ζητούμε από την εταιρεία: να πάρει πίσω την άδικη απόφαση, την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. (…) Καθένας και καθεμία από τους εργαζόμενους μπορεί αύριο, με την ίδια ευκολία, να είναι στη θέση της».

Η εταιρεία εδώ και χρόνια λειτουργεί με δραματικά κουτσουρεμένο προσωπικό, παρά τις δεσμεύσεις της προς το ελληνικό Δημόσιο για συγκεκριμένο αριθμό προσωπικού και τον παλαιότερο εξωδικαστικό συμβιβασμό, εξαιτίας του μεγαλύτερου ίσως πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου της Μεταπολίτευσης, του «σκανδάλου μιζών – Siemens».

Ενδιαφέρον θα είχε επίσης να διευκρινίσει η κυβέρνηση αλλά και η διοίκηση της Siemens εάν υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της γερμανικής εταιρείας και εφαρμόζονται όλες οι παράμετροι του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Αξιον υπενθύμισης είναι ότι οι τελευταίες δίκες για το σκάνδαλο Siemens είχαν ως αποτέλεσμα να πέσουν, όχι απλά στα μαλακά, αλλά στα … πούπουλα οι εγκέφαλοι σοβαρότατων πτυχών του σκανδάλου. Τόσο που ακόμα και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, παρενέβη, «υποσχόμενος» επανεξέταση. Πάντως, έως τώρα, ο ίδιος δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση, γεννώντας εύλογα ερωτηματικά.

Από τη μεριά της, η Ελένη Γκούφα, σε επιστολή της, στις 6 Απριλίου, προς τους συναδέλφους της στην εταιρεία, αναφέρει: «Αγαπητοί συνάδελφοι, σήμερα είναι η τελευταία μου ημέρα στην εταιρεία. Μετά από 25 χρόνια δουλειάς εδώ και 2,5 χρόνια πριν τη σύνταξή μου με απολύουν.

Οι λόγοι που παρουσιάστηκαν ως δήθεν δικαιολογητικοί της απόφασης αυτής, είναι προσχηματικοί και αναληθείς, καθώς δεν υπάρχει απολύτως καμία αντικειμενική αιτία για την απόλυση μου, εκτός από την τιμωρητική αντίδραση της εταιρίας για την πλούσια συνδικαλιστική δραστηριότητά μου. Η μαχητικότητα και η δράση μου υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων από πολλές διαφορετικές θέσεις στη διοίκηση του σωματείου μας, καθώς σήμερα είμαι μέλος του ΔΣ αυτού, παλαιότερα έχω υπάρξει μέλος του προεδρείου και Πρόεδρός του, ενώ έχω θητεύσει και ως μέλος των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων που αφορούν την προστασία των εργαζομένων.

Ήμουν και είμαι υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων. Γι’ αυτό πάλεψα όλα αυτά τα χρόνια. Η εταιρεία, αδιαφορώντας στα αλλεπάλληλα αιτήματα μου προς τη διοίκηση αλλά επίσης αδιαφορώντας και σε σχετικό αίτημα του σωματείου μας, επέλεξε -στο πλαίσιο μιας αυθαίρετης και αδικαιολόγητης συνδικαλιστικής δίωξης- να με απολύσει, αντί να με αξιοποιήσει.

Διαμαρτύρομαι έντονα για την απόφαση αυτή. Δεν αποδέχομαι την απόφασή τους. Θα παλέψω με ότι μέσα υπάρχουν. Θέλω να σταθείτε δίπλα μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με εμπιστευτήκαν με την ψήφο τους. Ήταν τιμή για μένα η εμπιστοσύνη τους. Ελπίζω να τα ξαναπούμε. Καλή Δύναμη!!»

Τέλος, η παράταξη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει «την απόλυση της εκλεγμένης συνδικαλίστριας, Ελένης Γκούφα, από την εταιρεία την Πέμπτη 6 Απρίλη.

Η εταιρεία αποφάσισε να απολύσει έναν εργαζόμενο μετά από 25 χρόνια προϋπηρεσίας στην εταιρεία και δύο χρόνια πριν βγει στη σύνταξη. Να απολύσει τη συνάδελφο που είχε διατελέσει πρόεδρος, γραμματέας, εκπρόσωπος των εργαζομένων στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια της SIEMENS.

Η εταιρεία στοχοποίησε εδώ και καιρό την εκλεγμένη συνάδελφο βάζοντάς τη στον «πάγο». Επιδιώκει με αυτή την ενέργεια να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους για να μην αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν προβλήματα στο Σωματείο παρεμβαίνοντας με διάφορους τρόπους στη λειτουργία και τη δράση του.

Βέβαια, αέρα στα πανιά της εκάστοτε εργοδοσίας έχουν δώσει όλες οι κυβερνήσεις, με όλο το αντεργατικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει τα τελευταία χρόνια, με τελευταίο τον νόμο έκτρωμα του Χατζηδάκη (…)».

The post H «αμαρτωλή Siemens Hellas» απολύει -και- συνδικαλιστές appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα