Στο -0,5% θα κλείσει φέτος η παραγωγή χοιρινού κρέατος στην Ε.Ε.

Όχι μόνο μικρότερη σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες, αλλά και ελαφρώς πτωτική θα είναι για φέτος η παραγωγή χοιρινού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, οι ευνοϊκές τιμές, ηεπιστροφή της κατανάλωσης και οι επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί,αναμενόταν να συμβάλουν σε αύξηση της παραγωγής το γ’ τρίμηνο του έτους, μετάτη διαταραχή που προκάλεσαν τα σκληρά μέτρα περιορισμού του κορωνοϊόυ στις περισσότερεςχώρες την άνοιξη.

Εν τούτοις, κάπου εκεί στο γ’ τρίμηνου 2020 τελειώνουν τα όποιακαλά νέα.

Ο εντοπισμός κρουσμάτων αφρικανικής πανώλους των χοίρων σεαγριόχοιρους στα ανατολικά σύνορα της Γερμανίας, από το πρώτο δεκαήμερο τουΣεπτεμβρίου μέχρι σήμερα, όπως και οι συνακόλουθοι εξαγωγικοί περιορισμοί πουυπέστη το γερμανικό χοιρινό από μια σειρά χώρες, κυρίως ασιατικές, θα επηρεάσειτις γερμανικές εξαγωγές αλλά και συνολικά της αγορά της Ε.Ε. στο δ’ τρίμηνο τουτρέχοντος έτους.

Οι τιμές, οι οποίες είχαν δείξει από τις αρχές τουκαλοκαιριού σημάδια σταθεροποίησης, βρίσκονται τώρα υπό πίεση.

Σε αυτό το φόντο, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν, η όποια αύξηση παραγωγής το τελευταίο τρίμηνο του 2020 θα προέλθουν από την Ισπανία, τη Δανία και την Ιρλανδία, χώρες οι οποίες αύξησαν τον πληθυσμό χοίρων αλλά και τις χοιρομητέρες στη διάρκεια του 2019.

Ως αποτέλεσμα αυτών, η παραγωγή χοιρινού κρέατος φαίνεται ότι θα είναι μειωμένη το 2020 (-0,5%) αλλά και το 2021 (-1%), με την κατά κεφαλή κατανάλωση να αναμένεται επίσης πτωτική κατά -1,1%, στα 32,8 κιλά.

The post Στο -0,5% θα κλείσει φέτος η παραγωγή χοιρινού κρέατος στην Ε.Ε. appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα