Συμψηφίζονται τα τέλη εκτίμησης του ΕΛΓΑ για τους πληγέντες αγρότες της θεομηνίας

ΟΥπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης και ο Πρόεδρος τουΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτέρως δυσχερείς συνθήκεςπου έχουν διαμορφωθεί για τους αγρότες των περιοχών της πατρίδας μας πουεπλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσε η θεομηνία «Ιανός»,αποφάσισαν τον συμψηφισμό των τελών εκτίμησης των ζημιών με τις αντίστοιχεςαποζημιώσεις που θα δοθούν από τον Ασφαλιστικό Οργανισμό.

Όπωςαναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, η συγκεκριμένη απόφαση προστίθεται στηδέσμη μέτρων

που λαμβάνονται από την πρώτη στιγμή για την ανακούφιση τωνπληγέντων γεωργών και κτηνοτρόφων και αφορά τις Περιφερειακές ΕνότητεςΚαρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Ιθάκης καιΖακύνθου που χτυπήθηκαν από το φαινόμενο από τις 17 έως και τις 21 Σεπτεμβρίουτου 2020.Ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι το Υπουργείο και ο ΕΛΓΑ καταβάλλουν κάθεδυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της διαδικασίαςκαταγραφής των ζημιών σε φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο, προκειμένου να ανοίξειάμεσα ο δρόμος για την καταβολή των αποζημιώσεων.

The post Συμψηφίζονται τα τέλη εκτίμησης του ΕΛΓΑ για τους πληγέντες αγρότες της θεομηνίας appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συμψηφίζονται, ΕΛΓΑ,sympsifizontai, elga