Συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ για τον καθορισμό των δασμολογικών ποσοστώσεων στη μετα-Brexit εποχή

14:00 9/3/2021 - Πηγή: meatnews

Τις εμπορικές ποσοστώσεις γεωργικών προϊόντων, μεταξύ αυτών και βόειου, κρέατος πουλερικών και γαλακτοκομικών προϊόντων, επανακαθορίζουν η Ευρ. Ένωση και οι ΗΠΑ.

Μετά από διετείς διαπραγματεύσεις μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ αναπροσαρμόστηκαν οι ποσοστώσεις όπως θα ισχύουν μετά το Brexit. Στόχος των διαπραγματεύσεων ο διαχωρισμό των ποσοστώσεων της Ε.Ε., με μέρος του όγκου τους να παραμένει στην Ε.Ε.-27 και άλλο μέρος να πηγαίνει στο Ην. Βασίλειο.

Η συμφωνία καλύπτει δεκάδες

ποσοστώσεις και δισεκατομμύρια ευρώ εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων βοείου κρέατος, πουλερικών, ρυζιού, γαλακτοκομικών προϊόντων, φρούτων και λαχανικών και κρασιών.

Η Ε.Ε. διεξάγει παρόμοιες διαπραγματεύσεις κατανομής δασμολογικών ποσοστώσεων με 21 άλλους εταίρους που έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε αυτές τις ποσοστώσεις και έχει ολοκληρώσει ήδη διαπραγματεύσεις με την Αργεντινή, την Αυστραλία, τη Νορβηγία, το Πακιστάν, την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία και άλλους.

Μόλις η συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ εγκριθεί από την Κομισιόν, θα σταλεί στη συνέχεια στο Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για επικύρωση, ώστε να τεθεί σε ισχύ το συντομότερο δυνατό.

Στην πλευρά της Ε.Ε. επικρατεί ικανοποίηση, με τον αρμόδιο Επίτροπο Γεωργίας, Γιάνους Βοϊσιεχόφσκι, να δηλώνει ότι η συμφωνία με τις ΗΠΑ «δίνει βεβαιότητα και σταθερότητα στο γεωργικό εμπόριο και στις αγορές μας» και ότι «σηματοδοτεί τη σημασία της εμπορικής και οικονομικής μας σχέσης».

The post Συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ για τον καθορισμό των δασμολογικών ποσοστώσεων στη μετα-Brexit εποχή appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα