Προτάσεις ΣΕΚ για κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και σχέδια βόσκησης στο ν/σ του ΥΠΑΑΤ

Τις προτάσεις του για τροποποιήσεις στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταθέτει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοροφίας – ΣΕΚ.

Το νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του ΥπουργείουΑγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τουαγροτικού τομέα» συζητείται στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής καιεπ’ αυτού ο ΣΕΚ προτείνει

τα εξής:

Άρθρο 8 Κτηνοτροφικέςεγκαταστάσεις. Συμφωνούμε με τηνπαράταση έως 31.12.2020 τηςπροθεσμίαςέκδοσης άδειας εγκατάστασης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων καθώς και τωνκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που λειτουργούν εντός ή πλησίον κατοικημένωνπεριοχών. Ευελπιστούμε ότι με την ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής στην οποία συμμετέχει και ο ΣΕΚ θα οδηγηθούμε σύντομα προς την κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης του θέματος, μεαπλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης και άρση των γραφειοκρατικών, που είναι καιπάγια θέση του ΣΕΚ.

Άρθρο 11 Διαχειριστικά σχέδιαβόσκησης. Θέση του ΣΕΚ είναι η άμεση σύνταξη των διαχειριστικώνσχεδίων βόσκησης, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους κτηνοτρόφους και η αξιοποίηση όλων των βοσκοτόπων με μακροχρόνια απόδοσή τουςγια κτηνοτροφική χρήση.

Οι κτηνοτρόφοι  αρκετά ήδη χρόνια καταβάλουν το  σχετικό αντίτιμο  για τη σύνταξη των διαχειριστικών σχεδίων στις Περιφέρειες και θα πρέπει να σταματήσει η επιβάρυνση αυτή.

Άρθρο 16  Εθνικό Πρόγραμμα Συλλογής και Διαχείρισης νεκρών ζώων. Η κατάρτιση Εθνικού Προγράμματος  Συλλογής και Διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ), προκειμένου να διασφαλισθεί η προστασία της δημόσιας υγείας, της υγείας των ζώων και του περιβάλλοντος μας βρίσκει σύμφωνους, όμως είμαστε  αντίθετοι με οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση του κτηνοτρόφου και για το λόγο αυτό προτείνουμε την απαλοιφή του τέλους  που προβλέπεται ότι  θα καταβάλλεται από κάθε κτηνοτροφική εκμετάλλευση της χώρας.

The post Προτάσεις ΣΕΚ για κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και σχέδια βόσκησης στο ν/σ του ΥΠΑΑΤ appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα