«Ψηφιακή Υπηρεσία Εξυπηρέτησης με Ραντεβού» στο ΥπΑΑΤ

Στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης της νόσου του κορωνοϊού και με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας προς όφελος της καλύτερης εξυπηρέτησης του κοινού, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έθεσε από χθες 16/11 σε λειτουργία την «Ψηφιακή Υπηρεσία Εξυπηρέτησης με Ραντεβού».

Εφεξής, δίνεται η δυνατότητα στον πολίτη ναυποβάλει αίτημα για συνάντηση με την υπηρεσιακή μονάδα αποκεντρωμένων υπηρεσιώντου Υπουργείου που επιθυμεί (ΤΑΑΕ και ΓΕΑΛ), είτε πραγματοποιώντας κλήση στοτηλεφωνικό κέντρο του ΥπΑΑΤ

1540, είτε με τηλεφωνική επικοινωνία στα κατάτόπους γραφεία των υπηρεσιών.

Ο εκπρόσωπος της τηλεφωνικής υπηρεσίας 1540, όπως και ο υπάλληλος της αποκεντρωμένης μονάδας θα δημιουργεί ραντεβού για λογαριασμό του πολίτη, για συγκεκριμένη υπηρεσία, ημερομηνία και ώρα, επιλέγοντας μέσα από το διαμορφωμένο ημερολόγιο.

«Το Υπουργείο θα συνεχίσει να εργάζεται αδιάκοπα στην κατεύθυνση θωράκισης της Δημόσιας Υγείας απλοποιώντας παράλληλα τις διαδικασίες για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών μέσα από τον συνεχή εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του» δήλωσε με αφορμή τη νέα αυτή υπηρεσία ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Βορίδης.

[Φωτογραφία από Free-Photos από το Pixabay]

The post «Ψηφιακή Υπηρεσία Εξυπηρέτησης με Ραντεβού» στο ΥπΑΑΤ appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα