Ψήφισμα διαμαρτυρίας με πολλούς αποδέκτες, από την Ένωση Κρεοπωλών Αθήνας

Με αιχμές προς πολλές κατευθύνσεις εξέδωσαν ψήφισμα από τη Γενική τους Συνέλευση οι κρεοπώλες της Αθήνας-Αττικής.

Το ψήφισμα εκδόθηκε μετά τη διαδικτυακή Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής «Οι Ταξιάρχες», που πραγματοποιήθηκε στις 14/4/21. Αφορούσε δε, όπως είναι φυσικό, την κατάσταση που επικρατεί ενόψει της πασχαλινής περιόδου και αγοράς.

Μετά τα παρατράγουδα του περσινού Πάσχα λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, θα περίμενε

κανείς ότι φέτος οι αρμόδιοι θα ήξεραν τουλάχιστον πώς να αποφευχθούν τα πολλά προβλήματα στην αγορά. Αντί αυτού, η ολιγωρία να ληφθεί μια απόφαση για τις μετακινήσεις των πασχαλινών εκδρομέων, δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην αγορά, μη επιτρέποντας στο εμπόριο να οργανώσει τις παραγγελίες. Αποτέλεσμα θα είναι είτε να προκύψουν αρνιά που θα μείνουν ίσως αδιάθετα είτε οι λιανοπωλητές να τρέχουν και να μη φτάνουν, τελευταία στιγμή – και βεβαίως να αφήσουν δυσαρεστημένους τους πελάτες τους.

Σε αυτό το φόντο, η Ένωση Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής εξέδωσε από τη (διαδικτυακή) Γενική της Συνέλευση ψήφισμα διαμαρτυρίας που αναφέρεται επίσης στις πασχαλινές παραπλανητικές διαφημίσεις, στην παράνομη διακίνηση σφάγιων σε ΚΤΕΛ ΤΑΧΙ και Ι.Χ., αλλά και για την πιθανότητα τις επόμενες ημέρες να επιχειρηθεί «διαχείριση» τιμών…

Το ψήφισμα αναφέρει:

«1. Η Κυβέρνηση και η Επιδημιολογική Επιτροπή δεν ξεκαθαρίζουν αν θα επιτραπεί ή όχι, τις ημέρες του Πάσχα, η μετακίνηση πολιτών από νομό σε νομό, φέρνουν τον κλάδο των κρεοπωλών και κατά προέκταση τους κτηνοτρόφους, σφαγεία, διακινητές-εμπόρους κρέατος σε ένα ομιχλώδες και ανασφαλές περιβάλλον. Ανήμποροι να προγραμματίσουμε και να οργανώσουμε τη δουλειά μας και τη ζήτηση αυτών των ημερών σε αμνοερίφια για το πασχαλινό έθιμο του οβελία και φυσικά και άλλων κρεάτων, φοβόμαστε ότι από λάθος προβλέψεις στις παραγγελίες μας προς τους εμπόρους θα επέλθουν ζημίες ή έλλειψη κρεάτων, όπως έγινε το περσινό Πάσχα. Έχουμε ζητήσει από τα αρμόδια Υπουργεία από τις 22/3 συνάντηση επί του θέματος.

2. Ζητάμε ακριβείς και σωστούς ελέγχους προς άλλα σημεία λιανικής πώλησης που με πάγια τακτική τα τελευταία χρόνια πωλούν με τιμές κάτω του κόστους, με παραπλανητικές διαφημίσεις ως προς την ποιότητα και την προέλευση.

3. Ζητάμε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της πώλησης αμνοεριφίων από τον παραγωγό κατευθείαν στον τελικό αποδέκτη, το οποίο φαινόμενο βάσει του Νόμου είναι υγειονομική βόμβα και καταστρατηγούνται οι κτηνιατρικοί νόμοι (Π.Δ. 40/1977 και ΥΑ 306176/1991) ως προς τη διακίνηση ευπαθών προϊόντων, τον κτηνιατρικό έλεγχο και τις περισσότερες φορές άνευ παραστατικών (φορολογικών και κτηνιατρικών) διακινούνται σε μπαγκαζιέρες λεωφορείων του ΚΤΕΛ, σε πορτ μπαγκάζ Ι.Χ. και αγοραίων ΤΑΧΙ.

4. Διαμαρτυρόμαστε για την ανεπάρκεια εγχώριων αμνοεριφίων και την κακή διαχείριση του ζωικού κεφαλαίου για τη ζήτηση της Πασχαλινής Αγοράς με αναμενόμενη αύξηση της τιμής επί της χονδρικής που μετακυλίεται και στη λιανική. Εμείς σαν επαγγελματίες και σεβόμενοι τον πελάτη μας, θα προσπαθήσουμε, όπως κάνουμε όλο το χρόνο, να πιέσουμε τις τιμές προς τα κάτω, προς όφελος του Έλληνα καταναλωτή που πλήττεται οικονομικά τον τελευταίο χρόνο, κάτι που άλλοι δεν το κάνουν, παρότι το 95% της ελληνικής κτηνοτροφικής παραγωγής διακινείται μέσα από τα παραδοσιακά κρεοπωλεία».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα