Food Pass Μητσοτάκη – Τι ισχύει με «δωράκι» 22 ευρώ τον μήνα

Το περίφημο food pass που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε – προεκλογικά αφού ο ίδιος πρώτα μύρισε εκλογές – δεν είναι άλλο από 22 ευρώ τον μήνα για ψώνια σούπερ μάρκετ.

Άλλα έλεγε βέβαια ο ίδιος όταν ήταν στην αντιπολίτευση:

«Δεν θέλουμε ανθρώπους εξαρτημένους από επιδόματα. Θέλουμε ανθρώπους που θα πάρουν ξανά τη ζωή τους στα χέρια τους #axizoyme_kalytera». Αλλά τότε ήταν τα

κακά επιδόματα του ΣΥΡΙΖΑ…

Όταν η ΝΔ έγινε κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός, να σου τα power pass, fuel pass, evia samos pass… Επιδόματα pass…

Τι αποκαλύπτεται, όμως, πίσω από το νέο επίδομα; Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το νέο food pass «αφορά το 85% των νοικοκυριών». Δηλαδή; Μιλάμε για μια χώρα που σχεδόν το 85% των νοικοκυριών παίρνει κατά μέσο όρο μηνιαίο μισθό έως 850 ευρώ καθένας. Και σε αυτή τη χώρα μιλάμε για μεσαία τάξη;

Ο συνάδελφος Αλέξανδρος Κλώσσας, οικονομικός συντάκτης, κάνει «λιανά» την εξαγγελία Μητσοτάκη με ανάρτησή του στο facebook:

«Πρωθυπουργικό δωράκι 22 ευρώ το μήνα για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ.

Τι διαπιστώνει κανείς:

α) η κυβέρνηση θεωρεί ότι με 22 ευρώ για ένα άτομο ή 32ευρώ για ένα ζευγάρι ή 72 ευρώ το μήνα για μια εξαμελή οικογένεια, λύθηκε το πρόβλημα της ακρίβειας.

β) για την κυβέρνηση σημασία δεν έχει το πραγματικό μέτρο αλλά ο τίτλος στα δελτία ειδήσεων για αυτό και ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι η πολιτεία θα καλύπτει για έξι μήνες το 10% από τις αγορές στο σούπερ μάρκετ.

Ωραίος τίτλος, αλλά στην πραγματικότητα η ανάλυση του μέτρου αποκαλύπτει ότι θα καλύπτει το 10% από τις αγορές με ανώτατο όριο τα 220 ευρώ για ένα μήνα. Δηλαδή ταβάνι τα 22 ευρώ για ένα άτομο και τα 72 ευρώ για μια εξαμελή οικογένεια.

γ) το μέτρο δεν αφορά όλους. Υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια. Συγκεκριμένα αφορά ζευγάρια με οικογενειακό εισόδημα 24.000 ευρώ και το ποσό θα προσαυξάνεται για κάθε επιπλέον μέλος.

Με βάση αυτό το κριτήριο, ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι το μέτρο αυτό αφορά το 85% των νοικοκυριών. Δηλαδή μιλάμε για μια χώρα που σχεδόν το 85% των νοικοκυριών παίρνει κατά μέσο όρο μηνιαίο μισθό έως 850 ευρώ το άτομο! Και σε αυτή τη χώρα μιλάμε για μεσαία τάξη;

δ) η κυβέρνηση επιμένει να δίνει επιδόματα αντί να αντιμετωπίσει στην ουσία το πρόβλημα της ακρίβειας. Την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν ότι ο πληθωρισμός των τροφίμων τρέχει με 15%, επιλέγει να μοιράσει ακόμα ένα επίδομα με καθαρά επικοινωνιακή στόχευση.

ε) ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, σε μια χώρα που η ακρίβεια καλπάζει, επιμένει να ασχολείται με το καλάθι του Αη Βασίλη και να κουβαλάει, με το κοστούμι, λάχανα στην αγορά».

The post Food Pass Μητσοτάκη – Τι ισχύει με «δωράκι» 22 ευρώ τον μήνα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Food Pass Μητσοτάκη –,Food Pass mitsotaki –