Τι συζητούν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Γεωργίας τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιείται η επόμενησύνοδος του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και είναι αυτόστο οποίο η κροατική Προεδρία του Συμβουλίου θα παρουσιάσει το πρόγραμμαεργασιών της στον τομέα της γεωργίας και της αλιείας.

Μια από τις προτεραιότητες τηςκροατικής Προεδρίας θα είναι να επιτευχθεί εγκαίρως συμφωνία για τη νέα ΚΓΠ, ηοποία να έχει θετικό αντίκτυπο στην αειφόρο ανάπτυξη της γεωργίας αλλά και στηνποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές. Ιδιαίτερη έμφασηθα δοθεί στις οικογενειακές εκμεταλλεύσεις και στους νέους αγρότες, στη βιώσιμηπεριβαλλοντική διαχείριση και στην ενδυνάμωση των εννοιών της βιοοικονομίας καιτων «έξυπνων» χωριών.

Κατά τα λοιπά, η Κομισιόν θα παρουσιάσει στους υπουργούςΓεωργίας την ανακοίνωση σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και θαακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την αγροτική διάσταση της ΠράσινηςΣυμφωνίας.

Τέλος, οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για την πρόταση Κανονισμούσχετικά με τους μεταβατικούς κανόνες για την Κοινή Γεωργική Πολιτική. Σκοπόςτης πρότασης, η οποία εγκρίθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2019, είναι να εξασφαλισθεί ηαδιάλειπτη στήριξη της ΚΓΠ προς τους Ευρωπαίους γεωργούς και άλλους δικαιούχουςτο 2021.

Στα πιο ειδικά θέματα της Συνόδου συμπεριλαμβάνονται η κοινή δήλωση Γαλλίας, Γερμανίας και Ισπανίας για τη μελλοντική ΚΓΠ στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας, και η ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο της Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων.

Επιπλέον, η γερμανική αντιπροσωπεία θα ενημερώσει τους υπουργούς Γεωργίας για τις συζητήσεις που διεξάγονται στο γερμανικό Κοινοβούλιο σχετικά με μια εθνική ετικέτα που θα καθιστά διακριτά τα τρόφιμα τα οποία έχουν παραχθεί σύμφωνα με πρότυπα ευζωίας των ζώων που ξεπερνούν τις μίνιμουμ νομικές απαιτήσεις. Θα επιχειρηματολογηθεί επίσης η θέση της Γερμανίας υπέρ ενός πανευρωπαϊκού σχετικού σήματος.

Σημειώνεται ότι οι υπουργοί θα έχουν γεύμα εργασίας με τον υπουργό Γεωργίας των ΗΠΑ και μεταξύ των άλλων θεμάτων θα συζητηθούν θέματα αειφορίας, αλλά και έρευνας και καινοτομίας.

The post Τι συζητούν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Γεωργίας τη Δευτέρα appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις meatnews